Otteluraportit

YLEMPI JATKOSARJA LIIKKEELLE VOITOLLA

Parikkalan Urheilijat – Passarit 2-3 (16-25, 25-22, 20-25, 25-22, 6-15)

 

Parikkalan Urheilijat oli parantanut peliotteitaan tuntuvasti sitten viime näkemän & kokeman. Etenkin kolmen metrin hyökkäykset, kuutospaikalta parhaana palkittu Aleksi Muukkonen, joka tarjoili välillä kunnon pommeja, sekä ykköspaikalta Lassi Vasarainen olivat loikanneet selkeästi eteenpäin. Meiltä ottelun parhaana palkittiin passari Jonne Väisänen, joka popsi – vihoittelevaa reittään lepytelläkseen – kourallisen plaseboporeburanatabletteja. Tuosta huolimatta Jonne jakoi useasti hyökkääjille paikan nollille ja vielä useammin yksi vastaan ykkösiä. Tänään kuitenkin hyökkäyspelimme ei ollut sitä kaikkein priimointa kamaa, vaan joukkoon tuli sekoitettua enemmän kuin pari hyppysellistä huolimattomuutta ja kiirehdintää ratkaisuissa. Kaikki tyyni! Voitto viidennen erän kautta ja arvokkaat vieraspisteet mukaan.

Ensimmäinen erä:

Parikkala oli selkeästi panostanut meidän keskihyökkäyksien torjuntaan, joissa heillä oli toistuvasti mukana paritorjunta. Laidoille syntyi tilaa, jota kautta teimme erään 13 hyökkäyspistettä. Loput pisteet toimitteli vieraskoreasti PaU.

Toinen erä:

Kapteeni Jere Häkkinen muistutti joukkuetta Parikkalan virhesumasta ja etenkin kun se aikanaan loppuisi, niin pelaamista riittäisi. Ja näin sitten jälleen ”ajatus on tilaus” kävi toteen. Parikkala, yleisön voimallisesti kannustaessa, karkasi pikku hiljaa kauemmas ja kauemmas. Meidän hyökkäyspeli onnahteli, mutta ei sentään aivan nilkuttanut. Nousimme vielä 24-18 lukemista 24-22, kunnes kotijoukkue sai haluamansa erävoiton.

Kolmas erä:

Jälleen virheet palasivat Parikkalan otteisiin, sillä numeroissa 15-18 olimme itse tehneet vain viisi pistettä. Liberomme Aleksi Lipsanen hoiti ruutunsa mallikkaasti – tänään muuten yksi hyökkäyspiste - ja hyökkäyspelillä oli täten erässä hyvä pohja. Niko Vesalaisen , tänään 22/+12, hyökkäyspeli palasi uomiinsa uudemman kerran ja erän loppuun Nikolta kiitettävästi neljä pistettä , joista viimeisin toi toisen erävoiton kakkoslaidasta.

Neljäs erä:

Yleisöstä katsottuna vasen kenttäpuolisko oli tänään huono, ajatellen erävoittoja. Tuolta puoliskolta ei tänään irronnut ainoatakaan erävoittoa ja niin tuli käymään tässäkin erässä. Tasainen erä, jota pääsimme viemään 8-8 tasatilanteen jälkeen. Haimme kovasti kolmen pisteen kaulaa kotijoukkueeseen, mutta niin vain Parikkala rypisti eron paluupostina yhteen pisteeseen. Ja eiku uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Paikkoja oli Jonnen passeista tehdä ratkaisu, vaan hyökkäykset päätyivät parikkalalaisten torjuntaan tahi ulos pelialueelta. Erän käännekohta oli 16-18 pisteiden vaihtuminen 20-18 lukemiin. Tuolla erolla taivallettiin tämä erä pakettiin.

Viides erä:

Erään hyvä startti! Jonnen syötöt ja Parikkalan hyökkäysvirheet, joten lukemat 1-3. Seuraavaksi Herrat Keskarit Toni Kanerva ja Otso Wartiainen näyttämön parrasvaloihin. Molemmilta hienot torjuntapisteet ja hyökkäyspiste sekä perään Tonilta eri mallikas kenttäpuolustus. Näillä avuilla puoltenvaihto pisteissä 2-8 HUOM! Siirryimme verkon oikealle puolelle. Kuka nyt taikauskoinen olisi…Ottelun jatkuttua Jere pääsi lyömään hyökkäyspisteen, nyt Otso Wartiaisen esittämän mahtipuolustuksen jälkeen. Lasse Taumala sai itseluottamustaan kohoamaan erän loppuun piiskaamilla kahdella hyvällä hyökkäyspisteellä. Pisteet Passareille Parikkalan huolimattomuus virheeseen verkolla.

Kaksi pistettä. Hyvä, hyvä! Parikkala on vaikea paikka pelata, sillä kotisali on kotisali ja tätä kotijoukkue osaa käyttää hyväkseen. Kuitenkin liiallinen ”virheiden” etsiminen, mikäli oma suoritus ei tuo selkeää pistettä, toistuvasti tuomareilta on sitten luku omansa. Nyt joukkueemme on saanut peliajatuksen ja –tuntuman takaisin, joten ensivkonloppuna pelattavasta kotipelistä Savonlinnan East-Volleyta vastaan on odotettavissa mielenkiintoisen tapahtumarikas. Ottelu pelataan Saimaa Stadiumilla naisten ottelun, alkaa klo 1330, jälkeen klo 1630 Kannustus on mitä suotavinta, jotta kotivoittojen sarja jatkuisi tasaisessa jatkosarjassa. H.M.J!

Pistepörssi (A-H-T) 1/14:

 1. Niko Vesalainen (0-22-0)                 22
 2. Jere Häkkinen (0-12-2)                    14
 3. Lasse Taumala (0-9-2)                    11
 4. Jonne Väisänen (2-7-0)                     9
 5. Otso Wartiainen (2-5-2)                     9
 6. Toni Kanerva (0-2-1)                         3
 7. Eetu Lähteenmäki (0-2-1)                 3
 8. Aleksi Lipsanen (0-1-0)                     1 libero
 9. Sami Ritolahti (0-0-0) 0
 10. Passarit (4-60-8)                               72

Tehopörssi (+/-) 1/14:

 1. Niko                        12
 2. Jonne                      8
 3. Otso                        7
 4. Jere                         5
 5. Toni                         2
 6. Aleksi                       1
 7. Lasse                       1
 8. Sami                        0
 9. Eetu                         3-
 10. Passarit                  34

 

RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN 0-3 VOITOLLA

 

Liperi Volley – Passarit 0-3 (17-25, 21-25,23-25)

 

Mikkelin Passareiden edustusjoukkue miesten kakkossarjassa pelasi mitä mainioimman runkosarjan ottamalla pisteitä jokaisesta käymästään ottelusta ja esittämällä tämän maan parasta – pisteiden valoloisteessa – lentopalloa edellä mainitulla sarjatasolla. Saman tempun teki muuan naisjoukkue kuusi vuotta sitten ja päätti kautensa ikimuistoisesti sarjanousuun. Mielessä on hyvä kuvitella mahdollisimman todellisuus-elävästi sen mihin suuntautua, mitä tavoitella ja vaikka aikajanalla käydä kurkkaamassa tulevaan sekä poimia sieltä ohjeet, viisaudet, mukaan tähän hetkeen. Takaisin tänne ja nyt. Ottelu oli joukkueeltamme vahvaa hyökkäämistä ja näyttäviä torjuntoja. Parhaana palkittiin molempien joukkueiden kapteenit eli LiVosta Esa Hakulinen ja meiltä Jere Häkkinen.

Ensimmäinen erä:

Jonne Väisänen aloitti 2-0 tilanteesta 2-7 pisteisiin. Lasse Taumala jatkoi  syöttövuorollaan lukemat 4-11. Eetu Lähteenmäki 5-15 ja Niko Vesalainen 7-18 pisteisiin. Erä ”tule-tule-hyvä-kakku” paukuteltu rennolla esityksellä Passareille. Erään ilmaantui vain pari hyökkäys irtisuuntausta, muutama todella näyttävä”kaappi-happiloppuu”torjunta sekä runkosarjan ensimmäinen liberomme Aleksi Lipsasen tekemä puolustuspallopiste. Viimeinen piste Jeren torjunnalla.

Toinen erä:

Erä oli hyvin tasainen, sillä kotijoukkue hyökkäsi hyvin. Meillä hiukan vastaanotossa onkkelmia, koska keskeltä emme päässeet oikein nakittamaan pisteitä kuin vasta erän loppu kolmanneksella. Lisäksi verkkovirheitä esiintyi tässä erässä puolin ja toisin paljon. Erä ratkesi vasta 16-17 pisteissä. Eetu hyökkäsi keskeltä näyttävän tykin ja torjui kerran, Lasse kopsautti yhden kenttään sekä LiVo runsasteli virheillä meille viisi pinnaa. Toinen erä haltuun.

Kolmas erä:

Ensimmäinen rotaatiokierros naksahti paikoilleen kotijoukkueen 8-6 johdossa ja toinen 19-15 lukemissa. Meillä oli hankalaa saada isteitä perätysten, sillä hyvää onnistumista seurasi vähemmän mairitteleva osa-aluesuorite. Focus oli kai muuttunut toiseen muotoon, koska liiaksi tuli sulle-mulle pelaamista. Joka tapauksessa runkosarjan aikana joukkueemme on useasti noussut takaa erä- ja otteluvoittoihin ja näin tapahtui nytkin. Eetu keskeltä ja erityisesti joukkueemme kippari otti ratkaisijan viitan hartoilleen. Jere mätti Jonnen passiluottamuksesta kiitokset takaisin eränlopussa viisi kertaa ja näin puhdas 0-3 voitto oli valmis.

Siitä hetkestä, kun Launialassa aloitettiin valmistautuminen kauteen ja seisahtuminen tähän hetkeen runkosarjan ykkösenä, on ollut mielenkiintoisen lyhyt aika, joka on sisältänyt valtavasti kehitystä ja kyvykkyyttä joukkueeltamme. Nyt on aika rauhoittua ja paikkailla ehostaen reissussa rähjääntyneitä jäseniä ja mieltä. Valmistautuminen seuraavaan vaiheeseen on joukkueella kehkeytymässä ajatuksissa, jotka on suunnattu edelleen kyvykkyyteemme ja halukkuuteemme kehittyä pelaajina ja joukkueena. Mielikuvitus on kaikki! Tästä on hyvä jatkaa.

Kiitos Sinulle kannattaja panoksestasi joukkueemme menestymisen puolesta! Tavataan ensi vuonna ja mökää torppaan!!

Pistepörssi (A-H-T) 14/14:

 1. Jere Häkkinen (12-154-14)                       180
 2. Eetu Lähteenmäki (13-92-35)                  140
 3. Lasse Taumala (14-117-7)                        138
 4. Otso Wartiainen (21-82-30)                     133
 5. Niko Vesalainen (11-54-11)                      76
 6. Jonne Väisänen (16-47-12)                       75
 7. Sauli Selkälä (1-22-9)                                 32
 8. Toni Kanerva (2-19-7)                                28
 9. Sami Ritolahti (4-1-3)                                 8
 10. Aleksi Lipsanen (0-1-0)                              1 libero ?
 11. Passarit (94-593-128)                                815

Tehopörssi (+/-) 14/14:

 1. Jere                                   98
 2. Otso                                 97
 3. Eetu                                  72
 4. Lasse                                47
 5. Niko                                  31
 6. Jonne                               27
 7. Sauli                                  20
 8. Toni                                  16
 9. Sami                                 3
 10. Aleksi                               1 libero??
 11. Passarit                            401

 

JYLE LAITTOI PASSARIT AHTAALLE

 

JyväsLentis M2 – Passarit 2-3 (17-25, 30-28,27-25, 21-25, 7-15)

 

Lauantaina Kortepohjan koululla käydylle lentopallo-ottelulle ei varmasti joukkueemme osannut kuvitella moista kaarta, jonka ennen kaikkea esitti hienosti pelannut kotijoukkue JyLe. Ottelu kesti kaikkne tietoliikenneyhteys pätkäilyineen reilut kaksi tuntia, jonka lopuksi joukkueemme sai jatkettua voittoputkeaan vieden ottelun 2-3 Mikkeliin. JyLe hyökkäsi ja puolusti läpi pelin hyvin sekä kykeni useasti horjuttamaan vastaanottoamme niin, että täsmäaseemme ”keskihyökkäys” sai vaellella toimettomana parkettia mittaillen. Parhaana kotijoukkueesta palkittiin taidokkaita jujuja esittänyt ja vastaanotossa ruutunsa hoitanut Tommi Liimatainen ja meiltä joukkuetta ajoittain voimallisesti ruoskinut ja mukanaan kantanut passarimme Jonne Väisänen mainiolla pistepotilla 17 (+14).

Ensimmäinen erä:

JyLen haki vaikeaa aloitusta, jolla sai kurkattua johtoasemaa 8-7 pisteissä, mutta kun tuon osa-alueen yskähtely alkoi, niin Otso Wartiainen meiltä pommitti eroa kotijoukkueeseen. Jonne oli mainiolla peli päällä niin aloituksissa kuin passeissakin ja piiskasi joukkuettamme omalle tasolleen. Tasoa kesti tämän erän, joka tupsahti niskaan raikastavasti kuin illan vesisade.

Toinen erä:

Nyt sitten meinaan emme hyökänneet keskeltä koko erässä kuin kolme kertaa. Vastaanotto oli ”niin eri puuta, niin eri puuta” ja kun tähän lisätään puolustuspelaamisen pystypainiotteet, niin JyLe vei erän lukuisista aloitusvirheistään huolimatta itselleen. Lisäksi palkittu Liimatainen oli mainio jujuissaan ja Mikko Tarvaala iski painavasti ohi –läpi-välistä-sivulta torjuntamme toistuvasti.

Kolmas erä:

Hatarointi jatkui edelleen pitkän erätauon jälkeen joukkueellamme. Alkuun näyttävästi 2-5 johto, joka mureni pika-pikaa 6-5 tappioksi vielä niin, että JyLe teki omilla suorituksillaan pisteen meidän avittaessa kolmella. Pikkiriikkisen taisi ja puristikin käsi-sormet-otsa-olemus esiintymistämme estradilla. 12-12 numeroista alkoi alamäki lukemiin 21-15. Sitten, pentele sitten, joukkue alkoi pelata ja mahti nousu 24-25 eräpallotilanteeseen, kunnes Liimatainen juju ja kaksi meidän hyökkäys ohisuuntausta ja ja ja erä JyLelle.

Neljäs erä:

Rupesihan tuo vastaanotto liberomme Aleksi Lipsasen, Lasse Taumalan ja JyLen kohdemaalin kapteeni Jere Häkkisen toimesta onnistumaan. Tämä tiesi keskipelaamisemme ilmaantumista pelitilaan ja Otso sekä Toni Kanerva saivat onnistumisia. Lisäksi erässä onnistui Sauli Selkälä että kenttäpuolustuksemme. Peli raiteilleen ja selkeä erävoitto, jota kotijoukkue hyvin siloitteli 15-23 luvuista 21-25 lopputilanteeksi.

Viides erä:

Ensi kolmannekseen mahtui JyLen johto 3-1, mutta Toni keskeltä sekä Jere että Sauli laidoilta pisteitä niin, että puoltenvaihto 6-8 tilanteessa. Loppuosa erästä täysin yhtä maalia, sillä pisteet meille 1-7 ja ottelu pikkujoulupakettiin vastustajan aloituserheellä.

JyLe muistutti joukkuettamme siitä, miten oikealla rohkeudella kykenee onnistumaan ja tänään JyLe onnistui hyvin. Joukkueemme veti, kapteenimme Jeren sanoi, ”ankkuria perässään”, jolloin rentous hallitsi pelitilaa poissaolollaan. Kuitenkin tiukassa paikassa jälleen kerran tämä Passareiden miesten edustusjoukkue osoitti voitontahtonsa ja kykynsä & halunsa siitä, miten lentopallossa voitetaan eriä ja otteluita. Hyvä kohentaminen kaikilta pelaajiltamme. Runkosarja on nyt vain ottelua vaille valmis ja päätös ilmaantuu tulevana sunnuntaina Liperi Volleyta vastaan käytävässä vieraspelissä. Pelillä eri sarjataulukollisesti ole kumpaisellekaan merkitystä, mutta meidän on tarkoitus kokeilla uusia asioita ajatellen ylemmän jatkosarjan otteluita. Tähän asti jokaisesta runkosarjapelistä pisteitä, joten H.M.J!

 

Pistepörssi (A-H-T) 13/14:

1. Jere Häkkinen (12-140-13)    165

2. Otso Wartiainen (21-82-30)   133

3. Lasse Taumala (12-111-7)     130

4. Eetu Lähteenmäki (11-83-31)    125

5. Jonne Väisänen (14-45-12)   71

6. Niko Vesalainen (11-49-8)    68

7. Sauli Selkälä (1-22-8)       31

8. Toni Kanerva (2-19-7)       28

9. Sami Ritolahti (4-1-3)        8

10. Aleksi Lipsanen             libero =

11. Passarit (88-556-119)     763

 

Tehopörssi (+/-) 13/14:

1. Otso          97

2. Jere           85

3. Eetu          61

4. Lasse        48

5. Niko          28

6. Jonne        27

7. Sauli         19

8. Toni          16

9. Sami          3

10. Aleksi       libero ==

11. Passarit    375

 

 

KORIA KUMOLLEEN - KYMMENES VOITTO PUTKEEN

 

Passarit – Korian Ponsi 3-0 (25-12, 26-24, 25-8)

 

Passarit jatkaa kuin ”Duracell-paristo” voitokkaita peliesityksiä. Tänään Rantakeitaalla tämän tosiasian sai tuta vierailija Korian Ponsi, joka ainoastaan toisessa erässä osoitti taitojensa riittävän lähes erävoittoon sarjajohtajasta. Ensimmäinen ja varsinkin viimeinen kolmas erä olivat joukkueeltamme hyvää pelaamista jokaisella lentopallon osa-alueella. Parhaana Ponnesta palkittiin hyvin vastuuta niin hyökkäyksissä, syötöissä kuin vastaanotossa kantanut Luukas Leiniö ja meiltä hienon vastaanottopelin pelannut liberomme Aleksi Lipsanen. Aloitussyöttömme oli tänään tilastojen valossa kauden parasta sillä ns. aloitusteho ( ässät + vaikeat syötöt – aloitusvirheet) oli reilut 53%, kun otteluita voitetaan 40% tehoilla. Kotiotteluiden eräsaldo 21-2 hivelee mieltä myös kummasti. Hyvä Joukkue!

Ensimmäinen erä:

Kiteytettynä torjuntaerä, sillä teimme peräti kahdeksan torjuntapistettä alustukseksi erävoitolle. Otso Wartiainen neljä, Sauli Selkälä ja Eetu Lähteenmäki kaksi kappaletta, joka toi tämän kauden 100:en torjuntapisteen 7-4 pisteissä. Hyviä kokonaisuuksia ja kunnon pisteputkia 9-4, 21-10 lukemilla, joissa jokainen kenttäpelaaja toi oman panoksensa mukaan kokonaisuuteen.

Toinen erä:

Ponsi pelasi hyvää hyökkäyspeliä ja meiltä koko ottelussa tulleista 10:stä hyökkäysvirheestä lasettui tähän erään seitsemän kappaletta. Hienoinen focuksen kaikkoaminen silloin tällöin antoi Korialle mahdollisuuden otella erävoitosta, mutta ”vain.” Vierailijoiden omat virheet tuottivat meille mahdollisuuden puolestaan poikkaista erä ja tuon myös  teimme erän ainokaisen torjuntapisteen – Eetu – voimalla.

Kolmas erä:

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli eri päättäväinen Passarit-joukkue. Ensimmäiseksi Jonne Väisäsen syöttövuorolla numerot 7-1 ToiseksiToni Kanervan syötöillä bye-bye ja lopullisesti 17-4 ja kolmistamiseen Otson aloituksilla erä ja peli ottelupallotilanteeseen 24-5 Kertakaikkisesti päättäväisyys ja halu & kyky tehdä lentopallosta kaltaistamme onnistui erinomaisesti. Ottelu pakettiin Korian aloitusvirheellä. HUOM! Erään vain ja a inoastaan yksi hyökkäyskataluus 19 mahdollisesta! Ja lisäksi Jonne juoni neljä kertaa tyhjille pallon!!!

Runkosarjan viimeinen kotipottelu käyty ja jo tässä vaiheessa kaikille; ”Oikein hyvää ja rauhallista joulun odottelua ja itse joulua!” Edeltäneen vkon joukkueemme harjoitteli – Muksuluurin pitäjää Touko Poukoa lainaillen -  lentopalloa ”askarrellen paskarrellen ilman, että kellään meni pimeeksi tai ydinsäteilylaskeumaa ei tullut ja olimme kunnon ninjoja pinjoja.” Tulos tästä kaikesta oli voitto, jälleen. (SO + HO) x A on yksinkertaisuudessaan: synnynnäiset ominaisuutet plus hankitut ominaisuutet kerrottuna asenteella. Näistä viimeisin, eli asenne ratkaisee kaiken. H.M.J!

Pistepörssi (A-H-T) 12/14:

1. Jere Häkkinen (8-129-12)     149

2. Eetu Lähteenmäki (11-77-30)    118  

3. Otso Wartiainen (18-72-27)      117

4. Lasse Taumala (10-96-8)       114

5. Niko Vesalainen (11-49-8)       68

6. Jonne Väisänen (11-33-10)      54

7. Sauli Selkälä (1-16-7)      24

8. Toni Kanerva (2-13-6)     21

9. Sami Ritolahti (4-1-3)      8    kuumeessa

10. Aleksi Lipsanen      libero )

11. Passarit (76-490-110)     676

 

Tehopörssi (+/-) 12/14:

1. Otso       85

2. Jere        78

3. Eetu        59

4. Lasse      42

5. Niko        28

6. Sauli       16

7. Jonne     14

8. Toni        13

9. Sami        3

10. Aleksi    libero ))

11. Passarit    328

 

 

 

 

 

 

KAHDEKSAS VOITTO PUTKEEN

 

Haminan Arsi – Passarit 0-3 (17-25, 15-25, 17-25)

 

Passareiden miesten edustusjoukkue jatkoi voittojen tiellä sunnuntaina Haminassa pelatussa kakkossarjan lohko neljän ottelussa paikallista Arsia vastaan. Tarvittavat kolme erävoitto tuli joukkueen tasaisella temmellyksenä, jossa vastuu jakautui tasaisesti kaikille. Neljä hyökkääjistä kirjautti itselleen kahdeksan hyökkäyspistettä parhaana palkitun Jonne Väisäsen kapelimestaroidessa passejaan koko verkkoleveydelle. Lisäksi kun ensimmäisen erän aikana himmasen käsiään ja kohdetta hakenut vastaanotto kurmahti kohdilleen oli pelaaminen tuloksellista. Haminalainen yleisö jaksoi kannustaa kiitettävästi kotijoukkuetta äänekkäästi läpi ottelun ja tuosta intoutuneena Arsin paras oli joukkueen kapteeni Joona Liikkanen, jonka hyökkäyspelaaminen toimi onnistuneesti.

Ensimmäinen erä:

Otso Wartiaisen syötöillä 0-5 piikkipaikka pikaisesti Passareille. Kotijoukkue pääsi mukaan ottelun huumaan pikku hiljaa ja tasoitti eron jo lukemiin 10-11, jonka jälkeen meiltä pikkasen puhtia peliin ja rakoa alkoi syntyä. Kenttäpuolustus haki pelivälineen ilmavasti pelattavaksi ja vastahyökkäyksillä pinnoja laariin nakutti etenkin Niko Vesalainen. Erä meille Lasse Taumalan kakkoslaitahyökkäyksen jäädessä Arsin torjuntareppuun kanneskeltavaksi.

Toinen erä:

Nyt toimi vastaanotto – koko pelissä ei ainuttakaan kotijoukkueen ässäsyöttöä – kiitettävästi. Tämän käytti Jonne hyvin hyödykseen ja keskeltä palloa kenttään polttivat niin Eetu Lähteenmäki kuin Otsokin päättäväisesti. Liberoamme Aleksi Lipsasta kun vastustaja karttoi – tänään kokonaista kolme vastaanottoa – kuin ruttoa, otti Niko ja Lasse tuon osa-alueen haltuun. Kiva oli sivusta seurailla ja tuuletella, kun joukke esitti hienoja kokonaisuuksia. Tähän kun lisätään Nikon mahti nykäisyt neloslaidasta hyvä kenttäpelin jälkeen ja pisteenä iin päälle sauli Selkälän kauden ensimmäinen ässäsyöttö marssi erä meille tahdissa reippaassa.

Kolmas erä:

Alkuun karkuun, mutta Arsi sinnitteli mainiosti mukana aina 14-16 pisteisiin. Sitten seurasi joukkueellemme itsetehtyjen pisteiden terttu & tikkari, joista vastasivat Eetu viidesti ja Jonne kahdesti. Eli jalkaa kaasulle ja Passarit kaikkosi omille teilleen. Erä- ja otteluvoittoon Eetun hyökkäysjujulla keskeltä keskelle.

Joukkue pelasi varmaotteisesti ja vapautuneesti lentopalloa, johon ei sisältynyt kummeisia infokatkoja pelaajiston kesken. Toisen kerran perätysten hyökkäys toi pisteen 50% tehoilla, joka on ”pätevä isäntä” osoitus niin hyvästä kenttä- kuin vastaanottopelaamisesta. Kahdeksas voitto putkeen on mainio suoritus pelaajistoltamme, joka ansaitsee itselleen kaiken kiitoksen. Hyvä. Meijä. Joukkue! Seuraavana vastassa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Korian Ponsi ja tuolloin on mahdollisuus kannustaa kunnolla tätä hienoa yhteenkasaumaa ja näin siivittää pelaamistamme vielä eteenpäin.

Pistepörssi (A-H-T) 11/14:

1. Jere Häkkinen (8-121-12) 141
2. Lasse Taumala (10-96-8) 114
3. Eetu Lähteenmäki (10-70-27) 107
4. Otso Wartiainen (15-67-23) 105
5. Niko Vesalainen (9-40-8) 57
6. Jonne Väisänen (9-30-9) 48
7. Toni Kanerva (1-13-6) 20
8. Sauli Selkälä (1-13-4) 18
9. Sami Ritolahti (4-1-3) 8
10. Aleksi Lipsanen libero (
11. Passarit (67-455-99) 621

Tehopörssi (+/-) 11/14:

1. Otso 75
2. Jere 74
3. Eetu 51
4. Lasse 42
5. Niko 22
6. Toni 13
7. Sauli 12
8. Jonne 8
9. Sami 3
10. Aleksi yhä libero ((
11. Passarit 292

 

PASSARIT YLIVOIMAINEN KÄRKIOTTELUSSA

 

Passarit – Karpaasit, Outokumpu 3-0 (25-22, 25-16, 25-10)

 

”Miksi muka ylivoimainen?!” saattaisi nousta esiin joltakin. Faktaa pari ja enemmänkin: kauden paras vastaanottopeli, kauden paras hyökkäyspeli, Joukkue tekee neljäviidesosaa pisteistä omilla suorituksilla, toisen erän 10-12 tilanteen jälkeen Joukkueemme tehtailee tylyt pisteet 40 versus 14 kärkiottelussa, joten kyllähän tämä faktailu riittänee. Parhaana palkittu passarimme Jonne Väisänen jakoi hyvin vastuuta Joukkueen hyökkääjille, joista loistivat etenkin keskihyökkääjämme Otso Wartiainen ja Eetu Lähteenmäki. Äijille yhteensä 23 pistettä ja vain yksi epäonnistunut hyökkäys 28:sta! Hattu-pipo-kypärä pois päästä! Karpaasit oli tänään aseeton, joka kenties oli tulosta huonosta pelipäivästä - joita aina silloin tällöin sattuu -  vai meidän osaamisestamme. Lukija ratkaisee pähkinän. Parhaana vierailijoista palkittiin myös passari Joonas Ryhänen.

Ensimmäinen erä:

Tasainen kilvoittelu erävoitosta. Ensimmäinen rotaatiokierros täyteen pisteissä 10-9 ja toinen mokoma 18-17. Onnistuimme taasen ensimmäisessä erässä tuottamaan runsaasti aloitusvirheitä, joita lipesi ensimmäiseen rotaatioon neljä kappaletta ja koko erään seitsemän. Karpaasit tulivat yllättävän paljon keskeltä ja onnistuikin hyvin. Erä ratkesi kapteenimme Jere Häkkisen painaviin hyökkäyksiin ja Lasse Taumalan torjuessa kovakätisen Tuomas Tikan kolmen metrin hyökkäyksen.

Toinen erä:

Jotenkin odottelua ja pelailua, kunnes 9-7 numeroissa outokumpulaisjoukkueelle neljän pisteen putki. Sitten alkoi souvvi. Pelaamisemme oli ”jussijuonio-mattimainio-villevallaton” kokonaisuus. Taumalan syöttövuorolla putkeen kuusi pistettä, Eetun kolme ja loppuun Niko Vesalaisen aloituksien avittamina kuusi lisää. Kenttäpuolustus oli jautaa, vaikka ottelussa hyvin viistoon hyökännyt Toni Hämäläinen himpun verran vielä kerran nostatti Karpaasien olemusta. Erä kotiin Eetun … keskihyökkäyksillä.

Kolmas erä:

Vastustajien keskitorjujia tuli symppis-emppis olo, sillä hyppäsi tai ei torjumaan, niin tulos oli aina sama; pallo meidän keskareiden toimesta pommina ruutuun ilman hipuja. 8-1, 16-5 ja 23-9 ovat ”goooood” lukemat. Kenttäpuolustus toimi ja libero Aleksi Lipsanen sai varmistella hyökkäyksiä lähes, hiukan siltä vaikuttaneelta, lonkkalevolla. Jonne tarjosi mahtipasseja ja Joukkue pyssytti 15 pistettä lattiaan. Pelin viimeisen pisteen nitoi , kuinkas muuten, keskihyökkäys ja nyt Otson toimesta. Peli ohi ja kärkipaikka selkeällä ylivoimalla Passareille! H.M.J!

”Kunto on kova ja bisnekset luistaa. Tämä on varmaan elämäni onnellisin päivä!” toteaisi johtaja Tuura. Kyllä tuli Joukkueelta erinomainen esitys ja pääosan suoritus kärkipeliin. Jussin paikka! Hyvin harjoiteltu viikko antoi maukkaan hedelmän, johon jokainen toi omat ravinteensa. Sali(t) ja mikasat odottavat ensivkolla uudemman kerran pelaajistoamme ja harjoitutetaan enimmäkseen torjuntaa ja kenttäpuolustusta, sillä sunnuntaina on vastassa arvoituksellisesti pelaava Haminan Arsi vieraskentällä. Tätä ja Karpaasien mielenkiintoista otteluraporttia odotellessa on kiva hiukan makustella voittoamme kärkipelissä! Hyvälle maistuu!!

P.S Nyt tuli todellakin, siis oikeasti, maksettua kalavelat ja kunnon koroilla!

P.P.S Pallotytöt rulettaa aina vaan!

 

Pistepörssi (A-H-T) 10/14:

1. Jere Häkkinen (8-121-12)  141

2. Lasse Taumala (9-88-7)     104

3. Eetu Lähteenmäki (10-62-24)   96

4. Otso Wartiainen (12-59-21)   92

5. Niko Vesalainen (6-32-7)    45

6. Jonne Väisänen (8-27-8)    43

7. Toni Kanerva (1-13-6)   20

8. Sauli Selkälä (0-11-3)    14

9. Sami Ritolahti (4-1-3)     8

10. Aleksi Lipsanen    libero /

11. Passarit (58-418-91)     567

 

Tehopörssi (+/-) 10/14:

1. Otso     67

2. Jere     64

3. Eetu     47

4. Lasse   39

5. Toni    13

6. Niko   12

7. Sauli  9

8. Jonne   5 (ja eiku plussalle!)

9. Sami    3

10. Aleksi     libero //

11. Passarit    262

 

PASSARIT NOUKKI VOITON EAST-VOLLEYSTA

 

East-Volley, Savonlinna – Passarit 2-3 (20-25, 25-23,25-23, 25-27, 12-15)

 

Mikäli vilkaisit eräpisteitä, hoksaat, kuinka tasainen ottelu olikaan. Mikä ottelu! Mistä on hienot ottelutapahtumat tehty?! Joukkueista, yleisöstä, tunnelmasta, pelaajien henkilökohtaisesta osaamisesta, joukkueiden yhtenäisestä pelaamisesta, taidosta ja hymy huulista . Tätä kaikkea oli tänään OKL:n hallissa tarjolla 220:lle katsojalle, jotka saivat varmasti nauttia kakkossarjan kenties tasokkaimmasta lentopalloviihteestä reilut kaksi tuntia + vartti. Mikä ottelu! Molemmat tuntevat toisensa. Reiluus verkon molemmin puolin on ihailtavaa. Taitoa on kaikilla. Heikkoja osa-alueita ei ole. On vain pelaajien juhla! Tästä kilvoittelusta joukkueemme selvisi moninaisten tapahtumien jälkeen voittajana, ollen jo selkä seinää vasten ensin neljännessä erässä ja etenkin viidennen erän 5-1 tappiotilanteessa. Hieno noukkiminen voittoon, jonka jälkeinen tunne oli tietenkin aaaaaaaaaaaaaaaarrrrgghhh-H! Parhaina palkittiin ottelussa kotijoukkueesta Eetu Kautonen ja meiltä Jonne ”ei jofaa” Väisänen.

Ensimmäinen erä:

Ja sieltähän se kopissa puhuttu Eastin rynnistys tuli. Ennakkohehkutuksen mukaan kotijoukkue mätti kovalla prosentilla palloa kenttään ja olimme ottavana osapuolena, hetken. Muutama Otso Wartiaisen keskihyökkäys ja kapteeni Jere Häkkisen tälli, nin tasoittui. Eastin syötö olivat hyviä, sillä monestikkaan emme päässet pyörittämään peliä tahtomallamme tavalla . Vastaavasti joko meidän syöttö oli helppo tai kotijoukkueen vastaanotto oli hihapäällä, sillä saimme olla jatkuvasti päkiöiden yli vvarpailla siitä, mitä tuleman piti. Erä ratkesi 19-20 lukemissa. Teimme itse neljä pistettä kohti erävoittoa Eastin avustaessa yhdellä.

Toinen erä:

EV karkuun. Ero kiinni. EV toistamiseen karkuun. Ero kiinni 13-13 pisteissä. Kotijoukkue hyökkäsi laajalla rintamalla, joista jo etukäteen tiedetty Jaakko Hakulisen kolmen metrin hyökkäys oli tuloksekas sekä Eastin keskipelaaminen. Mutta sillalailla ja kolmistamiseen ero kiinni 19-19 numeroihin. Nyt pelattaisiin jopa ratkaisevan tuntuisia palloralleja otteluvoittoa hamutessa. Pitkät ja erittäin näyttävät pallorallit seurasivat toisiaan ja niin vain kotijoukkue 21-22 johtoasemastamme huolimatta. Erät tasoihin ja kahvia & pullaa.

Kolmas erä:

No nyt vasta niitä piiitkiä palloralleja ilmaantuikin esiin tertullisesti. Meiltä liberomme Aleksi Lipsanen ja Sami Ritolahti olivat kenttäpuolustuksessa kuin laiturilta hyppimässä veteen vilvoittavaan. Nimittäin puolustetavaa riitti.Samin kauden ensimmäinen hyökkäyspiste näki valon päivän 6-5 tilanteessa, josta riemastuneena painelimme 7-10 keulille. Ja taas East tuli. Keskeltä, tuloksekkaasti. Joonas Oksala ja edellisestä kohtaamisesta huimasti terävöitynyt Simo Suppola olivat varmoja. Jere Häkinen – tänään 28/17 – näytti älyä pelinluvussa ja löi pallot yläkäsien kautta maisemaan. Johto 18-20, 20-22, mutta jälleen kotiteam nyki itsensä erävoittoon Oksalan päättäessä erän keskeltä, varmasti.

Neljäs erä:

Painitermiä käyttäen; oltiin sillassa ja selän kostuminen oli todella lähellä. Vastustajan virheillä pysyimme mukana ja otteluvoitto kuulosti, ainakin katsomon mukaan, leijailevan Savonlinnaan, kunnes… Jonnen syöttövuorolla henkiinherääminen numeroista 20-18 Syöttö vaikea, toimituspallo, passi keskelle ja Otso piste ja toinen ja Eastin aikalisä pisteissä 23-23 Jatkopalloille, joiden aikana tarjottiin kotijoukkueelle ”taivaspaikkaa, mutta niin vain ja sillä lailla ja no niin ja just”, joukkueemme täsäytti erän kotiin Jonnen ässällä ja Eastin lyönti-epä-onnistumisella. Pisteet isot 2-2

Viides erä:

Mikä tätä joukkuettamme vaivaa?! Heti 5-1 pataan?! Apulanta kehiin ja ”Anna Mulle Piiskaa” läsähti mieleen. Mitä vielä. Ryhdistäytyminen ja tyypillinen joukkueemme tavaramerkki kärkiotteluissa ilmaantui jälleen otteluareenalle. Noukimme ja noukimme ja kohta valotaululla lukemat osoittaa puoltenvaihtoa 6-8 meille. Noukkiminen on eri kivaa! Veimme siis alun jälkeen pallorallit voittavasti pistein 1-7  No pelikäsikirjoituksen mukaan tietenkin Easti tuli tasoihin 9-9 ja vielä peijjooni johtoon 10-9 Tämän jälkeen 10-10 Otso. 10-11 Jere. Lasse Taumala 10-12 PAH! Suppola tasoitti 12-12. Sekaannus aikalisän-asking Eastiltä aikalisämme jälkeen, josta Jere ässä vitoskulmaan. Loput torjui ”A Blocking Machine” Eetu Lähteenmäki kahdistamiseen ja vapauttava 12-15, 2-3 voitto ottelusta.

Tällä kertaa loppu liirum-laarumeja ei tule kuin ”yhen jutun miä sanon, tai pari.” Kiitos East-Volley tapahtumasta! Näitä pelejä varmasti kaipaa kauden edetessä ja ohi mennessä muistellen. Kiitos pelaajat verkon molemmilla puolilla. Teitte upeaa markkinointia lentopallolle! Voitettiin hyvin hyvä joukkue! Hyvä. Meijä. Joukkue! Next ottelu Outokummun Karpaasit sunnuntaina 18.11 klo 1400 alkaen. Nyt maksetaan kalavelat, oikeasti! P.S ”Tupla tai kuitti?!” Tuli tupla.

Pistepörssi (A-H-T) 9/14:

1. Jere Häkkinen (8-113-10) 131

2. Lasse Taumala (7-84-6)    97

3. Otso Wartiainen (12-52-19)   83

4. Eetu Lähteenmäki (9-51-22)   82

5. Niko Vesalainen (6-29-6)  41

6. Jonne Väisänen (7-22-5)  34

7. Toni Kanerva (2-13-6)   21

8. Sauli Selkälä (0-11-3)   14

9. Sami Ritolahti (4-1-3)  8

10. Aleksi Lipsanen   libero &

11. Passarit (54-376-80)  510

 

Tehopörssi (+/-) 9/14:

1. Jere     68

2. Otso    58

3. Lasse    39

4. Eetu    36

5. Toni    14

6. Niko   14

7. Sauli    9

8. Sami   3 (+ + + )

9. Jonne   1- ( vain yksi)

10. Aleksi   libero &&

11. Passarit    229

 

TOINEN KIERROS LIIKKEELLE VOITOLLA

 

Passarit – Parikkalan Urheilijat 3-1 (25-17, 20-25, 25-21, 25-9)

 

Passarit käynnisti runkosarjan toisen kierroksen ottamalla voiton Parikkalan Urheilijoista Haukihallissa 3-1 lukemin. ”Kapteenilla on vain pelikentällä puheoikeus. ” Tämä pieni yksityiskohta oli kaiketi unohtunut tai tarkoituksella unohtunut vierailijoilta, sillä toisen erän aikana asiaa oli paljon ja riittävästi. Noiden käräjäturpaloiden ansiosta, taktiikkaa tai ei, niin Parikkala vei erän. Joukkueemme topistautuessa kenttäpuolustuspelaamisessa kolmannen erän puolenvälin jälkeen, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Pelimme helmi oli keskipelaaminen. Otso Wartiainen ja Eetu Lähteenmäki tyhjentelivät vierailijoiden ajatusviiveen voitosta hienolla pelillään. Otso yhdeksän pistettä ja Eetu mahdisti 19 pistesuoritusta. Parhaina palkittiin Parikkalalta passari Atte Valkeapää ja meiltä neljännessä erässä ”kaikki jää” Niko Vesalainen.

Ensimmäinen erä:

Peli käyntiin ja ensimmäinen piste vierailijoille Lauri Mölsän hyökkäyksellä. Ensimmäinen rotaatiokierros täyttyi pisteissä 9-8 eli tasaista. 13-9 lukemissa torjuntakone Eetu näytti, kuinka pallo torjutaan pystyyn. Tästä kimmoketta lisää Parikkalan aikalisään 17-11 johtoasemassamme. Erä eteni joukkueemme tehdessä kaksi pistettä vierailijoiden yhtä vastaan. 25-17 lukemat torjua kämmensi, positiivisella sellaisella, kenttään Eetu.

Toinen erä:

Parikkalalla puheripuli ja mainio pelitahdin hiljentäminen. Hiljaista oli, kun PaUn Piipo keskittyi syöttövuoroihinsa. Salissa olisi kuullut pekka kalastajan ilmaisevan itseään tulostaan. Parikkala hyökkäsi painavasti etenkin Aleksi Muukkosen toimesta, ja meidän käsi ei toiminut pisteitä tuovasti. Ja jos toimi, niin silloin alkoi… Kuka veteli ja ketä, mitä, häh?! 19-19 lukemissa kissa liene vienyt lankan pelistämme, sillä Parikkala pelasi ja me odotimme. Erä vierailijoille ansaitusti.

Kolmas erä:

14-14 pisteisiin saakka tärykoneen tasaista, kunnes juoni kenttäpuolustuksessa alkoi orastaa taimelle. Aleksi  Lipsanen – tänään 100% vastaanottopvä – poimi pelivälinettä ylös muun joukkueen kompatessa sooloa soittanutta hyvällä vireellä. Otso, Niko, Eetu ja Lasse Taumala palloa kenttään lisättynä höysteellä vastustajan hyökkäys ulossuuntauksia, niin erä kotiin Parikkalan aloituksen karatessa verkkoon.

Neljäs erä:

2-3 keulat PaUlle, mutta tämä oli nyt erittäin väliaikaista. Liiempiä arvuuttelematta ja turhia kursailematta joukkueemme pisti hyrrän päälle ja hyvin pyöri. Tulostaululle lukemat 22-5! Tällä kertaa ei tarvinne kysellä, kuka veteli, mitä, ketä ja häh. 20-3  pistehuvikumpu on tarina omansa, jossa oli vain yksi sankarihahmo, Passarit! Jonne Väisäsen passipeli oli tarkkaa keskelle, joista jo edellä useamman kerran mainitut Otso ja Eetu ravistelivat mikasaa kenttään. Parikkalan selkäranka notkahti ensinnäkin Nikon onistumisiin, toisekseen omiin hyökkäysvirheisiin, kolmistamiseen torjuntaamme ja nelistämiseen oivalliseen kenttäpelaamiseemme. Vaikea on kenenkään tuollaisesta nousta. Päätöspisteen nikkasi kapteeni Jere Häkkinen neloslaidasta ykköskulmaan.

Joukkueemme pitää sanansa, sillä tästä menneestä viiden ottelun putkesta – neljä kotona + yksi vieraissa – veimme lähes herttasuoralla kaiken pöydältä päätöksemme mukaan. 15 pistettä ja vain yhden erän menetys Parikkallle tänään = erinomainen suoritus! ”Volleytime and living is easy” Seuraavaksi vastaan ilmestyy mainioon kuntoon päässyt East-Volley Savonlinnan OKL-salissa ensi lauantaina ja tuossa pelissä on varmasti uudemman kerran tunnetta sekä osaamista nähtävissä. Emme odottele, vaan harjoittelemme peijoonisti kohti tulevaa haastetta! Kiitos Haukivuori ja Haukihallin yleisö; Joukkueen ”leivonnaiset” tekivät suussa sulavasti kauppansa!

P.S Pallotytöt jälleen kerran osana kokonaisuutta, joten kiitos D-tytöt!

 

Pistepörssi (A-H-T) 8/14:

1. Jere Häkkinen (6-87-10)   103

2. Lasse Taumala (5-69-6)    80

3. Eetu Lähteenmäki (8-47-14)    69

4. Otso Wartiainen (12-31-16)   59

5. Niko Vesalainen (6-29-6)  41

6. Jonne Väisänen (4-19-5)  28

7. Toni Kanerva (2-13-6)       21

8. Sauli Selkälä (0-8-3)      11

9. Sami Ritolahti (2-0-1)     3

10. Aleksi Lipsanen    libero %

11. Passarit (44-313-67)  424

 

Tehopörssi (+/-) 8/14:

1. Otso          54

2. Jere           52

3. Lasse        36

4. Eetu           29

5. Niko           16

6. Toni            15

7. Sauli           8

8. Sami           1-

9. Jonne         5-

10. Aleksi       libero%%

11. Passarit    189

 

 

PASSAREILLE NELJÄS 3-0 VOITTO PERÄTYSTEN

 

Passarit – Liperi Volley 3-0 (25-12, 25-17, 25-18)

 

Joukkueemme jaksaa jatkaa joitokasta jelaamista, sillä nyt kaatui Liperi Volley puhtaasti 3-0. Voitto tuli hyvän kenttäpuolustuspelin kautta ja vasustajan runsaiden virheiden ryydittämänä. Teimme itse, aloituksilla seitsemän, hyökkäyksillä 23 ja torjunnoilla kuusi, 36 pistettä 75stä, joten eri kohtelias oli kylläkin kaveri. Täten runkosarjasta, kun on ensimmäinen puolikas pelattu, on joukkueemme ottanut 19 pistetä 21sta mahdollisesta ja hävinnyt vain kerran Karpaaseille tiukasti 3-2 Nyt menee hyvin, mutta menköön. Parhaina palkittiin vierailijoista hakkuri Ville Raita ja meiltä passarimme Jonne Väisänen.

Ensimmäinen erä:

Liperi jäi kyllä jalkoihin ja käsiin ja johonkin jonnekin muualle, kuin Rantakeitaan saliin. Alun vastustajan 1-2 keulan kaikottua, painelimme 12-4 ja kovasti karkuun. Suomeksi 11-2 pistein vierailijoita vietiin ankarasti. Tällä kohtaa Lasse Taumalan syöttövuoro oli käänteen tekevä. Otso Wartiainen syöttövuorollaan toi meille 14-9 lukemista eron vakuuttavasti 23-9 pisteisiin. Kenttäpuolustus haki kaiken ja vastahyökkäyksillä tukuttain pisteitä. Erä pois kuleksimasta Jere Häkkisen neloslaita jujulla.

Toinen erä:

Erän alkutahdit LiVon komennossa, kunnes Jonnen aloitustähtäilyillä vihdoin uusi vaihde silmään ja vinkkaroimalla ohi. Vain kuitenkin pisteellä tahi parilla. Vapauttava osio alkoi Lasse syöttäessä sekä Eetu Lähteenmäen lyödessä k o r k e a l t a palloa kenttään että Toni Kanervan onnistumisilla niin torjunnassa kuin hyökkäyksissään. Lukemat 17-16 pikakirjoituksena 24-16 ja viimeinen piste – luu kurkkuun – Jonne järjestämällä ”tyhjällä” kakkoslaitaan eli kaverilla ei torjujia paikalla, josta jälleen kerran Jere sai namutella käsi tyhjäksi pallon kenttään.Siis erän loppu meille pistein 8-1 Aika lailla selkeää, mitä?!

Kolmas erä:

Nyt vuorollisesti veimme erän alku neljännestä, mutta kokoajan Liperi pysyi hyvin kannassa. Pitkään kului, ennen kuin kuuluisa ”punainen lanka” palasi yksinkertaisina, voittavina, suorituksina peliimme. Vasta 14-14 pisteiden jälkeen ote tukevoitui joukkueellamme onnistuviksi kokonaisuuksiksi. Jälleen kerran kenttäpuolustus toimi mainiosti ja liberomme Aleksi Lipsanenkin pääsi nostelemaan LiVon aloituksia. Tänään Aleksin saalis kahdeksan nostoa, joista kuusi kuppiin ja pari lähes. Ottelun viimeisen pisteen teki Otso keskeltä tanakasti ja neljäs peräkkäinen 3-0 voitto oli tuuletuksi vaille valmis! H.Meijä. J!

Pelaaminen on hauskaa nyt. Joukkueemme toteuttaa asioita kentällä ja on alati valmis reagoimaan muuttuviin tilanteisiin keskittymällä palloralliin kerrallaan. Kiitettävää tekemistä ja ennen kaikkea voittavaa sellaista.Se millaisen mielikuvan kukin pelaajamme mielessään luo joukkueemme mahdollisuuksista ja mitä aidommaksi tämän väritämme, niin sitä kohti on helppoa ja yksinkertaista astua. ”Mielikuvitus on kaikki”, totesi eräs Einstein. Luottamus jokaisen panokseen kantaa pitkälle. Lentopalloa ei pelata reilun 2/3 ajasta ottelussa, joten tämän haltuunottaminen on very-very-very oleellista. Seuraavaksi alkaa kova kolmen ottelun rupeama, jossa ensimmäisenä vastaan asettuu ensi sunnuntaina Hauki-hallissa Parikkalan Urheilijat. Kiitos paikallaolleet, hymyilevät pallotytöt ja asiansa osaavat, kokeneet tuomarit.

 

Pistepörssi (A-H-T) 7/14:

1. Jere Häkkinen (6-79-9)     94

2. Lasse Taumala (5-59-6)    70

3. Otso Wartiainen (12-26-12)    60

4. Eetu Lähteenmäki (6-39-7)    52

5. Niko Vesalainen (6-18-6)  30

6. Jonne Väisänen (4-18-5)  27

7. Toni Kanerva (2-13-6)       21

8. Sauli Selkälä (0-8-3)   11

9. Sami Ritolahti (2-0-1)    3

10. Aleksi Lipsanen     libero ¤

11. Passarit (42-270-55)       367

 

Tehopörssi (+/-) 7/14:

1. Jere                                 54

2. Otso                                47

3. Lasse                               35

4. Eetu                                 17

5. Toni                                  15

6. Niko                                 11

7. Sauli                                8

8. Sami                                0

9. Jonne         3- (HUOM! Enää…)

10. Aleksi       libero¤¤

11. Passarit    170

 

 

PASSARIT VAHVASTI VOITTOON JYLESTÄ

 

Passarit – JyLe M2, Jyväskylä 3-0 (25-20, 25-17,25-10)

 

Tuplavkonloppu sai ansaitsemansa päätöksen, kun Passareiden miehet täräyttivät JyväsLentiksen kumolleen 3-0 lukemin. Vastustaja on pullollaan nuoria kehittyviä pelaajia, jotka aika ajoin väläyttelivät – blink-blink – osaamistaan onnistuneilla kokonaisuuksillaan. Kuitenkin joukkueemme tämän hetkinen lentopallo on perustasollaan piiruja kovempi kuin vastustajalla, joten voitto tuli tasapainoisella pelaamisella. Tasapainoinen tässä yhteydessä tarkoittaa, no jokainen muodostakoon kuvan mielessään itse tasapainoisesta lentopallopelaamisesta osiensa kokonaisuutena. Voiton käännekohta oli toisen erän 8-11 tappioaseman muuttaminen 18-11 johtoon, mistä vastustaja ei enää pelihuumoria kuokkinut pinnalle. Parhaana palkittiin JyLen hyvä passari, kapteeni Joni Mollerus ja Passareista – ullatuus, ullatuus – Lasse Taumala.

 

Ensimmäinen erä:

 

Tunnustelua tunnelmaan ja tapahtumaan voisi kuvailla erän alku kolmannesta. Molemmat olivat jäpikkäitä onnistumaan ja tuo tapahtui. Lukemissa 6-6 alkoi eroa tulla Otso Wartiaisen syöttövuorolla. Karkumatka 10-6, joka tällöin silloin venyi yli viiden pisteen kaulaan JyLestä. Eetu Lähteenmäki löi neloslaidasta hyvin korkealta – yli torjunnan – pelivälinettä kenttään, joista ”Tertussa” oli kiva tuuletella pallorallia. 22-15 pisteissä hieman hakua hyökkäyssuunnissa, koska pari paikkaa passarimme Jonne Väisänen maalaili tyhjälle, ja vastustaja kiri tasapäistäen hiukan tilannetta aikalisän arvoisesti 22-19 Eetu, Otso ja kapteenimme Jere Häkkinen hyökkäyksillään toivat tarvittavat pisteet laariin, jotta erä kotiin.

 

Toinen erä:

 

Mieleen tuli eilinen peli. Samalla tavalla kuin Koria lauantaina, niin nyt JyLe vei erän alkua väkevästi itselleen. Hyökkäyksiä koko verkkoleveyden antamalla tilalla ja meiltä virhepisteitä kaverille 3 kappaletta JyLen neljästä. Vierailijoista Joonas Aarnio ja Mikko Tarvaala onnistuivat hyökkäyksissään. Kulminaatiopiste oli Niko Vesalaisen syöttövuoro, jolloin numeroista 9-11 siirryimme ryytämällä 18-11 johtoon. Kovia vastahyökkäyksiä ja pisteitä. Edeltäneet lentopallotoimet kentällä olivat nautittavaa katsottavaa; torjunnalla rooli ja kenttäpuolustuksella rooli. Molemmat kenttäkolmikot tiesivät kuinka toimia pelaajien kommunikoinnin kautta ja tulos oli mainio villevallaton. Jere paketoi erän -jälleen – kakkoslaidasta.

 

Kolmas erä:

 

Johan oli erä. 4-1 keulat ja hetkessä 4-4, 5-5, 6-6, kunnes… Toni Kanerva irti keskeltä ja pisteitä. Tonin hyökkäysprosentti pelissä ihan mukavat 100% Noista 6-6 pisteistä olimme kuin nopeutettu vinyylisoitin oravaäänillä, sillä veimme pelin loppuosan 19-4! Mahtava esiin pirskahdus joukkueelta. Joukkueelta siksi, sillä kaikki onnistuivat pistepoiminnoissa. Hyvin tasapainoinen ja vakuuttava esitys joukkueeltamme, joka oli kaiketi taidelajiltaan ”pontillisia” eli pistemaalausta. Erään kaksi ässää, 14 hyökkäyspistettä ja pari torjunnoilla paritorjunnoilla.

 

Agentti Jerry Cottonkin – Connecticutista - olisi ylpeä Passareiden peliesiintymiseen. Soitto L.E.23500 varmisti asian, Jerry on cool! Asiaan. Passarit on pelannut viimeiset kolme otteluaan antamatta erääkään vastustajalle ja lohkon kärkipaikka on nyt meidän Karpaasien hävitessä East-Volleylle lukemin 3-2 Leijuminen tästä ja tuosta ei tässä Joukkueessa ole mahdollista. Terveet jalat vakaalla pohjalla. Suraavaksi vastustajaksi ilmaantuu ensi sunnuntaina Liperi Volley, joka on hyvin kärkkymässä paikkaa ylempäänjatkosarjaan. Täten vastustajat vain muuttuvat mielenkiintoisimmiksi. Kiitos kannustajat ja talkoopoppoo! Kommunikointi, yhteiset asiat jii-än-ee, jii-än-ee

 

P.S Tällä kertaa erityismaininnan ansaitsevat pallotytöt – parhaat sellaiset - jotka toimivat esimerkillisesti, kuitenkin näkymättömästi. Kiitos!

 

Pistepörssi (A-H-T) 6/14:

 

1. Jere Häkkinen (6-73-8)     87

2. Lasse Taumala (3-54-5)    62

3. Otso Wartiainen (10-33-12) 55

4. Eetu Lähteenmäki (5-35-6)  46

5. Niko Vesalainen (6-18-6)  30

6. Jonne Väisänen (2-14-5)  21

7. Toni Kanerva (2-12-4)       18

8. Sauli Selkälä (0-8-2)         10

9. Sami Ritolahti (2-0-1)         3

10. Aleksi Lipsanen             libero#

11. Passarit (35-247-49)       331

 

Tehopörssi (+/-) 6/14:

 

1. Jere Häkkinen                  54

2. Otso Wartiainen               42

3. Lasse Taumala                 31

4. Eetu Lähteenmäki            16

5. Toni Kanerva                    12

6. Niko Vesalainen               11

7. Sauli Selkälä                     7

8. Sami Ritolahti                    0

9. Jonne Väisänen                7-

10. Aleksi Lipsanen              libero ##

11. Passarit                          156

 

 

 

KOLMELLA PISTEELLÄ KORIALTA KOTIIN

 

Korian Ponsi – Passarit 0-3 (18-25, 18-25, 20-25)

 

Passareiden miesten edustusjoukkue jatkaa hyviä esityksiään lohkossaan ja tällä kertaa tämän tuta sai Korian Ponsi, joka taipui 0-3 erälukemin rajusti hyökänneen Passarijoukkueen alle. Hyökkäysprosenttimme pisteitä tuoneissa hyökkäyksissä on peräti 61,5%, mikä on erinomainen suoritus! Korian Ponsi oli kehittynyt ennen sarjakautta pelatusta Salpaturnauksesta loikka-askelin ja oli eri vaikea torjuttava. Tästä osoituksena meidän vain kolme torjuntapistettä. Korian käsinä olivat Juuso Ikävalko ja parhaana palkittu Joakim Kivimaa. Passareista parhaan pelaajan palkinnon kumarsi Lasse Taumala -Korian aloitusten kohde – joka hurjilla hyökkäyksillään toisen erän lopusta alkaen lyödä & mätti pelivälinettä soikeaksi. Esiin on myös nostettava torjuntamme vaimennukset, joista – yhteensä 15 kpltta – teimme vastahyökkäyksillä joka kerta pisteen.

 

Ensimmäinen erä:

 

Meiltä 19 kappaletta hyökkäyspisteitä! Sami Ritolahti passarina toimi varmasti roolinsa ja käsikirjoituksensa mukaan. Kättä siis annettiin riemu-vipuvarsin, myös toiselta puolen. Tämän hyökkäyspiste riehaannuksen teki joukkueellemme otollisesti esiin eri varma vastaanottopelimme. Kotijoukkue pysyi hyvin pelissä mukana 9-10 lukemiin, jonka jälkeen kapteeni Jere Häkkinen löi tahdit – tänään 17/+12 - matkalla kohti erävoittoa kaiken kaikkiaan kahdeksalla hyökkäyspisteellään, niitaten viimeisen pisteen torjunnan käsistä maisemaan ja kauas.

 

Toinen erä:

 

Koria riepotteli joukkuettamme heti alkuun 6-1 lukemin. Ponnelta hyvää puolustusta ja pisteliäitä lyöntejä. Topistautuminen alkoi kohentuneen kenttäpuolustuksemme ansiosta. Pientä höylä-viilausta ja kohta numerot jo 10-10. Kuitenkaan emme irti eronneet Koriasta vielä, sillä 14-14 pisteisiin käyskentelimme pelialttarilla tasapäin lämpöä tuntien. Sauli Selkälän torjunta + tuulettelu sekä Taumalan juju ja pommi rajaan tykitti ylähuulemmekin hymyyn. Erä ja peli uudestaan hallussa. Keskihyökkäys mukaan kalustoon hyökkäyksien ja eroa alkoi tulla lisää. Loppuniitin toi toistamiseen Jere, varmalla pyssyllä kakkoslaidasta.

 

Kolmas erä:

 

WV-Tau ei tarkoita Wolksvagenin uutta automallistoa, vaan Wartiainen- Väisänen-Taumala kolmikkoa, joka mellasti kentällä näyttävästi. Aloitus ylös, passi ja mikasa 9 x 9 tonttiin. Erä oli tasapainoinen, niin kenttäpuolustuksen kuin torjunnankin sijoittumisella etukäteen sovitulla tavalla. Libero Aleksi Lipsanen sai vastaanottaa yhden  Korian aloituksista, sillä punainen paita on mörkö, kaiketi. Niko Vesalainen syötteli hyvän ”unikulma-peiton” takaa ja Korian hyökkäykset kenttä neppasi Jonnelle ja hyökkäyspelaajisto kiitti palkintopaikasta mahdollisuuksiensa mahdollistajia. Näin toimii Joukkue! Erä ja samalla ottelu Passareille Lassen neloslaita vipuvarsiloinnilla!

 

Pelattu viisi peliä neljällä kolmen pisteen voitolla ja tahti on vain kasvava pisteiden ”illumiona” joukkueellemme. Tällä hetkellä pelaaminen on miestenjoukkueella odottamassa telineissä, eipäs vaan jo ”valmiit”-asennossa, starttia seuraavalle tasolle. Olemme harjoituksissa oivaltaneet potentiaalimme ampaista eteenpäin joukkueena kaikilla osa-alueilla. Kommunikointi, yhteiset asiat ja yhteisten asioiden hoitaminen löytyy jokaisesta, jokaisesta, yksilöstä tässä joukkueessa edetessämme kohti… Tarvitaan kaikki! Seuraavana miestenjoukkueen osaamista tulee koettelemaan JyväsLentis huomenna klo 1400 alkaen Rantakeitaalla.

 

P.S Erityisen erikoismainninnan ansaitsee Nina´s Erikoistaksipalvelut Oy, joka noudatti etukäteen laadittua matka-aikataulua numerollisesti prikulleen niin noutoineen kuin paluineen. Kiitos Tapsa!

 

 

Pistepörssi (A-H-T) 5/14:

 

1. Jere Häkkinen (6-64-6)     76

2. Lasse Taumala (2-44-4)    50

3. Otso Wartiainen (9-27-9)  45

4. Eetu Lähteenmäki (5-28-6) 39

5. Niko Vesalainen (4-16-6)  26

6. Jonne Väisänen (2-11-4)   17

7. Toni Kanerva (2-9-3)          14

8. Sauli Selkälä (0-7-2)           9

9. Sami Ritolahti (2-0-1)          3

10. Aleksi Lipsanen              libero!

11. Passarit (31-206-41)       278

 

Tehopörssi (+/-) 5/14:

 

1. Jere Häkkinen                  48

2. Otso Wartiainen               35

3. Lasse Taumala                 23

4. Eetu Lähteenmäki            17

5. Toni Kanerva                    8

6. Sauli Selkä                       7

7. Niko Vesalainen               7

8. Sami Ritolahti                   0

9. Jonne Väisänen               10-

10. Aleksi Lipsanen              libero!!

11. Passarit                          127

 

REILU VOITTO ARSISTA

 

Passarit – Arsi, Hamina 3-0 (25-19, 25-12, 25-12)

 

Sunnuntai-ilta Rantakeitaalla kasvatti joukkueemme pistesaldoa kolmella ja ensimmäisellä 3-0 voitolla jaamme kärkipaikan Karpaasien kanssa. Vierailija Haminan Arsi pysyi kyydissä mukana ensimmäisen erän, jonka jälkeen joukkueemme vilkutti hyvästit pelillisesti ja vei kaksi viimeistä erää hyvin selvin lukemin. Arsin parhaana palkittiin keskipelaajana aloittanut, josta passariksi ylennetty Matti Suutari ja kotijoukkuuestamme Niko Vesalainen hyvällä puolustuspelillään.

Ensimmäinen erä:

Asenne, asenne ja asenne kolmistamiseen oli joukkueemme teema. Tämä saattoi hiukan painautua ulos olemuksesta, sillä 5-0 johto suli liian kevyesti 5-4 lukemiin. Pikku hiljaa kuitenkin santapaperoimme liiat nypykät pois otteista ja lisäsimme eroa Arsiin tasaisesti. Ensierä pakettiin Jonne Väisäsen torjunnalla.

Toinen erä:

Ensimmäinen kenttäkierros päätökseen numeroissa 9-8 eli kumpikaan ryhmittymä ei onnistunut omalla syöttövuorollaan pisteputkia luomaan. Mutta, sitten alkoi tapahtua. Veimme lopun erän itsellemme 16-4 pistein, josta on kiittäminen kenttäpuolustusta. Arsin hyökkäykset nousivat vakaasti ja hyökkääminen maistui koko miehistölle. Jonneltta uudestaan erän päätöspiste, tällä kertaa jujulla keskelle vierailijoiden puolustusmuodostelmaa.

Kolmas erä:

6-4 pisteissä Sami Ritolahti kehään ja pisteet 9-4. Sami ja Lasse Taumala esittivät yleisöön menevää loppuun asti pelaamista tuolla kohtaa erää, mikä sytytti joukkueemme uudelleen liekkeihin. Taumala teki erään kuusi hyökkäyspistettä ja harvinaisen herkun ässäsyötön kertaalleen. Hyvä! Liikoja tekemättä otimme kolmannen erän samoin pistein 25-12 kuten toisenkin. Näin hyvä-hyvä 3-0 voitto sai tilaisuutensa ponnahtaa esiin.

Sarja etenee omalla painollaan ja niin tekee joukkueemmekin. Olemme aloittaneet runkosarjan hienosti ja tätä on ensivkonloppuna mainiota jatkaa tupla-peleillä. Lauantaina vieraissa Korian Ponsi ja sunnuntaina kotikentällä vastassa JyyväsLentis Jyväskylästä. Voi olla, että pelaajistomme hakee uusia rotaatiopaikkoja tulevaan vkonloppuun, mutta kaikki oientuu viikon harjoituksien aikana. Nyt on joukkueemme syytä olla tyytyväinen saalistamaansa 10 sarjapisteeseen! Hyvä. Meijä. Joukkue!!

 

Pistepörssi (A-H-T) 4/14:

1. Jere Häkkinen (5-48-6)     59

2. Otso Wartiainen (8-21-9)  38

3. Lasse Taumala (2-30-4)    36

4. Eetu Lähteenmäki (5-24-5)  34

5. Niko Vesalainen (3-12-6)  21

6. Jonne Väisänen ( 2-9-4)   15

7. Toni Kanerva (1-9-3)         13

8. Sauli Selkälä (0-5-1)           6

9. Sami Ritolahti (2-0-0)          2

10. Aleksi Lipsanen                libero

11. Passarit (28-158-38)       224

 

Tehopörssi (+/-) 4/14:

 

1. Jere Häkkinen                  36

2. Otso Wartiainen               31

3. Lasse Taumala                 15

4. Eetu Lähteenmäki            14

5. Toni Kanerva                      7

6. Niko Vesalainen                 5

7. Sauli Selkälä                      4

8. Sami Ritolahti                   1-

9. Jonne Väisänen               11-

10. Aleksi Lipsanen              libero

11. Passarit                          94

 

Länsi-Savon juttu ottelusta: https://lansi-savo.fi/uutiset/urheilu/022200a0-e3ab-4f4a-b5af-461d7bf77b28

 

PISTE LISÄÄ OUTOKUMMUSTA

 

Outokummun Karpaasit – Passarit 3-2 (15-25, 25-22, 25-15, 21-25, 15-9)

 

Lohkon tämän hetken kärkikamppailussa voittajaksi selviytyi kotijoukkue Karpaasit, joka oli viidellä pisteellä joukkuettamme nohevampi. Eron toi Karpaasien hyvä kenttäpuolustus ja hiukan painavammat hyökkäykset. Karpaasien hakkuri Tuomas Tikka palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana taottuaan 23 pistettä ja meiltä passarimme Jonne Väisänen. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Passarit on sarjassa toisena pisteen Karpaaseja perässä.

Ensimmäinen erä:

Karpaasit jäivät täysin jyrän alle. Joukkueemme torjuntapelaaminen oli erinomaista. Saimme tilkittyä kovat laitahyökkäykset vaimennuksilla, joista hyökkäsimme reilulla kädellä. Tilanteeseen 2-11 olimme tehneet omilla suorituksilla seitsemän pistettä, joten tuurilla ei ollut mitään sijaa. Ilme kiitettävä. Karpaasit nousi vielä neljän pisteen päähän, kunnes 15-19 numeroissa tehoja löytyi lisää omiin suorituksiin kuuden pisteen putkella.

 

Toinen erä:

Hyppysissä, mutta vain hyppysissä. Erän alku parin pisteen erolla Karpaaseilla aina lukemiin 9-7 saakka. Sitten käsi kädessä kävimme 14-14 yhdessä, kunnes lopulta meille parin pisteen keula. Karpaasien passari Joonas  Ryhänen – kapteeni – löysi passeilla tarkasti Tikan ja lisäksi syötteli erän kannattajien riemuksi pohjoiskarjalaan.

 

Kolmas erä:

Jotenkin ote kirposi jo erän alun virhesumaan ja joukkueemme oli täysin vietävissä. Karpaasit onnistui hyvin kaikessa koko seitsikkonsa voimin. Eränhallitsijat painelivat maisemaan ensin 6-2, tovin kuluttua 12-5 ja koht´siltään 20-11 Loppuun kuitenkin meiltä pientä pilkahdusta…

 

Neljäs erä:

Taktisia muutoksia luvassa rotaation edetessä ja toteen lukemissa 4-7 Sami Ritolahti Eetu Lähteenmäen paikalle passariksi ja Jonne etukentän ajaksi yleispelaajan rooliin. Toimi, sillä Sami tarjoili Jere Häkkiselle kakkoslaitaan tyhjät, josta kapteenimme pommitti hämmästyneen Karpaasikentällisen vain katseen seuratessa pallon pikamatkaa kenttään. Jatkossa erä tasoittui kummasti Tikan ja Ari Ryhäsen toimista, kunnes saimme erän vastustajan kahdella virheellä ja täten yhden sarjapisteen lisää.

Viides erä:

Sama fxxking hurmos riehui rinnoissa joukkueemme ampaistessa telineistä 0-3 johtoon päätöserän lähtöpaikalta. Ja kuten ottelun kuvaan kuului, tuli Karpaasit välittömästi tasoihin. Pienehköä isompi tuprahdus meiltä, koska 0-3 numerot vaihtuivat turhan iisisti 6-5 tilanteeksi. Puoltenvaihto 8-7 pisteissä eli kaikki auki levällään. Tuprahdus numero kaksi ilmaantui nyt saliin. Karpaasit sai erän loppuun meiltä pisteitä verkko-, käsittely- ja lyöntivirheillä ja vei loput pisteet 7-2 numeroin, joten erän varmemmin ja tasaisemmin pelannut ryhmä ansaitsi voittonsa.

Kolme ottelua käyty, joista kaksi vieraissa, pistesaldolla seitsemän, on tästä joukkueella aihetta enemmänkin kuin tyytyväisyyteen. Pelaaminen etenee omalla muodollaan välillä köykäisemmin ja toisinaan kristiinamäkelämäisin kolmiloikkauksin kohti haluamaamme suuntaa. Positiivista on keskipelaamisen edistys ja liberopelaamisen varmuus, yksinä monista. Nyt alkaa viiden ottelun putki, joista meillä on neljä kotiottelua ja kerran virvahdamme tuohon lähelle Korialle, joten avartava matkailu odottaa tuonnempana. Ensi sunnuntaiina klo 1600 Rantakeitaalla Arsi Haminasta! Ja kannustamaan tulet tietenkin!

Pistepörssi (A-H-T) 3/14:

 1. Jere Häkkinen (5-41-6)                  52
 2. Otso Wartiainen (7-18-7)                32
 3. Eetu Lähteenmäki (5-16-4)             25
 4. Lasse Taumala (1-20-4)                 25
 5. Niko Vesalainen (1-8-5)                  14
 6. Toni Kanerva (1-9-3)                      13
 7. Jonne Väisänen (2-7-3)                  12
 8. Sauli Selkälä (0-5-1)                       6
 9. Sami Ritolahti (1-0-0)                     1
 10. Aleksi Lipsanen                             libero
 11. Passarit (23-124-33)                      180

Tehopörssi (+/-) 3/14:

 1. Jere Häkkinen          33
 2. Otso Wartiainen       26
 3. Eetu Lähteenmäki    10
 4. Lasse Taumala        9
 5. Toni Kanerva           7
 6. Sauli Selkälä            4
 7. Niko Vesalainen       3
 8. Sami Ritolahti          1-
 9. Jonne Väisänen       11-
 10. Aleksi Lipsanen        libero
 11. Passarit                   74

 

 

KOTIAVAUKSESTA TOINEN VOITTO


Passarit – East-Volley 3-1 (21-25, 25-20, 25-13, 25-11)

 

Lauantai-ilta Rantakeitaalla toi joukkueellemme toisen voiton, kun vastassa oli East-Volley Savonlinnasta. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, mutta kuitenkin East-Volley aloitussyöttö ja rohkeampi hyökkäyspeli toi vierailijoille ensierän. Tämän jälkeen Passarit sai selkeästi narut kouriinsa ja oli taktisesti luovempi vastustajaansa, viemällä seuraavat kolme erää. Parhaina joukkueista palkittiin Eastin passari Henry Helkala ja kotijoukkueesta kapteeni Jere Häkkinen, joka kirjautti saldoksi 21/ +17.


Ensimmäinen erä:
Kuten jo todettua tasaista, kunnes East-Volley kiri pikku hiljaa karkumatkalle jo seitsemällä pisteellä lukemissa 12-19. Muutama vaihto ja joukkueellemme piristystä, mikä kaikkosi harmittavasti muutamaan aloitusvirheeseen ja Eastiä emme päässeet testaamaan henkisesti. Kuitenkin juoni oli jo nyt meille selvä, mitä tuleman pitäisi verkon toiselta puolelta. Vierailijoilta tuli hyökkäyksiä painavasti kaksikolta Jaakko Hakulinen ja Jere Aalto.


Toinen erä:
Osat nurin niskoin, ilman ”moose”a. Hyökkäyspelimme parani ja samalla Eastin aloitukset joko pehmenivät tai sitten vain nostimme ne paremmin. Erän alkutahteja löivät Toni Kanerva ja Häkkinen. Easti ei ollut valmis häviämään. Hakulinen nostatti joukkueen vielä tasoihin 16-16, mutta 20-19 jälkeen passarimme Jonne Väisäsen aloitusvuorolla joukkueemme esitti liberomme Aleksi Lipsasen johdolla näyttävää kenttäpuolustamista ja luovaa hyökääyspeliä. Ero 23-19 ja erä oli aika lailla kädet yhteen lyöty. Erävoiton syötti nuori Lasse Taumala.


Kolmas erä:
Pitkällä erätauolla joukkueemme toisti-kertasi-junnasi jokaiselle pelaajalle päähän toistamisesta kolmistamiseen
miten Easti pelaa. Herkullista seurattavaa tuosta kypsyi. Erän voisi nimetä Otso Wartiaiselle, koska 7-5 numeroista siirryimme kyseisen ”karhun” syöttövuorolla 15-5 pisteisiin. Tähän lukeutuu neljä ässää Otsolta. Lisäksi kun vierarilijoiden syöttö haki uomaansa toistuvasti muualta kuin kentältä olivat lukemat selkeät.


Neljäs erä:
Erään, joka tuli numerollisesti murskaavasti, meiltä viisi ässäsyöttöä, kahdeksan hyökkäyksillä ja neljä torjunnoilla. Kiva eri! Vastustajan pelihuumori alkoi olla käsitelty Jeren kolmen ässäsyöttön kohdalla 11-6 pisteistä lukemiin14-6. Tämän onnistumisputkeen vielä kaverin herpaantuminen ja muutama eri nasakka vastahyökkäys oli ottelu
taputeltu. Joskus menee näinkin, kun vastustaja kadottaa otteensa. Joskus siksi, koska Easti on tasokas joukkue, mutta tällä kertaa meillä oli otetta – otetta – pelaamiseen. Ottelu pakettiin Eetu Lähteenmäen torjunnalla.

Mikä rauhallisuus! Toisen erän muutos – osin sykähdellen jo avauserän lopussa - ja pitkän tauon aikainen sanailu joukkueen pelaajiston kesken olivat avaimet tällaiseen voittoon. Sarja on tietenkin lähtenyt mainiosti käyntiin, jota tullaan pirskatisti jatkamaan huomenna. Joukkueemme kohtaa sunnuntaina Outokummun Karpaasit vieraspelissä. Karpaasit ei ole hävinnyt vielä erääkään, joten haastetta ainakin löytyy. Haasteet ovat täynnä energiaa, joka on positiivista sellaista! Karpaasit vastaan Passarit huomenna sunnuntaina klo 1500 alkaen. Raportit-tarinat-jutut sitten
aikanaan.

Kiitos paljolti koko porukka ja Te, jotka saavuitte paikalle. Kannustus kuului kyllä!

Pistepörssi (A-H-T) 2/14:


1. Jere Häkkinen        (5-27-3) 35
2. Eetu Lähteenmäki  (3-9-3) 15
3. Otso Wartiainen     (6-7-2) 15
4. Niko Vesalainen     (1-8-5) 14
5. Lasse Taumala       (1-10-2) 13
6. Toni Kanerva          (0-5-3) 8
7. Sauli Selkälä           (0-5-1) 6
8. Jonne Väisänen      (0-4-2) 6
9. Sami Ritolahti          (1-0-0) 1
10. Aleksi Lipsanen     libero
11. Passarit                 (17-75-21) 113


Tehopörssi (+/-) 2/14:


1. Jere Häkkinen      26
2. Otso Wartiainen   13
3. Lasse Taumala      6

4. Toni Kanerva          5
5. Sauli Selkälä          5
6. Eetu Lähteenmäki  3
7. Niko Vesalainen     3
8. Sami Ritolahti         0
9. Jonne Väisänen     7-
10. Aleksi Lipsanen libero
11. Passarit              48

 

 

SARJA-AVAUKSESTA HETI VOITTO!

 

Parikkalan Urheilijat – Mikkelin Passarit 1-3 (26-28, 29-27, 23-25, 20-25)

 

Passareiden miesten 2-sarjan avausottelu kulki jännittävien vaiheiden kautta voittoon Parikkalahallissa, jossa ottelutapahtuman järjestelyt olivat ensiluokkaiset. Lohkon 4 ottelu kesti kiitettävästi reilut pari tuntia, jonka annista runsaslukuinen kotiyleisö sai nauttia tai sitten päivitellä kenttätapahtumia. Kotijoukkueen parhaana palkittiin libero Roope Roiha ja joukkueestamme passari Jonne Väisänen. Vaikka sarja-avaus voi olla tunnerikas ja räiskyvä, niin tuomaripari Raimo Seppänen ja Matti Laamanen hoitivat leiviskänsä hyvin +

Ensimmäinen erä:

PaU verkossa ja meidän kauden avauspiste tulostaululle 0-1 . Tasaista vuorottelua, kunnes kapteenimme Jere Häkkisen syöttövuorolla nytkähdimme 6-11 johtoon, mutta vain hetkeksi. 17-17, 22-22, 24-24 tilanteet kuvastanevat pelin tasaisuutta. Parikkalan aloitussyötöt olivat aika lailla ja tavalla hukassa, johon oppia meiltä antoi Eetu Lähteenmäki syöttämällä erävoiton ässällä joukkueellemme.

Toinen erä:

Virheiden sävyttämä erä, jossa molemmat joukkueet koettelivat verkon kestävyyttä ja koripallokentän rajoja. PaU oli tehokkaampi hyökkäyspelissään ja etenkin parivaljakko Aleksi Muukkonen ja Lassi Vasarainen olivat vaikeita pideltäviä. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue sai parin-kolmen pisteen keulat, mutta tulimme hyvin takaa kiinni ja uudemman kerran erä jatkopalloille. Nyt oli lopulta PaUn vuoro vielä erä ja tasoittaa isot pisteet 1-1

Kolmas erä:

Sama laulu, että tasaista. No kyllä olikin aina 12-11 lukemiin. Tehokaksikko Parikkalalta hyökkäsi hyvin ja meidän keskihyökkäyksien noustessa takaisin peliin oli valtikka parikkalalaisilla. Ottelun kulminaatiopisteeksi voidaan yhtenä – kaksi oli – Otso Wartiaisen syöttövuoroa 18-14 pisteissä. Joukkueemme kohenti otteitaan ja siirtyi 18-19 paalulle. Piste vastahyökkäyksellä ja PaU verkossa torjuntapelissään, joten numerot 19-21 meille. Ero pysyi loppuun asti, joten toinen erävoitto Passareille.

Neljäs erä:

Kulminaatiopiste kaksi; Niko Vesalainen, joka uurasti niin aloituksien vastaanotossa läpi ottelun kuin kenttäpuolustuksessa LUE erityisesti torjuntapeli, ratkoi pelin meille. Kuuma pelaaja ja koko muu orkesteri rakensi Nikolle paikat ratkoa. Kiitettävää joukkuepelaamista. Sami Ritolahden aloituksilla ja Vesalaisen hyökkäyspelillä siirryimme 12-16 pisteisiin. PaU kurkkasi liki vielä 19-20 lukemissa, mutta sitten Niko aloittamaan lyötyään ensin pisteen ja ottelu förbi. Neljä painavaa syöttöä, ja Parikkalan toimituspallot löimme pisteidenarvoisesti kenttään. Viimeinen piste kapteeni Jeren toimesta ja eiku ”Kasaan”

Tasainen, pitkä, vuoroin vieraissa, eiku-mutku avauspeli. Hienosti joukkueemme jälleen kykeni, kesäotteluiden tapaan, nousemaan takaa-ajoasemasta useasti ohi ja voittoon. Kotijoukkue avitti meitä 45 virhepisteellä, joista peräti 32 kappaletta olivat aloitussyöttövirheitä. Puolestaan kotijoukkueen hyökkäyspeli oli aavistuksen, tai sen aavistuksen tunnun verran parempaa. Pikkisen, mutta me osasimme ottaa tarvittavat – oikeat – pisteet oikeissa paikoissa. Seuraavana on vuorossa East-Volley Savonlinnasta, jonka joukkueemme kohtaa tulevana lauantaina Rantakeitaalla alkaen klo 17.30 Sarja avattu ja voitolla! H.M.J!

Pistepörssi (A-H-T) runkosarja 1/14:

 1. Jere Häkkinen (1-12-2)        15
 2. Niko Vesalainen (1-8-5)       14
 3. Eetu Lähteenmäki (1-5-2)     8
 4. Sauli Selkälä (0-5-1)             6
 5. Otso Wartiainen (1-4-1)        6
 6. Jonne Väisänen (0-2-1)        3
 7. Sami Ritolahti (1-0-0)           1
 8. Aleksi Lipsanen                libero
 9. Passarit (5-36-12)                53

 

Tehopörssi (+/-) runkosarja 1/14:

 1. Jere Häkkinen             10
 2. Sauli Selkälä                 5
 3. Otso Wartiainen            5
 4. Niko Vesalainen            3
 5. Eetu Lähteenmäki         1
 6. Sami Ritolahti                1
 7. Jonne Väisänen            5-
 8. Aleksi Lipsanen          libero
 9. Passarit                        16

Länsi-Savon juttu: https://lansi-savo.fi/uutiset/urheilu/40aff2d2-72a6-41e9-8390-0a2930fa3c97

Itä-Savon juttu: https://ita-savo.fi/uutiset/urheilu/5e6d6274-f36b-416e-9079-52e5bb43ae65

 

 

 

Tekijämiehet-turnaus Hollolassa 22.9.201

 

HARJOITUSPELIT KOETTU

 

Passareiden miesten edustusjoukkue viimeisteli pelillisen osuuden valmistautuessa tulevaan 2-sarjaan lauantaina Hollolassa. Turnauksen numeroillisena tuomisena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Joukkueemme voitti tulevat sarjavastustajansa Arsin Haminasta ja Korian Ponnen Korialta 2-0 lukemin ja sai tunnustaa isäntäjoukkue Salpiksen Salpahallissa numeroin 0-2 paremmakseen. Salpis vei myös isännöimänsä turnauksen puhtaasti kolmella voitolla.

 

Passarit – Arsi 2-0 (25-22, 25-11)

 

Peli käyntiin vastustajan passin livahdettua seinille. 1-0 meille. Ensimmäinen erä oli joukkueeltamme näpertelyn kyhäelmistä, sillä ristiriipunnan roikottamalla pidimme vastustajan pelissä mukana kiitettävällä määrällä syöttövirheitä. Näitä ulostautui yhdeksän kappaletta pelialueen jonnekin. Hienoja hetkiä oli erässä, tietenkin voitto kuitenkin, passarimme Jonne Väisäsen muutamat sormekkaat passit tyhjille, joista naatiskelivat Lasse Taumala ja Eetu Lähteenmäki. Erä hoitui lopulta meille Eetun mainiolla pallonhaulla seinän vierestä – aitoen Lassen yli – kaamealla tolpalla suoraan kaverin kenttään. Keskelle.

 

Tämä erä oli alkulämmöt saaneelle joukkueellemme sisuuntumis-näytös. Arsilla ei ollut palaa tai muruakaan, sillä aloituspelimme oli täysin suvereenia. Ensi pisteen taputteli Sauli Selkälä keskeltä, jonka jälkeen Jonne syöttää hyppäsi joukkueemme 7-0 johtoon. 10-2, 17-5 ja nuori vastustaja oli selätetty. Peli poikki vastuksen neloslaittahyökkäyksen venyttäessä verkkoa.

 

Passarit – KorPo 2-0 (25-11, 25-17)

 

Vastustajana toinen tulevan sarjan joukkue Koria. Käsi päivät ja taululle Jonnen syötellesä 7-1! Otso Wartianen oli etukenttäkierroksellaan kuin muuri, ottaen  neljä torjuntapistettä + hyökkäyksen vielä lisäksi. Ei hullumpi etukenttäkierros Otsolta. Korian vasenkätinen hakkuri sai aika ajoin tulosta aikaan kolmen metrin hyökkäyksillään, mutta erä oli täysin Passareiden hallussa. Erän lopullinen ratkaisu tapahtui, kun Sami Ritolahti aloitti syöttövuoronsa. 11-6 lukemat 17-6 ja homma selkeä.

 

Toisen erän merkittävin tapahtuma oli Eetun seikkailu kakkoslaitahyökkäyksen jälkeen. Miehen kynsi vasemmassa kädessä osoitti taivasta ja kiireesti paikkailua. Kynnen takaisin vääntö oli aika ”erikoinen” näkymä...Tästä virtaa saanut Lähteenmäki paukutti seuraavaksi erän selväksi vaikeilla aloituksillaan, jota komppasi orkesterimme libero Aleksi eri varmalla hihailulla. Erään hyvät 16 hyökkäyspistettä!

 

Salpis – Passarit 2-0 (25-21, 25-20)

 

Päätöskamppailu. Samalla ratkeaisi turnausvoitto. Nyt oli näyttävää pelaamista. Molemmat joukkueet osaavat  lentopalloa ja tämä näkyi kentällä. Asioista sovittiin, toimittiin, toteutettiin ja riemuittiin. Erittäin tasainen ensimmäinen erä kääntyi Salpikselle heidän uskaliaamman hyökkäyspelin ansiosta. 15-15 pisteistä Salpis nakutti joka syöttövuorollaan yhden oman pisteen ja näin meidän syys-kesän ensimmäinen erätappio oli kaulittu.

 

1-1, 3-3, ja sitten alkoi kenttäpuolustuksemme mainio esiinkipitysliike = kädet ja jalat toimivat. Tuloksena 6-12 keulat. Hyökkäyspeli ilmaantui piirun vastustajaa parempana ja kaikki näytti ohjautuvan kolmanteen erään. Tästä Salpiksella oli oma näkökantansa. Kotijoukkue puolusti erittäin hyvin painavat hyökkäyksemme ja lisäksi torjui näyttävästi. Piste pisteeltä ero kiinni ja ohi, oli isäntäjoukkueen matka. Meidän aloitussyötön pätkiessä 18-18 lukemien jälkeen monistuvasti,  sai rohkeasti hyökännyt Salpis viedä turnauksen voiton oikeutetusti itselleen.

 

Syyskesän turnaukset pelattu. Kahdeksan peliä. Seitsemän  x voitto vs yksi tappio. Sarja käyntiin viikon päästä sunnuntaina Parikkalan Urheilijoita vastaan vieraissa. Harjoitellaan ja muistetaan, että kommunikointi on hallussa. Com, muni, care. Yhteiset asiat on tehty hoidettaviksi kommunikoimalla.

 

P.S Mikä oli turnausraportin viimeinen sana?!

 

Pistepörssi (A-H-T) Salpis-turnaus:

1. Lasse Taumala (1-19-2)      22

2. Eetu Lähteenmäki (2-17-2)  21

3. Otso Wartiainen (1-11-6)     18

4. Sami Ritolahti (5-10-0)        15

5. Sauli Selkälä (0-9-3)           12

6. Jonne Väisänen (5-3-0)        8

7. Aleksi Lipsanen                    libero

8. Passarit (14-69-13)               96

 

Tehopörssi (+/-) Salpis-turnaus:

1. Lasse Taumala                 12

2. Otso Wartiainen               12

3. Sami Ritolahti                   9

4. Eetu Lähteenmäki            7

5.  Sauli Selkälä                   7

6. Jonne Väisänen               2-

7. Aleksi Lipsanen                libero

8. Passarit                           43

 

 

 

 

Kuopion syysturnaus 8. - 9.9.2018

 

SYYSTURNAUS VALLOITETTU

 

Passareiden miesten 2-sarjan edustusjoukkue aloitti sarjakauteen valmistavat harjoitusottelut osallistumalla Kuopiossa perinteiseen Syysturnaukseen. Tuomisena joukkueella oli turnausvoitto puhtaalla pelillä viidestä pelaamastaan koitoksestas.. Joukkue ei hävinnyt erääkään ja esitti yllättävän monipuolisia otteita läpi viikonlopun. Merkille pantavaa pelaajistossamme on se, että jokainen tuo kautta linjan ajatuksensa esiin siitä, mitä kohti olemme menossa kuluvien hetkien aikana. Tämä luo mainion perustan, johon joukkuehenki rakentuu.

 

Passarit – Kajaanin Kuohu 2-0 (25-13, 27-25)

 

Ensimmäinen ottelu joukkueelle ja ensimmäisten pallojen jännitys-sellaisesta ei ollut tietoakaan. Painelimme sujakasti 17-7 karkuun ja erävoittoon, jonka päätöspisteen niittasi Otso Wartiainen takapaterista tyhjältä verkolta kenttään. Toinen erä oli erittäin tasainen ja pääsimme pelaamaan jatkopalloja, joiden aikana eräpallotilanne ping-pongaili molemmille. Lopuksi kaverin lyönti yli ja peli nurin.

 

Pielaveden Pallo – Passarit 0-2 (20-25, 20-25)

 

Sulle ja mulle jne. joten rotaation täyttyessä tilanne 6-6 Seurasi Piepan rykäys 8-14 numeroihin, jonka kuittasimme saman tien. Kenttäpuolustus ja vastahyökkäykset toimivat a vot. Erä ratkesi seuraavien pallorallien aikana ja erä meille Lasse Taumalan neloslaita tykillä. Toiseen erään heti suitset meille ja neljän pisteen loikka-ero. Tämä säilyi aina reiluun puoleen väliin erää, jolloin vastustaja kampesi itsensä pisteen päähän. Hivenen tarkkuutta hyökkäyspeliin ja aloitukset kohteisiin, niin saavutimme toisen otteluvoiton.

 

Passarit -PuWo 2-0 (25-19, 25-12)

 

Nuori isäntäjoukkue oli mukana ottelussa sen ensimmäisen erän puoliväliin saakka, jonka jälkeen tahtin määräsi Passarit. Nopeaan tahtiin pisteitä muutaman näyttävän pallorallin lisäksi toi selkeähkön erävoiton. Jälkimmäinen erä katosi kotijoukkueen hyppysistä alkuunsa ja kun vielä hiukan asenne notkahti oli erä ja ottelu selvä. Lauantain saalis; kolme peliä ja kolme x voitto! Kiva eri aloitus.

 

Passarit – Ristijärven Pyry 2-0 (28-26, 25-22) välierä

 

Vastustaja oli rennompi pelin alkuun ja vei pohjat 1-5 ja 2-7 numeroin. Happea, aikaa ”Tertussa” ja sana on vapaa, niin johan muuttui. Joukkueemme tasoitti tilanteen 15-15 ja pääsimme heti perään 21-17 hyvältä tuntuneeseen ujohtoasemaan, mutta… Pyry nousi mainiosti ja erävoitosta käytiin erittäin näyttävää ja osaavaa lentopalloa. Lopulta Otso-muuri toi tärkeän pisteen. HuH-Huh! Toinen erä jatkui mihin ensimmäinen jäi; hyvää lentopalloa! Vuoroin vierraissa joukkueet ottivat keulia parin pinnan turvin, kuitenkin toinen nousi joka kerta tasoihin. Kulminaatiopiste oli onnistunut vastahyökkäyspeli oikein peliä lukeneen puolustuksen pohjustamana. Teimme tarvittavan eron, jonka pidimme finaalipaikan arvoisesti loppuun asti.

 

Passarit – Pielaveden Sampo 2-0 (25-20, 25-13) finaali

 

Vihellys ja ”puhe-terttu-ilo” käyntiin! Tasaista ja tasaisempaa. Siinä tienviitat erään. Hienoa pelaamista molemmilta ja piiiitkiä palloralleja. Yleisöllä oli varmasti aihetta tyytyväisyyten. Eräpisteissä 14-14 ryhtyi joukkueemme turnauksessa vakuuttanut torjuntapeli oikoa itseään esiin. Runsaasti vaimennuksia, joista Jonne Väisänen tarjoili koko tykistölle namia ja miehistö kiitti. Erä meille 25-20 sammon aloituksen jäädessä verkkoon. Voiton tuonut erä oli sitten meidän yksipuolista näytöstä, jossa pääarkkitehtina hääräsi yhä torjunta. Teimme mahtilukemat hyökkäyksillä eli 17 kappaletta erään ja kirsikkana kakkuun passarimme Jonne iski toisesta tulisesti erä-, ottelu- ja turnausvoiton matkaan.

 

Turnaus käyty ja sen viiteen otteluun asetetut ”teemat” työskennelty, työsketty ja tuloksekkaasti taakse jätetty. Helpon ja päättäväisen raikas turnaus antoi paljon aihioita, joita joukkueemme tulee salilla ensi viikolla kyvykkäästi laittaa esiin. Seuraavan kerran joukkueemme pelaa, ennen sunnuntaina 30.09 alkavaa sarjakautta, Hollolassa Salpiksen järjestämässä turnauksessa. Tuolloin uusin teemoin kentälle hämmästymään lentopallon monipuolisuutta ja totta kai yhä edelleen omaa pelaamistamme kehittäen. ”Terttu!”

 

Pistepörssi (A-H-T) Kuopio:

 

1. Eetu Lähteenmäki (6-34-6)   46

2. Jere Häkkinen (0-30-6)   36

3. Lasse Taumala (0-28-1)    29

4. Otso Wartiainen (1-16-6)  23

5. Jonne Väisänen (5-8-5)    18

6. Toni Kanerva (2-6-4)  12

7. Sauli Selkälä (1-5-1)  7

8. Sami Ritolahti (1-2-0)  3

9. Joel Asikainen (1-0-0)  1 / libero

10. Aleksi Lipsanen  libero

11. Passarit (17-129-29)  175

 

Tehopörssi (+/-) Kuopio:

 

1. Jere Häkkinen                  23

2. Eetu Lähteenmäki            17

3. Otso Wartiainen               16

4. Lasse Taumala                 13

5. Sauli Selkälä                      4

6. Toni Kanerva                      3

7. Sami Ritolahti                     2

8. Jonne Väisänen                 1

9. Joel Asikainen                    0 / libero

10. Aleksi Lipsanen                libero

11. Passarit                            77