Passarittarille 3-1 kotivoitto alkusarjan viimeisestä koitoksesta

9.12.2019

Passarit - LuoWo 3-1 (24-26,25-22,25-12,25-14)

Passareiden ylemmän 2-sarjan alkulohkon kotiottelut saatiin sunnuntaina Lyseon salissa päätökseen tärkeällä kotivoitolla lohkon hännillä majailevasta Kiuruveden Luomu-Wolleysta erin 3-1. 

Kotijoukkueen pelin alku oli hermostunutta ja virheiden sävyttämä. Vierailija LuoWo vastaavasti esitti pirteitä otteita ottelun alussa ja hyökkäsi rohkeasti karaten 1. erän alussa 1-5 johtoon. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen ottelu tasoittui ja Passarittaret kirivät tasoihin 7-7 tilanteeseen. Tämän jälkeen 1. erä jatkui tasaisena aina erän loppuun saakka. Passareilla oli eräpallo tilanteessa 24-23, mutta LuoWo voitti ratkaisevat kolme viimeistä pallorallia vieden 1. erän luvuin 24-26. Vierasjoukkueen tehokkainpana pelaajana 1.erässä hääri Sara Piippo ja kotijoukkuetta piti pelin syrjässä kiinni tehokkaasti hyökännyt Emma Häyrinen.

Toinen erä alkoi taas LuoWon komennossa 0-3, josta kotijoukkue nousi tilanteeseen 6-6 osittain vastustajan virheiden avustuksella. Tämän jälkeen näytti siltä, että vierailija LuoWo menee erässä menojaan, sllä hetkessä ero kasvoi 8-13 ja pahimmillaan 10-16. Kotijoukkue kaivoi vaihtoruletilla itsensä takaisin taisteluun erän voitosta ja samalla myös vierasjoukkueen hurmoskin alkoi hiipumaan. Piste pisteeltä ero supistui ja kotijoukkeen noustessa tilanteeseen 20-20 oli jo käytännössä selvää kumpi erän tulee voittamaan. Toisen erän loppulukemat 25-22 niittasi Ronja Heikkinen nelospaikan hyökkäyksellä, joka suuntautui torjunnan käsistä lyseon seinärakenteita kohti.

Pitkällä erätauolla Passarittarien joukkue keräsi valmennuksen kanssa asenteen kohdalleen takataskustaan ja 3 erään asteli itseluottamusta uhkuva ryhmä! Tiukentunut syöttö ja parantunut kenttäpuolustusasenne takasivat sen, että vierailijalle ei annettu mitään ilmaiseksi. Erän alkuun 5-1 johto kotijoukkueelle, vastustajan aikalisä, joka ei tuo toivottua ryhtiliikettä vaan seuraavalle vierailijoiden aikalisälle mennään kotijoukkueen tahdein tilanteessa 17-9. Loppu olikin kosmetiikka ja kotijoukkue marssi helppoon erävoittoon lukemin 25-12 vaihdosta kentälle tulleen Selja Korpelaisen syötöillä ja Senni Hynosen keskihyökkäyksillä.

4. erän alkuun vierailija LuoWo yritti päästä vielä otteluun mukaan ja peli pysyi tasaisena tilanteeseen 7-6 saakka kunnes kotijoukkue pisti isompaa vaihdetta sisään ja kaasutteli monipuolisella hyökkäyspelillä karkuun 15-10 tilanteeseen, jossa vierailijoiden valmennus yritti vielä herätellä toivonsa menettänyttä joukkuettaan aikalisällä. Ohjeet eivät kuitenkaan enää tehonneet vaan Passarittaret laittoivat 4. erän nippuun lukemin 25-14 ja näin ollen 3 sarjapistettä jäivät Mikkeliin erälukemin 3-1. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin keskitorjujalle kiitettävät pisteet 15/+12 tehoillut Senni Hynönen. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Sara Piippo.

 

Summa summarum. Ottelun tärkeys paistoi nuoresta joukkueestamme ottelun alkupuoliskolla mutta kun pelaajien otteista saatiin yiimääräiset höyryt pois ja joukkue alkoi pelaamaan niin kuin se osaa, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Nyt ylempään jatkosarjaan pääseminen on edelleen omissa käsissä! Se ratkaistaan alkusarjan viimeisessä vierastaistossa, joka pelataan Kuopiossa PuWo:n N2 joukkuetta vastaan su 15.12. Voitolla varmistuu paikka kevään kovempiin peleihin. Motivaatiota varmasti joukkueelle luo myös, että PuWo on sarjassa pisteen perässä 4.sijalla ja Mikkelissä käydyssä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa PuWo kävi ryöstämässä pisteet Kuopioon 1-3 vierasvoitolla.

SUNNUNTAINA KUOPIOSSA ON REVANSSIN PAIKKA!!! :-)

 

Terveisin,

Jojo-Lasse