D-tytöt

P-Kotkat
P-Haukat

Passarien D-tytöt

Valmentajina häärivät Toni Säämänen, Saija Huttunen ja Vesa Rovio. 

 

Kaudella 2018 - 2019 joukkueemme P-Kotkat sijoittui Itä-Suomen tiikerisarjassa hopealle ja P-Haukat kilpasarjassa pronssille. 

 

Kotkien vastuuvalmentajana oli Saija. Pelaajat Aada, Venla, Miisa, Sanni, Julianna, Emilia ja Milla.

 

Haukkojen vastuuvalmentajana toimi Toni. Pelaajina olivat Inka, Taika, Terja, Senni, Pinja ja Vilma.

_______________________________________________________

Itä-SuomiCup 11.5.2019 Jyväskylässä

Viikkoa aikaisemmin Etelä-Savon joukkueiden tytöt pitivät Mikkelissä leirin, josta valittiin pelaajat turnaukseen edustamaan Etelä-Savoa. Terja ja Senni pääsivät ykkösjoukkueeseen ja Aada, Pinja, Venla, Vilma ja Taika pääsivät edustamaan kakkosjoukkuetta. Harmikseni Sanni ei päässyt mukaan, sillä turnaukseen otettiin vain D-tyttöjä. Taitojen puolesta Sanni olisi kuulunut joukkueeseen. Olen kyllä ylpeä valmennettavista, sillä kaikki tytöt pystyivät pelaamaan aivan tasaväkisesti Itä-Suomen parhaiden kanssa!

Päivä oli todella tiukka, sillä joukkueilla tuli viisi ottelua, joka on liikaa yksittäiselle pelaajalle. Minä ja Saija kakkosjoukkueen valmennuksessa otimme linjan, että kaikki pelaa yhtä paljon. Ainoastaan viimeisessä ottelussa väsyneen pelaajan tilalle vaihdoimme ”kuuman pelaajan”. Sivusta seuranneena mielestäni ykkösjoukkueemme oli pelaajamateriaaliltaan turnauksen paras joukkue, mutta liikaa kuormitetut ”ykköstykit” väsyivät turnauksen edetessä ja heidän parhain terä oli poissa ratkaisuhetkillä. Kyllä tällaisessa pitkässä turnauksessa on tärkeää kuormittaa pelaajia tasaisesti. Kaikesta huolimatta ykkösjoukkue pelasi todella komeaa lentopalloa! Onnittelut heille hopeamitalista! Iloinen olen myös siitä, että Terja ja Senni pysyivät hyvin ikäluokkansa parhaiden tyttöjen vauhdissa mukana. Hyvät tytöt!

 

Minä ja Saija valmennettiin kakkosjoukkuetta. Edellä mainittujen passarittarien lisäksi joukkueessa pelasivat Tsempin Aada ja Ajon Vilma ja Noora. Hyviä likkoja meidän joukkueeseen! Alkulohkossa saimme vastaan mm. Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan ykkösjoukkueet, joista jälkimmäiseltä veimme yhden erän. Pohjois-Savon kakkosjoukkue voitettiin suht helposti. Alueiden ykkösjoukkueet pelasivat odotetusti sijoista 1-4 ja me sijoista 5 - 8. Tavoitteemme oli voittaa ”oman sarjan mestaruus”. Sehän me otettiin! Meidän ”välierissä” kaadoimme hienosti Pohjois-Karjalan kakkosjoukkueen ja ”finaalissa” alkulohkossa kohdattu Pohjois-Savon kakkosjoukkue kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen 2-1!

Hieno turnaus tytöiltä! Joukkueemme peli parani nousujohteisesti turnauksen myötä. Pelaajien asenne ja tahtotila oli hyvä koko turnauksen ajan. Taika ja Venla pelasivat lähes virheetöntä puolustuspeliä toimittaen pallot laadukkaasti passarin käsiin.  Aadan henkilökohtaisten virheiden määrä vähenee turnaus turnaukselta ja hän alkaa olla joukkueen luottopelaaja. Vilman alkoi näyttämään jo hienoja tappolyöntejään sekä verkkopeli on hyvää. Myös Pinja on meidän tasaisen varma ”Yleispelaaja”! Tytöt kyllä syttyivät hienosti kauden kovatasoisimpaan turnaukseen! Venla, Aada ja Vilma pelasivat kauden parhaan turnauksensa oikeaan aikaan!

Joukkueen ”vierastyöläiset” Vilma, Aada ja Noora olivat joukkueen piristyspommeja! Tyttöjen taitotaso on hyvä. Meidän joukkuetaktiikka tuotti alussa hankaluuksia, mutta sen opittuaan kaikki tytöt pelasivat saumattomasti yhteen! Selkeästi paras D-tyttöjoukkue, jota koskaan olen valmentanut!

Hyvä likat! Olimme ”oman sarjan mestareita”! Kiitos kaikille asianosaisille hienosta turnauksesta! 

 

Turnaustiedot

Vesa-koutsi

 

 

 

 

 

 

Finaaliturnaukset 27.4. 2019 Mikkelin Saimaa Stadiumi

Olipa hienoa saada meidän molempien joukkueiden päätösturnaukset Mikkeliin meidän kotikentälle! Tytöt olivat aivan innoissaan ja tunnelataus viikkojen ajan oli koko ajan huipussaan. Treeneissä tehtiin innolla ja kovalla asenteella töitä sekä tytöt puhuivat keskenään pelitaktisista asioista. Siis valmistautuminen tapahtumaan oli ensiluokkaisen hyvä.

 

Haukat pelasivat kuuden joukkueen turnauksen pelaten Itä-Suomen parhaiden D-tyttöjen sarjassa. Vastaavasti Kotkat pelasivat tiikerisarjan neljän parhaan joukkueen kanssa. Siis vastustajat olivat taitavia, kotiyleisö,  jännitys, huonosti nukuttu yö, vähäinen ravinto pelipäivänä (?) olivat varmaan syitä, miksi pelaajiemme otteissa näkyi hermostuneisuus, suuri henkilökohtaisten virheiden määrä ja peliarkuus. Molemmilla joukkueilla puolustuspelaaminen oli pääosin hyvää, mutta hyökkäyspeli oli melko ponnetonta sormilyöntiviskelyä. Ei sillä enää pelejä voiteta! Inka oli meidän pelaajista ainoa, joka tänään uskalsi lyödä palloa! 

”Niin pelaat, kuin harjoittelet!” Ei se nyt aina pidä paikkaansa... Olen nyt valmentanut junioreita viisi vuotta ja kokemukseni mukaan pelitaktisten asioiden saaminen joukkuepelaamiseen on haastavaa ja pelaajan henkilökohtaisten tekniikkavirheistä poisoppiminen on myös työlästä! Pelaajien samat virheet toistuvat turnauksesta toiseen ja otteluista toiseen, vaikka niistä toistuvasti sanotaan ja harjoituksissa tehdään asioiden suhteen harjoitteita. Tätä minä en vaan ymmärrä, miksi oppiminen on niin hidasta! Ehkä suuri syy nuori ikä, kokemattomuus ja sen vuoksi suuri määrä uutta tietoa on haastavaa omaksua, varsinkin kun on kilpailutilanne menossa.. Onneksi pelaajien harjoitteluasenne on ollut todella hyvä ja ainakin pelaajien perustaidot (hiha- ja sormilyönti sekä liikkuminen) ovat vuoden aikana kehittyneet ja niihin on tullut varmuutta. Se on tärkeintä!

Yleisesti ottaen D-tyttöjen taso on noussut viime vuosina ja tyttäremme ovat kauden aikana nousseet pohjalta hyvälle kansalliselle tasolle! Hyvillä mielin ja hyvin arvosanoin voidaan siis  tytöt laskea ”seuraavalle luokalle” C-tyttöihin! Tosin Terja, Sanni ja Miisa ovat ensi vuonna vielä D-ikäisiä.

Innolla jäädään odottamaan PowerCupia, jossa kohdataan joukkueita ympäri Suomen ja kenties voi vastustajia tulla Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yksi ISO positiivinen asia tytöillä on harjoitteluinto! Kahdestatoista tytöstä peräti yhdeksän tyttöä treenasi yli 100 kertaa! Aivan loistavaa! Toivottavasti tämä asenne ja rakkaus lajia kohtaan säilyisi! 

Järjestimme siis Stadiumilla hienon kymmenen joukkueen turnauksen! Turnauksessa oli 17 ottelua, joissa toimi viisi eri tuomaria ja kirjureita tarvittiin toistakymmentä! Esivalmisteluja ja loppusiivouksia ja palkintojen jakoja ym. Siis tällaisen tapahtuman järjestämiseen tarvittiin iso talkooporukan! SUURI KIITOS HEILLE! 

Miten peleissä kävi? Kotkat hävisi joulun jälkeen vain kaksi ottelua ja saavutti finaaliturnauksessa tiikerisarjan hopeaa ja Haukat hävisi joulun jälkeen vain kolme ottelua, joista kaksi tänään ja ovat nyt Itä-Suomen kolmanneksi paras joukkue eli saavutimme pronssia! Aivan loistaa, että tytöille jäi tästä kaudesta muistoksi mitalit!

Pitkä ja raskas, mutta hieno kausi paketoidaan mitalien hohteessa! Hyvä ME! 

Vesa-koutsi!

Ottelutulokset ja sarjataulukot löytyvät:

Kilpasarja

Tiikerisarja

 

***********************************************************************

Välieräturnaus 24.3.2019 Kotkat

Ehdin kotona käydä nukkumassa ja aamulla otin Kotkien kanssa suunnan Kontiolahdelle D-tyttöjen tiikerisarjan välieräturnaukseen. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta saavat paikan Tiikerisarjan finaaliturnaukseen eli pelaamaan sijoista 1-4. Siis panosta ja jännitystä riitti tällekin päivälle...

 

Ensimmäinen ottelu oli PuWo2 vastaan, jonka olimme jo kaksi kertaa voittaneet tällä kaudella. Tälläkin kerralla määräsimme kaapin paikan. Meidän laadukkaat syötöt pakottivat kuopiolaiset toimittamaan palloa puolellemme. Meidän liikkuva ja järkevästi sijoittunut kenttäpuolustus toimitti pallot laadukkaasti passarille. Tämä takasi sen, että saimme tehdä paljon hienoja hyökkäyksiä. Ottelu siis helpohkosti meille.

 

Toinen ottelu oli turnauksen kovinta joukkuetta (Ko-Iskua) vastaan. Moneen otteeseen Saijan kanssa muistutimme tyttöjä keskittymisestä suorituksiin. Tytöt olivat huikeita! Kenenkään suusta ei kuulunut turhaa puhetta, katse oli pallossa ja ajatus pelissä. Siis ottelu alkoi meidän karattua johtoon12-0! En ole ikinä kokenut oman joukkueen olevan noin täydellisen hyvä! Otimme siis yllättävän selkeän erävoiton meidän pahimmasta vastustajasta. Liian helppo erävoitto romutti meidän keskittymisen? Toiseen erään alkoi tulla henkilökohtaisia virheitä. Lisäksi vastustaja alkoi heittelemän palloa meidän puolelle ensimmäisellä ja toisella kosketuksella. He siis pelasivat "vankilasäännöillä". Tietenkin meidän tytöt lähtivät siihen mukaan ja hävisimme "heittelyerän". Karmeaa katsottavaa! Kolmanteen erään Saija rauhoitti tytöt ja palasimme pelaamaan omaa peliä. Tämän seurauksena erä ja koko ottelu meille.

 

Viimeinen ottelu oli KiU/Panttereita vastaan. Suhteellisen tasaisen hyvällä suorituksella veimme ottelun 2-0.  Turnausvoitto oli siis meidän!

 

Joukkue on pelannut joulun jälkeen 11 ottelua, joista on voitettu 10. Tytöt ovat pelanneet hienoa lentopalloa ja otteet vaan paranevat. Venla, Aada ja Sanni pelaavat ottelusta toiseen hyvällä tasolla. Nyt Miisa ja Julianna nousivat samaan sakkiin. Kaikki meidän tytöt hoitavat hyvin jokaisen pelipaikan ja varsinkin tänään JOUKKUEENA olimme aivan ylivoimaisen hyviä. Vastustajan on TODELLA vaikea saada palloa meidän kenttään! Hyvä likat!

Sannin isä järjesti meille minibussin ja hoiti kuljettajan tehtävät ammattitaidolla! Tytöt keskenään loivat tiiviissä tunnelmassa huikean joukkuhengen, jonka siivittämänä me olimme JOUKKUE! Saija hoiti äidillisen hyvin joukkueen peluuttamisen. Minä olin videovastaava ja turisti.

Ollaan siis neljän sakissa! Talven uurastuksesta on palkinto käden ulottuvilla. Tsemppi, Ko-Isku ja Partio2 tulevat finaaliturnaukseen meidän haastajiksi. Jään innolla sitä odottaan!

Turnaustiedot

Vesa-koutsi

 

Välieräturnaus 23.3.2019 Haukat

Lähdimme perjantaina heti koulun jälkeen pitkälle matkalle Kuhmoon. Hyvät yöunet ja maittava hotelliaamiainen hotelli-Kainuussa. Ratkaisu oli oikea, sillä tyttöjen vireystila oli hyvä koko turnauksen. Polvivaivasta johtuen Vilma jäi vaihtopelaajaksi ja kiertovaihdossa olivat Inka, Taika, Senni, Terja ja Pinja.

 

Ennakkoon ajattelin, että pahin vastus on ensimmäisen ottelun Klp-86. Näin kävikin. Molemman joukkueen pelaajat pelaavat myös ison kentän kuusikkopeliä C-tytöissä. Tämä näkyi negatiivisessä mielessä: passit karkaili liian leveäksi, syötöt ja iskulyönnit liian pitkiksi ja kentällä oli ahdasta, minkä vuoksi törmäiltiin. Varsinkin kerimäkeläiset antoivat meille lukuisia helppoja pisteitä ottamalla syötöt vastaan sormilyönnillä, mikä ei ole D-tytöissä sallittua, mutta C-tytöissä sen saa tehdä. 

 Itse ottelussa nähtiin puolin ja tosin komeita suorituksia. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään kolmen kosketuksen kautta iskulyönneillä. Näkisin, että meidän pelaajien suoritukset olivat piirun verran varmempia, joten veimme ansaitusti tiukan taistelun ja saimme vahvan kiinnityksen lohkovoittoon.

 

Toisessa ottelussa vastaan tuli kotijoukkue KiVa. Meidän kovin lataus jäi edelliseen peliin ja pelimme ei meinannut käynnistyä. Tosin menimme heti johtoon 6-2 ja ottelu näytti olevan meille helppo. Yllättäen pallo alkoi pomppimaan kotijoukkueelle ja emme saaneet vyörytettyä laadukkaita hyökkäyksiä. KiVa johti muistaakseni 18-14 ja sen jälkeen pelaajamme alkoivat palaamaan omalle tasolle ja käänsimme erän voitoksi. Toinen erä oli yhtä nihkeä kuin ensimmäinen. KiVa johti lähes koko erän ajan ja aivan lopussa menimme ohi. Mielestäni loimme paljon enemmän laadukkaita hyökkäyksiä, mutta kaikki kunnia KiVan sinnikkäiden tyttöjen taistelulle. 

 

Turnauksen viimeinen ottelu oli PuWoa vastaan. Ensimmäinen erä oli meiltä ehkäpä turnauksen parasta ja varmaotteisinta pelaamista. Erävoitto tuli liiankin helposti? Erävoitto takasi meille turnausvoiton ja paikan D-tyttöjen finaaliturnaukseen pelaamaan Itä-Suomen sijoista 1- 6! Hyvä me! Keskittyminen suli toiseen erään kuin märkä lumi kuuman asfaltin pintaan. Pelimme sekosi ja pelaajien henkilökohtaiset virheet täyttivät erän. Turpaan tuli ja rumasti! Hyvä opetus tytöille, että näissä peleissä ei ole yhtään varaa löysäillä!

 Kolmanteen erään asenne löytyi ja jokainen Ilkka pelasi taas hienosti ja otimme päätöspeliin 2 - 1 voiton. Joulun jälkeen joukkueella on kahdeksan voittoa yhdeksästä! Ainoastaan Outokummun Partio on päässyt meidät yllättämään.

Nuoret Passaritteret ovat kyllä teknisesti taitavia, pelikäsitys ja liike hyvää. Ei siis ihme, että peli kulkee. Reilun kuukauden päästä finaaliturnaus. Siihen viilataan muutamia pikkujuttuja, niin saadaan kausi päätettyä hyvillä mielin!

Kiitos tytöt, Toni, Laura ja Katja!

Videoita löytyy YouTubesta allekirjoittaneen nimellä.

Ottelutiedot

Vesa-koutsi

 

Kevään 2. kierros 2.2 Kuopiossa

Molemmat joukkueet reissasivat Kuopioon suureen Pohjantien koulun saliin. Itse jäin Mikkeliin katsomaan B-tyttöjen turnausta. Valmentajina toimivat kevätkauden ajan Saija Haukoissa ja Toni Kotkissa. Tällä kertaa Toni hoiti mallikkaasti myös videointitehtävät, joten osa otteluista on katsottavissa Youtubessa. Videoiden perusteella tätä raporttia kirjoittelen...

 

Olikohan tyttöjemme aamupuurot olleet liian vetelät vai yöunet liian vähäiset? Molemmille joukkueille avausottelu oli tappiollinen. Tosin Kotkilla oli vastassa sarjan paras joukkue (Tsemppi). Myös Haukat saivat vastaansa Itä-Suomen parhaat joukkueet. Tappio tuli Partiolle. Onneksi molemmat joukkueet kasasivat itsensä ja voittivat päivän loput ottelut. 

Videokuvien perusteella tyttöjemme hyökkäysten rakentelu on mallikasta. Mielestäni (puolueellinen näkökulma?) meidän joukkueet hallitsevat otteluitaan ja vyöryttävät iskulyöntejä enemmän kuin vastustaja. Aloitteleville tytöille tulee vielä hyökkäysvirheitä, minkä seurauksena vastustaja saa pisteen, vaikka ” me pelaamme paremmin”. Tosin kaikki kunnia vastustajien hyvälle puolustuspelille. Tsemppi, Partio ja VaNMKy ovat puolustuspelissä meitä edellä. Syy siihen löytyy taktisella puolelta. Valitettavasti kaikki meidän likat eivät puolusta sovitun joukkuetaktiikan mukaisesti, mikä tekee suorituksistaan ”vaikeita”. Tähän puututaan treeneissä...

Kiva on nähdä jokaisen pelaajan kohdalla tapahtuneen kehitystä. Jokainen tyttö puolustaa, passaa ja lyö palloa. Joukkueiden pelaajien tasaisuus on meidän vahvuus. Terja nousi parhaaksi Haukkojen pallontappajaksi sekä Kotkien pelissä Juliannan otteet paranevat jokaisella osa-alueella. Samoin kiva oli nähdä myös Miisalta iskulyöntejä! 

Haukat saivat siis nyt testata taitonsa Itä-Suomen parhaita joukkueita vastaan. Partiolle niukka tappio omien virheiden sävyttämässä pelissä ja Varkaudesta niukka 2-1 taisteluvoitto. ”Huipulla on tasaista ja pienet asiat ratkaisevat”.

Kotkat, Tsemppi ja luultavasti ensi turnauksessa vastaan tuleva KO-Isku ovat tiikerisarjan tilastojen mukaan vahvimmat joukkueet. Yhtään palloa ei ole vielä pelattu, eikä yhtään pistettä saada ilmaiseksi. Kovalla itseluottamuksella ja POSITIIVISELLA asenteella kohti seuraavia otteluja! 

Seuraava turnaus on maaliskuun lopulla. Turnaus on välieräturnaus, joista lohkon kaksi parasta pääsee pelaamaan kärkisijoista (Haukat 1-6 ja Kotkat 1-4). Vuosi sitten kukaan ei olisi tähän uskonut, mutta nyt se on täysin realistinen tavoite. Sitä ennen treenataan joukkueen puolustustaktiikka kuntoon ja perustekeminen vieläkin paremmaksi...

 

Kiitos kuskeille, valmentajille ja tilastonikkarille!

 

Vesa-koutsi

Sarjataulukot ja tulokset löytyvät

Kotkat täältä  ja  Haukat täältä

 

 

Kevään 1. Kierros

Sunnuntai 13.1. 2019. Kotkat

Joukkueeseen liittyi Sanni ja Miisa Haukoista. Kun siihen lisätään Julianna, Venla, Aada, Milla ja Emilia, niin joukkue on siinä. Tosin Emilia oli tänään sairasvuoteella. Joukkue sai Lyseon kotiturnaukseen uusia vieraita. Koska meidät sijoitettiin Pohjois-Savon tiikerisarjaan, niin meille uusia vastustajia olivat Kuopion PuWo2, Pielaveden Sampo ja Vesannon Urheilijoiden Salamat. Lisäksi Pieksänmäen Tsemppi oli meille tuttuna vastuksena.

Saimme turnaukseen räjähtävän lähdön, kun PuWo, VesU ja Sampo kaatuivat selvin numeroin. Meillä oli todella hyvä syöttö, vastaanotto, puolustus ja passipeli, joiden turvin pääsimme vyöryttämään monipuolisia hyökkäyksiä vastustajien kenttäpuoliskolle. Lisäksi aggressivuus verkon läheisyydessä ja sen yläpuolella oli meiltä todella hyvää ja suorastaan röyhkeää. Tällä tavoin niitä "taistelupisteitä" otetaan.Mitään emme saaneet ilmaiseksi, sillä vastustajat taistelivat kunniakkaasti jokaisesta pallosta. Hyvä niin!

Erityisen ilahduttavaa oli Miisan ja Aadan pelirohkeuden lisääntyminen. Molemmat tytöt puolustavat laadukkaasti isolta kenttäalueelta pallot passarille. Lisäksi Aadan hyökkäysvauhti on esimerkillinen; tyttö liitää hyökkäyksiin kuin hävittäjälentokone. Sannin hyökkäysten päättäminen on joukkueen tehokkainta. Nuori E-tyttö ei säästele kättään, vaan käsi heilahtaa kuin ruoska ja pallo on komeasti kentässä. Venla ja Milla ovat kenttäpuolustuksen luottopelaajat: pallo löytää aina tiensä passarin käsiin, kun tytöt takakentällä joutuvat pallokosketuksiin. Julianna täytti myös hyvin paikkansa joukkueessa. Meilläkään ei heikkoa lenkkiä ole, mikä takaa meille menestystä näissä turnauksissa.

Viimeiseen otteluun saimme vastaan tutun vastustajan: Pienet, vikkelät ja terrierimäiset Pieksämäen Tsempin tytöt asettuivat meitä vastaan viimeiseen otteluun. Molemmat joukkueet olivat voittaneet turnauksen kaikki ottelut, joten luvassa oli turnauksen voittajan ratkaiseminen. Ottelun alku oli meille haasteellinen. Tsemppi karkasi 5 - 1 johtoon. Hienosti tytöt kasasivat itsensä ja nousimme erävoittoon. Erä päättyi komeaan Sannin iskulyöntiin! Toisessa erässä myös jäimme 5-1 jalkoihin ja siitä sillasta emme tällä kertaa nousseet. Kolmas erä vietiin useiden jännittävien vaiheiden jälkeen. Turnausvoitto siis meille! Tällä tuloksella uskallan sanoa, että tulemme pelaamaan Itä-Suomen tiikerisarjan sijoista 1 - 4! Hienoa tytöt! 

Superviikonloppu takana! Seitsemän ottelua ja seitsemän voittoa! Kiitos pelaajat ja suuri kiitos talkoolaisille. Erityiskiitos Haukkojen pelaajille kirjurointi- ja tuomaritöistä! Saimme järjestettyä kunniakkaasti oman kotiturnauksen. 

Sarjataulukko ja tulokset löytyy täältä.

Otteluvideot löytyvät Youtubesta allekirjoittaneen nimellä.

12. 1.2019

Haukat

Haukat reissasivat Joensuuhun pelaamaan Itä-Suomen B-Poolia (sijat 5-8). Joukkueeseen siirrettiin Taika ja Inka Kotkista. Joukkueessa ovat lisäksi Pinja, Senni ja Terja. Vilma oli estynyt tulemaan mukaan. Tänään siis oli joukkueessa viisi vikkeläjalkaista pelaajaa. Tämä tuotti meille ongelmia, sillä kerrankin meillä oli liikaa palloa haluavia pelaajia kentällä, mikä näkyi liiallisen ”höyryämisenä” ja levottomuutena. Ensimmäisessä ottelussa VesU:a vastaan teimme lukemattoman määrän omia passi-ja hyökkäysvirheitä. Meidän syöttö ja puolustuspeli sekä vastaanotto oli laadukasta läpi turnauksen. Tämä takasi sen, että pystyimme voittamaan meille nihkeän avausottelun selkeästi. 

 

Toisessa ottelussa kohtasimme Kuopion PuWon. Ensimmäinen erä oli edelleen varovaista. Käsijarru oli päällä ja lyöntirohkeus oli olematon. PuWon liikkuva kenttäpuolustus haki helposti meidän köykäiset hyökkäykset. Veimme kuitenkin erän niukasti. Toiseen erään pelimme vapautui ja saimme luotua useita komeita hyökkäyksiä. Joukkueemme oli löytänyt hyvän pelaajien välisen tasapainon. Nyt jokainen hoiti oman vastuualueensa ja oma pelimme rauhoittui selkeästi. PuWo kaatui myös 2-0 ja turnausvoitto oli lähes varma.

 

Viimeiseen otteluun saimme vastaan kotijoukkueen Jujun. Emme jättäneet Jujulle mitään mahdollisuutta. Hyökkäyksiä vyörytettiin laajalla rintamalla. Molemmat erät alkoivat meidän 8-1 johdoilla. Sen myötä tytöillä oli varaa pitää hauskaa kentällä. Turnausvoitto siis kolmella voitolla ja nousu neljän parhaan joukkoon eli A-pooliin! Seuraavassa turnauksessa onkin sitten Itä-Suomen parhaat joukkueet vastassa! Saimme tänään Taikan ja Inkan ajettua Haukkojen joukkueeseen hyvin mukaan sekä saadaan Vilma mukaan, joten luottavaisin mielin mennään tästä eteenpäin.

Paljon hyvää tänään! Joukkuepuolustus parani koko ajan, jokainen tyttö takoi runsaasti hyökkäyspisteitä, syöttö ja vastaanotto on meillä vahvoja sekä varsinkin Terja haki paljon komeita torjuntapisteitä. Inkan ja Terjan lyönti lähtee todella korkealta, Sennin ja Pinjan varmuus jokaisella pelipaikalla on hyvä sekä Taika on aina puolustamassa pallon alla ja toimittaa pallon laadukkaasti passarille. Yes! Tästä on hyvä jatkaa.

Kolmessa pelissä rakensimme 113 kolmen kosketuksen hyökkäystä, joista 55 päätyi hyökkäyspisteeseen!  

Torjuntapisteitä oli 12 ja ässäsyöttöjä 24. Kiitos tilastonikkarille! 

Sarjataulukko ja tulokset löytyy täältä.

 

Vesa-koutsi

 

 

 

 

Syksyn finaaliturnaus 15.12. Kerimäki

Ennakkoasetelmat olivat jännittävät, sillä vain Ajo oli varmistanut paikan kolmen parhaan joukossa ja paikan pelaamaan Itä-Suomen mestaruudesta. Aamulla 07.20 sain tiedon, että Julianna ei pääse reissuun...Onneksi Milla oli lähdössä fanittamaan joukkuettamme jä hänellä oli pelikengät mukana. Koukkasin kodin kautta ja Millalle löytyi Sennin vanha pelipaita ja Annin pelihousut. Nyt oli kuusi pelaajaa molemmissa joukkueissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hyvä niin, sillä tällä kertaa epäonnisten joukossa oli Emilia, sillä hän hajoitti heti turnauksen alussa peukalonsa ja ei pystynyt pelaamaan. 

Turnaus alkoi meille suotuisasti. Kotkat yllättivät KLP:n ja Ajo kaatoi Tsempin. Toisella kierroksella KLP kaatoi Tsempin ja se takasi sen, että ainakin toinen meidän joukkueista sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Minun asettama syyskauden tavoite siis täyttyi, kun turnaus oli vasta toisella kierroksella.

 

Olen koko syksyn iloinnut sitä, että lohkossamme pelaa viisi tasaista joukkuetta ja jokaisessa ottelussa voi tulos olla mikä tahansa. Kaikkien joukkueiden pelitaktiikka on ”oikeaa kolmen kosketuksen lentopalloa”, eikä mitään pallon räiskimistä verkon yli.  Kotkat yllätti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Haukat sekä KLP Ajon. Lisäksi Haukat onnistui myös voittamaan Ajon katastrofaalisen alun jälkeen. Kun Haukat voitti vielä Tsempin, niin viimeisen kierroksen otteluilla ei ollut merkitystä. Kuitenkin molemmilla kentillä pelattiin väsyneiden tyttöjen hienoa taistelua! 

Olen kyllä erittäin iloinen tyttöjen pelaamisesta! Tilastot kertovat syyn siihen. Iloitsin viime turnauksen jälkeen, kun kolmen kosketuksen hyökkäyksiä oli 190. Nyt niitä oli noin 330!!! Suuri syy parannukseen oli laadukkaat ensimmäinen ja toinen kosketus sekä Sannin, Inkan ja Taikan mukanaolo. Mainittakoon, että Senni latoi 29, Terja 20, Taika 18, Inka 17 hyökkäyspistettä. Jokainen pelaajamme onnistui lyömään vähintään yhden pallon vastustajan kenttään. Kolmen viikon ajan harjoittelimme syksyn suurinta ongelmaa eli verkkotaisteluja ja torjuntaa. Nyt saimme peräti 33 torjunta/taistelupistettä. Yes! 

 

+/- tilaston ykkönen on Senni (+23) ja toisena Terja (+16). Yllättäen kolmanneksi paras oli Vilma (+10). Sen jälkeen tilastoissa tulevat Inka, Taika ja Aada. Valmentajan näkökulmasta on kiva nähdä, että onnistujia tulee laajalla rintamalla. Jokaisen pelaajan pelipanos joukkueelle on erittäin tärkeä! 

 

Itse olin turnauksessa katsomovalmentaja. Sain rauhassa videoida otteluita. Videoita näet Passareiden Facebook-sivuilta. Lisäksi kirjasin pelikirjaani uusia joukkuepelaamisen puutteita. Niitä harjoitellaan viikko, sitten pidetään joululoma ja palataan treeneihin pienen huilin jälkeen. Suuri kiitos tytöille! Olette huippuja! Tämän päivän suoritukset olivat aivan mahtava joululahja meille valmentajille! Suuri kiitos Sannin äidille, Taikan isälle, Tonille, Saijalle ja Lauralle! Meillä on huikea tiimi ja tänään oli aivan mahtava päivä. 

 

Ai niin... (Tuloksella ei niin ole väliä, vaan suorituksella.) Haukat sai hopeaa ja Kotkat oli neljäs Etelä-Savon D-tyttöjen kovatasoisessa sarjassa. Syksyn osalta Haukkojen tsemppipelaajana palkittiin Senni ylivoimaisen hyökkäystilastojen valtiaana! Kotkista tsemppipelaajan palkinnon sai huikean kehittymisen ja positiivisen asenteen ansiosta Milla. 

Haukat lähtevät joulun jälkeen kisaamaan Itä-Suomen mestaruudesta ja Kotkat Tiikerisarjan mestaruudesta. Toiveissa olisi saada kaikille tytöille keväällä metallia kaulaan! Se on realismia, mutta vaatii treeniä ja kurinalaista peliä! 

Vesa-koutsi kiittää ja toivottaa lukijoille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2019!

 

Tulokset ja sarjataulukko.

 

3. Turnaus Savonlinna 24.11. 2018

Syksyn kolmas turnaus vei meidät Savonlinnaan. Meille olikin kiireinen päivä luvassa, sillä Mikkelin Jukurit olivat meidät kutsuneet kaikkia Passarijäseniä katsomaan ja kannustamaan kaupungin urheilullista keulakuvaa Mikkelin jäähalliin. Savonlinnasta reissasimme suoraan siis jäähallille ja päivä venyi puoli kymmeneen. Kyllä se kannatti. Kiitos Jukureille voitosta ja hienosta urheiluviihteestä!

Turnauksen anti? Olen kyllä iloinen tyttöjen tekemisen suhteen. Olemme harjoituksissa tehneet todella paljon töitä joukkuepelaaminen oppimiseen ja se alkaa kantamaan hedelmää. Pelaajamme alkavat olemaan oikeaan aikaan oikeissa paikoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme puolustamaan palloja peliin todella hyvällä prosentilla. Vastaanotto on ollut koko kauden hyvää. Passipeli on saanut varmuutta ja monipuolisuutta. Hyökkäyksiä vyöryy (ison kentän mukaan sanottuna) 4-, 2- ja 6-paikoilta eli nelikon kaikki pelaajat ovat valmiita hyökkäämään. Verkkopelaamiseen on kehittynyt, sillä siellä taistelemme siellä useita palloja itsellemme. 

Joukkuistamme ahkerimmat pallontappajat olivat Senni 26,  Terja 14, Pinja 12, Milla ja Venla 8 sekä Vilma 6. Pikaisen tilastojen laskun mukaan pelaajamme suorittivat turnauksessa peräti noin 190 kolmen kosketuksen hyökkäystä, jotka päättyivät iskulyöntiin. Niistä pallo kuoli noin 80 kertaa, pallo jäi peliin noin 70 kertaa ja teimme hyökkäysvirheen noin 40 kertaa. Mielestäni olemme luoneet lukuisia hyviä hyökkäyksiä! Kiitos kuuluu jokaiselle pelaajalle! Pitää muistaa, että pelialue on pieni sulkapallokenttä ja iskulyönti karkaa helposti pitkäksi tai leveäksi. Siis meidän jokainen osa-alue kentällä alkaa toimia! Jeeeee!

 

Vielä on yksi turnaus jäljellä. Haukat näyttävät saavuttavan sijoituksen kolmen parhaan joukossa ja he pääsenevät pelaamaan joulun jälkeen Itä-Suomen mestaruudesta. Kotkat jäänevät tsemppisarjaan. Nälkä kasvaa syödessä eli molemmat joukkueet tavoittelevat tietenkin sarjansa mestaruutta!

 Mielestäni ”kaksi tasaista joukkuetta” -periaatteesta pitää nyt luopua. Kaikki pelaajat osaavat nelikkopelin ja kehittyminen jatkuu omalla taitotasollaan. Kun vastassa on sopivan tasoisia vastustajia, niin ”mukavan” pelaamisen myötä pelaaja uskaltaa pelata oman taitotason yläpäässä. Vastaavasti osa pelaajista kaipaa kovempia pelejä ja lisää haasteita. Se heille suokoon! Nyt siis alkaa meidän joukkueen sisällä kilpailu pelipaikoista. Hyvä vai huono asia? Aika näyttää... 

Jokaiseen turnauksen välillä voidaan siirtää kaksi pelaajaa joukkueesta toiseen (koko pelikaudella). Joulun jälkeen Haukoissa pelaavat tytöt, jotka osaavat pelata joukkueen taktiikan mukaisesti ja heillä on hyvä asenne Haukkojen pelin parantamiseksi. Eiköhän meidän joukkueiden kokoonpanot hieman muutu koko kauden, siellä pelaajien poissaolot turnauksista pakottavat meidät kokoonpanomuutoksiin.

 

Kiitos Laura tilastoinnista ja videoinnista! Videoita löydät YouTubesta Ajon sivuilta (meidän Ajoa vastaan pelatut pelit, hae ”Mika Päykkönen”). Pari muuta video löydät Passarien facebooksivuilta. Kiitos myös pelaajille, Miisan äidille sekä tietenkin suuri kiitos Toni ja Saija! Hyvää työtä....älyttömän hyvää työtä!

Tulokset ja sarjataulukko

Vesa-koutsi 

*******************************************************

2. Turnaus Pieksämäki 3.11. 2018

Syksyn toinen turnaus ja matka suuntasi Pieksämäelle. Kuljettaksi tulivat Lauran (minun) lisäksi Juliannan ja Terjan isät sekä Emilian äiti. Lähtökohdat turnaukseen olivat taas hieman haasteelliset, sillä valmentaja Toni sekä pelaajat Inka ja Vilma eivät päässeet turnaukseen. Lisäksi ensikertalaisina tämän syksyn koitoksiin tulivat Sanni, Julianna ja Emilia. Tämän vuoksi joukkuepelaamisen suhteen palattiin melkein lähtöruutuun. Onneksi yksilötaidot eivät koskaan häviä. Pinja vaihdettiin Kotkiin ja hänen lisäksi siellä pelasi Aada, Emilia, Julianna ja Taika. Haukoissa olivat Sanni, Senni, Terja, Venla ja Miisa. Haukkojen kannalta pahin takaisku oli se, että Miisa loukkasi kätensä ensimmäisessä ottelussa ja joukkue joutui pelaamaan kolme ottelua neljällä pelaajalla. 

 

Allekirjoittaneelle uusi haaste oli live-lähetyksen taltioiminen kaikkien katsottavaksi Passarien Facebooksivuille. Kännykkä herjasi kaikkea mahdollista vähän väliä ja illalla huomasin ensimmäisten videoiden kääntyneen väärinpäin (vertikaalisuunnassa). Onneksi niistä saa jotakin selvää ja voin niitä analysoida seuraavia harjoituksia suunnitellessa ja kiinnostuneet katsojat voivat katsella tyttöjen suorituksia. Ensi kerralla sitten laadukkaampia livelähetyksiä... 

 

Kokonaisuutena molemmat joukkueet selvisivät turnauksesta hienosti. Haukat voitti niukasti 2-1 keskinäisen ottelun. Onnistuin siis luomaan kaksi tasaista joukkuetta, mikä mielestäni on tärkeää yksilön kehityksen kannalta. Molemmat joukkueemme voittivat Pieksänmäen Tsempin, mutta tiukkojen taistelujen jälkeen sekä Ajo että Klp-86 olivat meidän joukkueita hieman parempia.'Tulokset ja sarjataulukko

 

Haukkojen joukkue sai taistella yhden kaksieräisen ja kolme kolme-eräistä ottelua ja hienosti tytöt sen jaksoikin. Lisätyötä oli tosiaan se, että Miisa satutti ensimmäisessä ottelussa kätensä ja Haukat pelasi neljällä tytöllä kolme ottelua. Nelikko pystyi hyvään suoritukseen läpi turnauksen Tsemppi-ottelun ensimmäistä erää lukuunottamatta. Johdimme sitä 18-5, mutta järkyttävän suuren virhesuman jälkeen Tsemppi johti erää 23 - 22 ja oli vielä kiinni eräpallossa, mutta hienosti nousimme ahdingosta erävoittoon.

Varsinkin Venla (ja myös Miisa) paransi otteitaan hurjan paljon edelliseen turnaukseen verrattuna. Sanni ja Senni pelasivat odotetun varmasti ja tyylikkäästi sekä Terjan hihalyönti sekä muutama "pommi", jonka hän täräytti vastustajan lattiaan oli komeaa katsottavaa.

Saija oli Kotkien valmentajana, joten itse en ehtinyt heidän pelejään juurikaan katsomaan. Joukkuepeli toimi, jalka liikkui ja jokaisesta pallosta taistelliin hienosti. Tilastojen mukaan Emilia hoiti hienosti joukkueelle yhdeksän torjuntapistettä. Huikea suoritus! Pinja ja Taika olivat pääarkkitehdit niin hyökkäyspisteiden tehtailussa kuin puolustuspelissä. Julianna liittyi treenivahvuuteen kaksi viikkoa sitten ja kuuden harjoituksen jälkeen hänen pelisuorituksen sen perusteella oli erinomainen. Rohkeasti pelasi myös  ensikertalainen Emilia: hyviä passeja, torjuntaja ja hyvää puolustamista. Joukkueen viides lenkki Aada pelasi myös omalla taitotasollaan hoitaen tehtävänsä hyvin.

Seuraava turnaus kolmen viikon päästä Savonlinnassa (?). Videoiden perusteella meillä on yhdeksän tärkeää peliin liittyvää harjoittelukohdetta! Kiire tulee, jotta ehditään kaikkia asioita opettelemaan ja ollaan ensi kerralla vähän parempia! Toivottavasti saataisiin Savonlinnaan kaikki pelaajat mukaan. Turnauksen neljä peliä on rankka suoritus, joten vaihtopelaajia tarvitaan, jotta saadaan pelikuormitus pienemmäksi ja suoritustaso pysyisi korkealla. Hyvä likat!

Vesa-koutsi kiittää jälleen kaikkia osallisia hienosta päivästä!

 

******************************************************************

 

1. Turnaus Mikkeli 29.9. 2018

 

Saimme heti ensimmäisen turnauksen järjestettäväksemme. Huh!  Pelaajien kotona hoidettiin leipomiset, Laura otti tehtäväksi turnausvastaavan työt, Vilman ja Terjan äidit hoitivat kahvion sekä pelaajat, valmentajat ja Terjan isä hoiti kenttävastaavan työt. Lisäksi Helmi, Tinka ja seuramme puheenjohtaja Lasse tulivat tuomaroimaan! Hieno talkooporukka takasi onnistuneen turnauksen! Suuret kiitokset! 

Kuinkas meidän pelaajat sitten hoitivat oman työnsä? Yhdellä sanalla sanottuna: "Hienosti!".  Tarina alkakoon...

Turnauksen lähtökohdat olivat huolestuttavat, sillä Emilia, Iita ja Sanni eivät pystyneet osallistumaan turnaukseen. Alkuperäisestä suunnitelmasta poikettiin ja Pinja siirtyi Haukkoihin ja Milla (yli-ikäisluvan turvin) tuli vahvistamaan Kotkia.Saimme siis molempiin joukkueisiin viisi pelaajaa ja kaikki saivat siis runsaasti peliaikaa ja vastuuta. Valmentajana olin eniten huolissani joukkueen nuorten pelaajien noudattamasta uudesta pelitaktiikasta. Pelaajat olivat edellisen vuodet pelanneet "salmiakkimuodostelmalla" , mutta meidän uusi taktiikka on "neliömuodostelma", joka pakottaa puolustuspelaajat liikkumaan enemmän. Valitsin "neliötaktiikan" siksi, että se on lähes samanlainen kuin seuraavana vuonna (C-tytöissä) olevassa kuusikkopelissä

Ensimmäinen ottelu oli joukkueidemme keskinäinen ottelu. Katselin ihmeissäni tyttöjen suorittamista! Syötöt lensivät komeasti vastustajan puolelle ja vastaanotto oli erinomaista! Tämä takasin sen, että pääsimme hyvin passailemaan ja sen myötä hyökkäyksiä sateli puolin ja toisin vastustajan kenttäpuoliskolle! Jokainen pelaaja hoiti oman tehtävänsä hyvin ja myös joukkuetaktiikka toimi yllättävän hyvin jo heti ensimmäisessä ottelussa. Valmentajat Toni ja Saija ottivat kilpaa aikalisiä, jossa he rauhoittelivat tyttöjä ja muistuttelivat taktisista asioista. Ottelun tulos? Oikeastaan minua se ei kiinnostanut, vaan joukkueiden suoritukset olivat keskeisessä roolissa. Loppujen lopuksi Haukat veivät ottelun lähinnä Terjan ja Sennin komeiden hyökkäysten saattelemana! Kotkien tehokkain hyökkääjä oli Taika! Hieno alku turnaukselle!

Seuraavissa otteluissa Haukat jatkoivat voittokulkuaan voittamalla huikean esityksen jälkeen Kerimäen KLP:n. Sen jälkeen oli lounastauko, joka tuli pahaan paikkaan. Luulin, että maukas broilepasta antaa tytöille lisää virtaa, mutta toisin kävi. Usean pelaajan otteissa väsymys iski kroppaan, keskittyminen herpaantui ja henkilökohtaisia virheitä alkoi tulemaan sekä joukkueen puolustustaktiikka herpaantui. Lounaan jälkeiset molemmat ottelut hävittiin. Tosin kaikki kunnia myös vastustajille, sillä Ajo ja Tsemppi olivat todella hyvin pelaavat joukkueet. Molemmat joukkueet ovat voitettavissa, mutta se vaatii kaikilta 100%:n suorituksen. Ensi kerralla voitetaan!

Kotkien pelaajat nauttivat eri pastaa kuin Haukat? Lounaan jälkeen tyttöjen jalka alkoi liikkua ja peli-ilo oli "käsin koskeltavissa". Oli hienoa katsoa viereltä, kun jokainen vuorollaan taisteli omalla pelipaikallaan ja yhtään kertaa ei luovutettua, vaan taisteltiin viimeiseen mahdollisuuteen asti. Ei tarvinnut turnauksen jälkeen salia mopata, koska Kotkien tytöt liukuivat pitkin lattioita pallon perässä puhdistaen lattiat! Tänään voivat tytöt laskea kropassa olevia mustelmiaan? Tsemppi ja KLP kaatuivat jännien vaiheiden jälkeen. Olipa KLP:llä yksi erä- ja ottelupallo, mutta sen Kotkat hoitivat hienosti. Viimeisessä ottelussa vastaan tuli turnauksen kaikki ottelut voittanut Savonlinnan Ajo, joka oli Kotkia hieman parempi. Kotkien vahvuus oli liikkuva ja taisteleva joukkuepeli. Jokainen tyttö vuorollaan teki hyökkäyspisteitä, mikä tarkoittaa hyvää jatkoa ajatellen!

Turnaus oli kyllä kaikinpuolin hyvä. Meidän sarjassa on viisi todella tasaista ja hyvää lentopallo pelaavaa joukkuetta: Tsemppi-82, Ajo, KLP-86 ja meidän joukkueet. Pelaamme nelinkertaisen sarjan, joten syksyllä on vielä kolme tasokasta turnausta jäljellä. Tällaiset tasaiset ja tiukat "väännöt" kehittävät tyttöjä erittäin hyvin. Tästä olen iloinen niin omien pelaajien kuin koko Etelä-Savon joukkueiden puolesta! 

Vesa-koutsi kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita hienosta lentopallopäivästä! Tämä on kivaa...ihan älyttömän kivaa!

Passarien D-tyttöjen puolesta

Vesa-koutsi

 

Ottelutulokset ja sarjataulukko