MIEHET UPEASTI VÄLIERIIN!

3.3.2015


M1-joukkue selvitti tiensä upeasti ykkössarjan välieriin kukistamalla avausottelun selkeästi vieneen Loimaan Jankon maanantaina Loimaan Hirvihovissa. Passarit taistelivat toisen osaottelun nimiinsä lukemin 3-1, jonka jälkeen pelattu kultainen erä päättyi mikkeliläisjuhliin numeroin 15-12. Ohessa valmentaja Mika Leinosen kattava raportti maanantain pelitapahtumista.

MEILLE OSAT II & III JA VÄLIERIIN!

Loimaan Jankko – Passarit 1-3, 0-1 (19-25, 20-25, 25-20, 26-28), (12-15)

Maanantai-iltana joukkueemme matkasi toiseen osaotteluun kotijoukkuetta Loimaan Jankkoa vastaan ja tuliaisina oli loisteliaasti saavutettu välieräpaikka. Tunnetta ja tunnelmaa riitti Hirvihovissa, jonka lehterit pullistelivat voimakkaasti kotijoukkuetta tsempanneita kannattajia. Ottelun kaksi ensierää tulivat meille tyylikkäästi ja kaksi seuraavaa tahkottiin tasapäisesti, kuitenkin Passareiden viedessä ensin pelin nimiinsä. Kultainen lisäerä oli jännitysnäytelmä tyylikkäillä roolituksilla verkon molemmin puolin. Erä ratkesi lopulta meille menestyksellisesti onnistuneen torjunnan kautta.

Ennen kentällemenoa kopilla joukkue kävi läpi monia isoja ja pieniä asioita, jotka painettiin mieleen jonnekin talteen ja ”annetaan palaa”. Ensimmäinen erä ja toteutus kentällä oli hienoa. Pelasimme aivan toisenlaista lentopalloa, johon Jankolla oli vastaamista. Yllättyivät varmasti. 0-3, 3-7 ja Jankolle aikalisä 7-13 numeroissa. Keskipelaaminen toimi Otso Wartiaisen ja parhaana sekä pisterohmuna - 21 (+19) - että pelaajana palkitun Joonas Oksalan käden ojennuksilla. Koko joukkueemme puolusti, haki ja nosti niin Jankon hyökkäykset kuin aloitukset nätisti ylös. Marssi jatkui joukkueiden puolustaessa uhrautuvasti meille päin 14-20, 16-20 pistein. Jankko nousi vielä 18-21 liki, mutta erä selvästi meille. Toinen erä oli vielä reilumpaa ”antaa palaa” toimintaa. Parhaimmillaan eroa oli 9-19, jota ennen hakkurimme Tuomas Häkkinen loukkasi nilkkansa kakkoslaidan verkko-oheistoiminnassa. Jere Häkkinen särmänä tilalle. Liberomme Saku Niilo-Rämä ja Tommi Silventoinen onnistuivat hyvin kenttäpelissään. Isännät kampesivat lähelle heidän onnistuneilla syötöillä ja meidän aloitusten leijaillessa pikkiriikkisen yli rajojen. Lopulta 20-25 numeroilla toinen erä joukkueellemme ja pitkä erätauko. Tauon purkauduttua otti kotijoukkue neljän-viiden pisteen keulat. Vaikka saimme sen lähes kiinni 16-14 lukuihin, niin Jankko karkasi hakkurinsa, tänään 33 pistettä, Ismo Moilasen toimesta erävoittoon. Neljäs erä oli vääntämisen vääntö. Jankko oli niskan päällä 14-10 pisteissä, josta alkoi kirimme. Vastaanotto kohdilleen ja kapteeni Ville Heiskanen oli mies paikallaan ratkaisten välillä voimalla ja perään juonikkuudella. Lisänä pontta peliin toi Juuso Paanasen aloitukset, joilla kaverin vastaanotto sekoittui ja hämmentyi. Juuso lähetti kolme ässää ja 17-19 tilanne meille. Taneli Nieminen roikkui hyvin torjunnoissa ilmassa ja siirteli Jankon jujut takaisin oikealle kenttäpuoliskolle. Erän ratkaisu nähtiin jatkopalloilla, joissa Joonaksen kahdella ”kaappi on niin sekaisin” torjunnoilla tylsytettiin könsikkäiden hyökkäyspeli. Kultainen lisäerä liikkeelle meidän kahden pisteen johdoilla, 0-2, 2-4, 4-6, 6-8, jotka Jankko kuittasi välittömästi. Pisteissä 9-8 ja 10-10 pelattiin jännitystä katsomossa ja kentänlaidalla pidätellen. Saimme niskalenkin 10-12 pisteissä Jonne Väisäsen tarjoillessa Joonakselle keskelle ja kun vielä Jankolle sattui rajarikko verkon alla oli tilanne jo äänet sammuttava 12-14. Ottelupallo ilmaan Heiskan toimesta, Jankko nostaa, Vehviläinen passaa – yllätys, yllätys – kolmeen metriin ykköspaikalle Moilaselle, jonka iskuun ennättävät Taneli ja Otso, pallo Jankon puolustuksen kautta katsomoon ja . . . Ääntä ilmoille käsien kera! Passarit välieriin!!

Hieno urheilutapahtuma kaikkien osa-alueiden muodossa; reilu ja kannustava kotiyleisö, tuomarit paikoillaan ja pääosaesittäjät oikeassa vireessä. Nyt neljäs kerta toden sanoi ja saimme Jankosta ratkaisevassa paikassa otteen. Ote ilmaantui jo ensi pelin jälkeen, mutta vahvistui juuri oikea aikaisesti ja oikealla peli-ilmeellä näkyviin. Kova suoritus joukkueeltamme vieraskentällä! Jokainen pelaaja nosti & kohotti tasoaan reilusti. Valppaus, päättäväisyys ja muutama kourallinen rohkeutta reippaan ”anna palaa” olemuksella olivat osina mukana Passareiden tähän mennessä kenties parhaassa lentopallo-ottelussa. Seuraava pysäkki on Akaa-Volley, joka voitti omansa niin ikään lisäerän kautta kukistamalla Napapiirin Palloketut. Ottelusarja finaalipaikasta pärähtää rullaamaan sunnuntaina, naisten päivänä, Keitaalla klo 1500 Nyt on aika yleisön astua mukaan näyttämölle ja ottaa haltuunsa tarjolla oleva kolmas pääosanesittäjän rooli. H.M.J!

Pistepörssi (A-H-T) ja +/- toteuma 2/6:

1. Joonas Oksala (1-23-6) 30 (+20)
2. Ville Heiskanen (3-18-1) 22 (+5)
3. Tuomas Häkkinen (1-16-2) 19 (+6)
4. Otso Wartiainen (1-9-4) 14 (+9)
5. Taneli Nieminen (0-12-1) 13 (+1)
6. Jere Häkkinen (1-7-0) 8 (+1)
7. Juuso Paananen (4-3-1) 8 (+7)
8. Jonne Väisänen (2-4-2) 8 (+5)
9. Ville Salminen (0-3-0) 3 (1-)
10. Toni Kanerva (0-0-0) 0 (+0)
11. Saku Niilo-Rämä libero
12. Tommi Silventoinen libero
13. Tontti (11-96-17) 124 (+54)