Huiput treenit Wisa-Areenalla 18.1.2016

24.1.2016


Lentopallon treenaaminen on D-tyttöjen mielestä paljon muutakin kuin salissa verkon yli pallottelua.

Tänään treenit olivat Wisa-areenalla, Mikkeliläisen kamppailu-urheilun pyhätössä, jossa saimme nopean perehdytyksen Judon saloihin. Kouluttajina meillä oli Mikkelin Judosta Mirja ja Harri.

Alkuun teimme nopeat ja tehokkaat alkulämmittelyt, pienet ja leppoisat kisailut. Tätä ”läpsyleikkiä” tulemme varmasti käyttämään omissa harkoissammekin, hyvä ja mukava tapa ottaa lämmin. Alun jälkeen pääsimme tatamille harjoittelemaan ukemia, joka olikin meistä hyvä tapa kaatua. Ukemin jälkeen pääsimme kokeilemaan sitomista ja ”mattopainia”. Pienen ujostelun jälkeen tytöt uskaltautuivat ottamaan napakasti kaverista kiinni ja sitomaan toisen syliinsä. Se oli meille oikeastaan ensimmäinen konkreettinen oppi, lentopallossahan ei juuri kaveriin kosketa, korkeintaan vahingossa törmäillään.

Selvästi mieluisin juttu meille oli kaverin kaataminen mattoon sekä heittäminen lonkan yli patjalle. Kampittamisessa hyödynsimme alussa opittua ukemia ja kaverin tasapainon horjuttamista. Illan kohokohta oli kuitenkin kaverin heittäminen patjalle, jossa pääsimme oikeasti jo aika lähelle judomaista toimintaa. 

Treeni päättyi venyttelyihin ja lajille ominaisiin kumarruksiin, jotka loivat harjoitukselle hienon tunnelmallisen lopetuksen. Kokonaisuutena harjoitus ja lajiin tutustuminen oli upea kokemus monelle meidän pelaajalle ja valmentajille. Päällimmäisenä kasvoilla näkyi innostus ja ilo, olimme voittaneet itsemme monessa jutussa, olimme tehneet asioita, jotka saattoi tuntua meistä vieraille, olimme oppineet joitain ihan uusia asioita. 

Yhdessä totesimme, että tänne tullaan uudestaan!

Kiitos vielä kerran Mirjalle ja Harrille!

Tuomo ja Mikko