D-tytöt

P-Kotkat
P-Haukat
D-tyttöjen yhteiskuva.

Passarien D-tytöt

Valmentajina häärivät Toni Säämänen, Saija Huttunen ja Vesa Rovio. Pelaajia on kaikkiaan 14, mutta kyllä mukaan mahtuu vielä. Meillä on loistava tilanne sen suhteen, että meillä on kolme valmentajaa ja pystymme antamaan jokaiselle pelaajalle henkilökohtaista opetusta. Joukkueen harjoituksissa pyrimme olemaan paljon pallojen kanssa, jotta pallo alkaisi nopeasti tottelemaan tyttöjen käsiä. Harjoittelussa on aina "tekemisen meininki", mutta sijaa jätetään myös leikille ja naurulle.  

*************************************************************************************************************************

Syksyn finaaliturnaus 15.12. Kerimäki

Ennakkoasetelmat olivat jännittävät, sillä vain Ajo oli varmistanut paikan kolmen parhaan joukossa ja paikan pelaamaan Itä-Suomen mestaruudesta. Aamulla 07.20 sain tiedon, että Julianna ei pääse reissuun...Onneksi Milla oli lähdössä fanittamaan joukkuettamme jä hänellä oli pelikengät mukana. Koukkasin kodin kautta ja Millalle löytyi Sennin vanha pelipaita ja Annin pelihousut. Nyt oli kuusi pelaajaa molemmissa joukkueissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hyvä niin, sillä tällä kertaa epäonnisten joukossa oli Emilia, sillä hän hajoitti heti turnauksen alussa peukalonsa ja ei pystynyt pelaamaan. 

Turnaus alkoi meille suotuisasti. Kotkat yllättivät KLP:n ja Ajo kaatoi Tsempin. Toisella kierroksella KLP kaatoi Tsempin ja se takasi sen, että ainakin toinen meidän joukkueista sijoittuu kolmen parhaan joukkoon. Minun asettama syyskauden tavoite siis täyttyi, kun turnaus oli vasta toisella kierroksella.

 

Olen koko syksyn iloinnut sitä, että lohkossamme pelaa viisi tasaista joukkuetta ja jokaisessa ottelussa voi tulos olla mikä tahansa. Kaikkien joukkueiden pelitaktiikka on ”oikeaa kolmen kosketuksen lentopalloa”, eikä mitään pallon räiskimistä verkon yli.  Kotkat yllätti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Haukat sekä KLP Ajon. Lisäksi Haukat onnistui myös voittamaan Ajon katastrofaalisen alun jälkeen. Kun Haukat voitti vielä Tsempin, niin viimeisen kierroksen otteluilla ei ollut merkitystä. Kuitenkin molemmilla kentillä pelattiin väsyneiden tyttöjen hienoa taistelua! 

Olen kyllä erittäin iloinen tyttöjen pelaamisesta! Tilastot kertovat syyn siihen. Iloitsin viime turnauksen jälkeen, kun kolmen kosketuksen hyökkäyksiä oli 190. Nyt niitä oli noin 330!!! Suuri syy parannukseen oli laadukkaat ensimmäinen ja toinen kosketus sekä Sannin, Inkan ja Taikan mukanaolo. Mainittakoon, että Senni latoi 29, Terja 20, Taika 18, Inka 17 hyökkäyspistettä. Jokainen pelaajamme onnistui lyömään vähintään yhden pallon vastustajan kenttään. Kolmen viikon ajan harjoittelimme syksyn suurinta ongelmaa eli verkkotaisteluja ja torjuntaa. Nyt saimme peräti 33 torjunta/taistelupistettä. Yes! 

 

+/- tilaston ykkönen on Senni (+23) ja toisena Terja (+16). Yllättäen kolmanneksi paras oli Vilma (+10). Sen jälkeen tilastoissa tulevat Inka, Taika ja Aada. Valmentajan näkökulmasta on kiva nähdä, että onnistujia tulee laajalla rintamalla. Jokaisen pelaajan pelipanos joukkueelle on erittäin tärkeä! 

 

Itse olin turnauksessa katsomovalmentaja. Sain rauhassa videoida otteluita. Videoita näet Passareiden Facebook-sivuilta. Lisäksi kirjasin pelikirjaani uusia joukkuepelaamisen puutteita. Niitä harjoitellaan viikko, sitten pidetään joululoma ja palataan treeneihin pienen huilin jälkeen. Suuri kiitos tytöille! Olette huippuja! Tämän päivän suoritukset olivat aivan mahtava joululahja meille valmentajille! Suuri kiitos Sannin äidille, Taikan isälle, Tonille, Saijalle ja Lauralle! Meillä on huikea tiimi ja tänään oli aivan mahtava päivä. 

 

Ai niin... (Tuloksella ei niin ole väliä, vaan suorituksella.) Haukat sai hopeaa ja Kotkat oli neljäs Etelä-Savon D-tyttöjen kovatasoisessa sarjassa. Syksyn osalta Haukkojen tsemppipelaajana palkittiin Senni ylivoimaisen hyökkäystilastojen valtiaana! Kotkista tsemppipelaajan palkinnon sai huikean kehittymisen ja positiivisen asenteen ansiosta Milla. 

Haukat lähtevät joulun jälkeen kisaamaan Itä-Suomen mestaruudesta ja Kotkat Tiikerisarjan mestaruudesta. Toiveissa olisi saada kaikille tytöille keväällä metallia kaulaan! Se on realismia, mutta vaatii treeniä ja kurinalaista peliä! 

Vesa-koutsi kiittää ja toivottaa lukijoille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2019!

 

Tulokset ja sarjataulukko.

 

3. Turnaus Savonlinna 24.11. 2018

Syksyn kolmas turnaus vei meidät Savonlinnaan. Meille olikin kiireinen päivä luvassa, sillä Mikkelin Jukurit olivat meidät kutsuneet kaikkia Passarijäseniä katsomaan ja kannustamaan kaupungin urheilullista keulakuvaa Mikkelin jäähalliin. Savonlinnasta reissasimme suoraan siis jäähallille ja päivä venyi puoli kymmeneen. Kyllä se kannatti. Kiitos Jukureille voitosta ja hienosta urheiluviihteestä!

Turnauksen anti? Olen kyllä iloinen tyttöjen tekemisen suhteen. Olemme harjoituksissa tehneet todella paljon töitä joukkuepelaaminen oppimiseen ja se alkaa kantamaan hedelmää. Pelaajamme alkavat olemaan oikeaan aikaan oikeissa paikoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme puolustamaan palloja peliin todella hyvällä prosentilla. Vastaanotto on ollut koko kauden hyvää. Passipeli on saanut varmuutta ja monipuolisuutta. Hyökkäyksiä vyöryy (ison kentän mukaan sanottuna) 4-, 2- ja 6-paikoilta eli nelikon kaikki pelaajat ovat valmiita hyökkäämään. Verkkopelaamiseen on kehittynyt, sillä siellä taistelemme siellä useita palloja itsellemme. 

Joukkuistamme ahkerimmat pallontappajat olivat Senni 26,  Terja 14, Pinja 12, Milla ja Venla 8 sekä Vilma 6. Pikaisen tilastojen laskun mukaan pelaajamme suorittivat turnauksessa peräti noin 190 kolmen kosketuksen hyökkäystä, jotka päättyivät iskulyöntiin. Niistä pallo kuoli noin 80 kertaa, pallo jäi peliin noin 70 kertaa ja teimme hyökkäysvirheen noin 40 kertaa. Mielestäni olemme luoneet lukuisia hyviä hyökkäyksiä! Kiitos kuuluu jokaiselle pelaajalle! Pitää muistaa, että pelialue on pieni sulkapallokenttä ja iskulyönti karkaa helposti pitkäksi tai leveäksi. Siis meidän jokainen osa-alue kentällä alkaa toimia! Jeeeee!

 

Vielä on yksi turnaus jäljellä. Haukat näyttävät saavuttavan sijoituksen kolmen parhaan joukossa ja he pääsenevät pelaamaan joulun jälkeen Itä-Suomen mestaruudesta. Kotkat jäänevät tsemppisarjaan. Nälkä kasvaa syödessä eli molemmat joukkueet tavoittelevat tietenkin sarjansa mestaruutta!

 Mielestäni ”kaksi tasaista joukkuetta” -periaatteesta pitää nyt luopua. Kaikki pelaajat osaavat nelikkopelin ja kehittyminen jatkuu omalla taitotasollaan. Kun vastassa on sopivan tasoisia vastustajia, niin ”mukavan” pelaamisen myötä pelaaja uskaltaa pelata oman taitotason yläpäässä. Vastaavasti osa pelaajista kaipaa kovempia pelejä ja lisää haasteita. Se heille suokoon! Nyt siis alkaa meidän joukkueen sisällä kilpailu pelipaikoista. Hyvä vai huono asia? Aika näyttää... 

Jokaiseen turnauksen välillä voidaan siirtää kaksi pelaajaa joukkueesta toiseen (koko pelikaudella). Joulun jälkeen Haukoissa pelaavat tytöt, jotka osaavat pelata joukkueen taktiikan mukaisesti ja heillä on hyvä asenne Haukkojen pelin parantamiseksi. Eiköhän meidän joukkueiden kokoonpanot hieman muutu koko kauden, siellä pelaajien poissaolot turnauksista pakottavat meidät kokoonpanomuutoksiin.

 

Kiitos Laura tilastoinnista ja videoinnista! Videoita löydät YouTubesta Ajon sivuilta (meidän Ajoa vastaan pelatut pelit, hae ”Mika Päykkönen”). Pari muuta video löydät Passarien facebooksivuilta. Kiitos myös pelaajille, Miisan äidille sekä tietenkin suuri kiitos Toni ja Saija! Hyvää työtä....älyttömän hyvää työtä!

Tulokset ja sarjataulukko

Vesa-koutsi 

*******************************************************

2. Turnaus Pieksämäki 3.11. 2018

Syksyn toinen turnaus ja matka suuntasi Pieksämäelle. Kuljettaksi tulivat Lauran (minun) lisäksi Juliannan ja Terjan isät sekä Emilian äiti. Lähtökohdat turnaukseen olivat taas hieman haasteelliset, sillä valmentaja Toni sekä pelaajat Inka ja Vilma eivät päässeet turnaukseen. Lisäksi ensikertalaisina tämän syksyn koitoksiin tulivat Sanni, Julianna ja Emilia. Tämän vuoksi joukkuepelaamisen suhteen palattiin melkein lähtöruutuun. Onneksi yksilötaidot eivät koskaan häviä. Pinja vaihdettiin Kotkiin ja hänen lisäksi siellä pelasi Aada, Emilia, Julianna ja Taika. Haukoissa olivat Sanni, Senni, Terja, Venla ja Miisa. Haukkojen kannalta pahin takaisku oli se, että Miisa loukkasi kätensä ensimmäisessä ottelussa ja joukkue joutui pelaamaan kolme ottelua neljällä pelaajalla. 

 

Allekirjoittaneelle uusi haaste oli live-lähetyksen taltioiminen kaikkien katsottavaksi Passarien Facebooksivuille. Kännykkä herjasi kaikkea mahdollista vähän väliä ja illalla huomasin ensimmäisten videoiden kääntyneen väärinpäin (vertikaalisuunnassa). Onneksi niistä saa jotakin selvää ja voin niitä analysoida seuraavia harjoituksia suunnitellessa ja kiinnostuneet katsojat voivat katsella tyttöjen suorituksia. Ensi kerralla sitten laadukkaampia livelähetyksiä... 

 

Kokonaisuutena molemmat joukkueet selvisivät turnauksesta hienosti. Haukat voitti niukasti 2-1 keskinäisen ottelun. Onnistuin siis luomaan kaksi tasaista joukkuetta, mikä mielestäni on tärkeää yksilön kehityksen kannalta. Molemmat joukkueemme voittivat Pieksänmäen Tsempin, mutta tiukkojen taistelujen jälkeen sekä Ajo että Klp-86 olivat meidän joukkueita hieman parempia.'Tulokset ja sarjataulukko

 

Haukkojen joukkue sai taistella yhden kaksieräisen ja kolme kolme-eräistä ottelua ja hienosti tytöt sen jaksoikin. Lisätyötä oli tosiaan se, että Miisa satutti ensimmäisessä ottelussa kätensä ja Haukat pelasi neljällä tytöllä kolme ottelua. Nelikko pystyi hyvään suoritukseen läpi turnauksen Tsemppi-ottelun ensimmäistä erää lukuunottamatta. Johdimme sitä 18-5, mutta järkyttävän suuren virhesuman jälkeen Tsemppi johti erää 23 - 22 ja oli vielä kiinni eräpallossa, mutta hienosti nousimme ahdingosta erävoittoon.

Varsinkin Venla (ja myös Miisa) paransi otteitaan hurjan paljon edelliseen turnaukseen verrattuna. Sanni ja Senni pelasivat odotetun varmasti ja tyylikkäästi sekä Terjan hihalyönti sekä muutama "pommi", jonka hän täräytti vastustajan lattiaan oli komeaa katsottavaa.

Saija oli Kotkien valmentajana, joten itse en ehtinyt heidän pelejään juurikaan katsomaan. Joukkuepeli toimi, jalka liikkui ja jokaisesta pallosta taistelliin hienosti. Tilastojen mukaan Emilia hoiti hienosti joukkueelle yhdeksän torjuntapistettä. Huikea suoritus! Pinja ja Taika olivat pääarkkitehdit niin hyökkäyspisteiden tehtailussa kuin puolustuspelissä. Julianna liittyi treenivahvuuteen kaksi viikkoa sitten ja kuuden harjoituksen jälkeen hänen pelisuorituksen sen perusteella oli erinomainen. Rohkeasti pelasi myös  ensikertalainen Emilia: hyviä passeja, torjuntaja ja hyvää puolustamista. Joukkueen viides lenkki Aada pelasi myös omalla taitotasollaan hoitaen tehtävänsä hyvin.

Seuraava turnaus kolmen viikon päästä Savonlinnassa (?). Videoiden perusteella meillä on yhdeksän tärkeää peliin liittyvää harjoittelukohdetta! Kiire tulee, jotta ehditään kaikkia asioita opettelemaan ja ollaan ensi kerralla vähän parempia! Toivottavasti saataisiin Savonlinnaan kaikki pelaajat mukaan. Turnauksen neljä peliä on rankka suoritus, joten vaihtopelaajia tarvitaan, jotta saadaan pelikuormitus pienemmäksi ja suoritustaso pysyisi korkealla. Hyvä likat!

Vesa-koutsi kiittää jälleen kaikkia osallisia hienosta päivästä!

 

******************************************************************

 

1. Turnaus Mikkeli 29.9. 2018

 

Saimme heti ensimmäisen turnauksen järjestettäväksemme. Huh!  Pelaajien kotona hoidettiin leipomiset, Laura otti tehtäväksi turnausvastaavan työt, Vilman ja Terjan äidit hoitivat kahvion sekä pelaajat, valmentajat ja Terjan isä hoiti kenttävastaavan työt. Lisäksi Helmi, Tinka ja seuramme puheenjohtaja Lasse tulivat tuomaroimaan! Hieno talkooporukka takasi onnistuneen turnauksen! Suuret kiitokset! 

Kuinkas meidän pelaajat sitten hoitivat oman työnsä? Yhdellä sanalla sanottuna: "Hienosti!".  Tarina alkakoon...

Turnauksen lähtökohdat olivat huolestuttavat, sillä Emilia, Iita ja Sanni eivät pystyneet osallistumaan turnaukseen. Alkuperäisestä suunnitelmasta poikettiin ja Pinja siirtyi Haukkoihin ja Milla (yli-ikäisluvan turvin) tuli vahvistamaan Kotkia.Saimme siis molempiin joukkueisiin viisi pelaajaa ja kaikki saivat siis runsaasti peliaikaa ja vastuuta. Valmentajana olin eniten huolissani joukkueen nuorten pelaajien noudattamasta uudesta pelitaktiikasta. Pelaajat olivat edellisen vuodet pelanneet "salmiakkimuodostelmalla" , mutta meidän uusi taktiikka on "neliömuodostelma", joka pakottaa puolustuspelaajat liikkumaan enemmän. Valitsin "neliötaktiikan" siksi, että se on lähes samanlainen kuin seuraavana vuonna (C-tytöissä) olevassa kuusikkopelissä

Ensimmäinen ottelu oli joukkueidemme keskinäinen ottelu. Katselin ihmeissäni tyttöjen suorittamista! Syötöt lensivät komeasti vastustajan puolelle ja vastaanotto oli erinomaista! Tämä takasin sen, että pääsimme hyvin passailemaan ja sen myötä hyökkäyksiä sateli puolin ja toisin vastustajan kenttäpuoliskolle! Jokainen pelaaja hoiti oman tehtävänsä hyvin ja myös joukkuetaktiikka toimi yllättävän hyvin jo heti ensimmäisessä ottelussa. Valmentajat Toni ja Saija ottivat kilpaa aikalisiä, jossa he rauhoittelivat tyttöjä ja muistuttelivat taktisista asioista. Ottelun tulos? Oikeastaan minua se ei kiinnostanut, vaan joukkueiden suoritukset olivat keskeisessä roolissa. Loppujen lopuksi Haukat veivät ottelun lähinnä Terjan ja Sennin komeiden hyökkäysten saattelemana! Kotkien tehokkain hyökkääjä oli Taika! Hieno alku turnaukselle!

Seuraavissa otteluissa Haukat jatkoivat voittokulkuaan voittamalla huikean esityksen jälkeen Kerimäen KLP:n. Sen jälkeen oli lounastauko, joka tuli pahaan paikkaan. Luulin, että maukas broilepasta antaa tytöille lisää virtaa, mutta toisin kävi. Usean pelaajan otteissa väsymys iski kroppaan, keskittyminen herpaantui ja henkilökohtaisia virheitä alkoi tulemaan sekä joukkueen puolustustaktiikka herpaantui. Lounaan jälkeiset molemmat ottelut hävittiin. Tosin kaikki kunnia myös vastustajille, sillä Ajo ja Tsemppi olivat todella hyvin pelaavat joukkueet. Molemmat joukkueet ovat voitettavissa, mutta se vaatii kaikilta 100%:n suorituksen. Ensi kerralla voitetaan!

Kotkien pelaajat nauttivat eri pastaa kuin Haukat? Lounaan jälkeen tyttöjen jalka alkoi liikkua ja peli-ilo oli "käsin koskeltavissa". Oli hienoa katsoa viereltä, kun jokainen vuorollaan taisteli omalla pelipaikallaan ja yhtään kertaa ei luovutettua, vaan taisteltiin viimeiseen mahdollisuuteen asti. Ei tarvinnut turnauksen jälkeen salia mopata, koska Kotkien tytöt liukuivat pitkin lattioita pallon perässä puhdistaen lattiat! Tänään voivat tytöt laskea kropassa olevia mustelmiaan? Tsemppi ja KLP kaatuivat jännien vaiheiden jälkeen. Olipa KLP:llä yksi erä- ja ottelupallo, mutta sen Kotkat hoitivat hienosti. Viimeisessä ottelussa vastaan tuli turnauksen kaikki ottelut voittanut Savonlinnan Ajo, joka oli Kotkia hieman parempi. Kotkien vahvuus oli liikkuva ja taisteleva joukkuepeli. Jokainen tyttö vuorollaan teki hyökkäyspisteitä, mikä tarkoittaa hyvää jatkoa ajatellen!

Turnaus oli kyllä kaikinpuolin hyvä. Meidän sarjassa on viisi todella tasaista ja hyvää lentopallo pelaavaa joukkuetta: Tsemppi-82, Ajo, KLP-86 ja meidän joukkueet. Pelaamme nelinkertaisen sarjan, joten syksyllä on vielä kolme tasokasta turnausta jäljellä. Tällaiset tasaiset ja tiukat "väännöt" kehittävät tyttöjä erittäin hyvin. Tästä olen iloinen niin omien pelaajien kuin koko Etelä-Savon joukkueiden puolesta! 

Vesa-koutsi kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita hienosta lentopallopäivästä! Tämä on kivaa...ihan älyttömän kivaa!

Passarien D-tyttöjen puolesta

Vesa-koutsi

 

Ottelutulokset ja sarjataulukko