N2-joukkueelle ei pisteitä, mutta kokemusta Kerimäeltä

20.10.2014
Savonlinnan Ajo - Mikkelin Passarit N2 3-1

19.10.2014 Savonlinnan Ajo – Mikkelin Passarit N2 3-1

Passarittaret matkasivat sunnuntaina 19.10.2014 Kerimäen liikuntahallille mittaamaan lohkon kärkipaikkaa pitävän Savonlinnan Ajon kisakunnon. Kotijoukkue Ajo piti vahvan syöttöpelinsä myötä pintansa ja vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 3-1 (25-17, 25-14, 20-25, 25-13).

Kaksi ensimmäistä erää etenivät verrattain selvistä lukemista huolimatta tasaisissa merkeissä, ja ottelussa nähtiinkin pitkiä palloralleja, joista kotijoukkue kuitenkin viimeisteli vierailijoita tarkemmin ja tehokkaammin. Passarittarien päävalmentaja Antti Kaukonen näki ottelun ratkenneen mikkeliläisten haparoivaan vastaanottoon ja syöttövirheisiin. Kun pallo saatiin passarina ahkeroineelle Minna Partaselle, pystyivät vierailijat haastamaan kotijoukkue-Ajon mainiosti. Tunnustusta Kaukonen jakoi Ajon parhaana pelaajana palkitulle Janita Arkolle, jonka syötöt saivat melkoista tuhoa aikaan Passarittarien vastaanotossa kahden ensimmäisen erän aikana. Suurta roolia vastaanotossa perinteisesti kantaneiden Katja Kantasen ja Anu Muhosen puuttuminen vierasjoukkueen riveistä vaikutti toki omalta osaltaan vastaanoton järjestäytymiseen ja suoriutumiseen.

Kolmannessa erässä syöttövirheet jätettiin Passarittarien leirissä minimiin ja samanaikaisesti myös vastaanotto toimi aiempaa paremmin. Tämä näkyi myös tulostaululla vastustajan avittaessa syöttö- ja hyökkäysvirhein, ja erän voittoa päästiinkin juhlimaan Passarittarien kenttäpuoliskolla. Neljännessä erässä lataus oli jo hieman purkautunut ja kotijoukkue marssi erä- ja otteluvoittoon mikkeliläisten vastaanoton jälleen takellellessa.

Kaukonen oli tappiosta huolimatta verrattain tyytyväinen joukkueensa esitykseen – peliesitysten taso on jatkuvasti nouseva ja joukkue on alkanut hitsautua kentällä entistä tiiviimmin yhteen. Kaukonen kiitteli myös joukkueensa peli-ilmettä ja totesi ensimmäisen erän jännityksen purkauduttua pelaajien taistelutahdon olleen kohdallaan; palloja ei jätetty kesken ja jokainen yritti tehdä kaikkensa voittamisen eteen. Palkintoraati jakoi tunnustusta Passarittarista Anna Hannikaiselle, joka uurasti kentällä kantaen suurimman hyökkäysvastuun yhdessä Minna Laukkasen kanssa.

Passarittaret jatkavat pelejään tulevana sunnuntaina kotiottelulla Varkauden NMKY:tä vastaan. Ottelu pelataan lyseolla klo 16:30 alkaen, kaikki mukaan kannustamaan!