Otteluraportit

Pe 26.2. Kajo-Passarit 3-0

 

Perjantaina passarittaret reissasivat kauden viimeiseen otteluun Valkealaan. Meidän runkopelaajista Hanna, Ella ja Minde olivat estyneitä tulemaan mukaan.

Olimme koko ottelun ajan vaikeuksissa saada päätettyä hyökkäyksiä. Vastustajan pitkät keskitorjujat olivat hyvin häiritsemässä meidän hyökkäyspeliä sekä vastustajan liikkuva kenttäpuolustus korjasi laadukkaasti torjunnan yli tulleet pallot.

Vastaavasti emme saaneet Kajon pitkien keskitorjujien hyökkäyksiä kiinni, vaan pallot tulivat jatkuvasti torjunnan yli meidän kenttään. Toisessa erässä pystyimme hyökkäämään älykkäästi ja vastustaja ei juurikaan päässyt hyödyntämään keskitorjujiaan, mutta sekään ei riittänyt erävoittoon.

Yleisön kannalta ottelu oli varmaan mukavaa katsottavaa, koska ottelussa nähtiin paljon pitkiä palloralleja. Vastaavasti valmentajana on tuskaista katsoa pelin kulkevan, mutta hyökkäykset eivät "kuole".

Emme me pelanneet huonosti, mutta tällä kertaa vastustaja oli vain jokaisella osa-alueella parempi. Kyllähän vastustajan selkeä pituusylivoima edesauttoi heidän paremmuuttaan.

Nyt on pitkä kausi naisten osalta päättynyt. Joukkueemme pelasi hetkittäin todella loisteliasta lentopalloa, jota oli mukava sivusta katsoa. Arvostan kovasti jokaisen pelaajan henkilökohtaista taitoa! Kun olen itse saanut olla osa joukkuetta, niin olen harjoituksissa saanut kokea pelaajien taidon, pelivauhdin ja -kovuuden. Sivusta on helppo katsoa ja arvostella, mutta kun on itse osa "näytelmää", niin toiminta onkin yllättävän vauhdikasta ja fyysistä! 

Lisäksi pelaajien sitoutuminen on ollut hyvää. Lentopallo on ollut muiden asioiden edellä! Työvuoroja ja muita henkilökohtaisia asioita on järjestelty, että on päästy joukkueen tapahtumiin.

Yleisö on nähnyt vain ottelutapahtuman, mutta pitkään pelikauteen mahtuu paljon...erittäin paljon muutakin! Kiitos paljon pelaajille! Suuri kiitos Jannelle asioiden järjestelyistä! Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä...Suuri kiitos Antille tästäkin kaudesta! Henkilökohtaisesti olen oppinut häneltä todella paljon lentopallosta. Samaa voivat meidän pelaajammekin varmasti sanoa.

Nyt Passarittaret kaivautuvat kesän odotteluun. Ensi kauden joukkue muuttuu melkoisen paljon. Uskon ja toivon, että meidän laadukkaan juniorityön tuloksena saadaan useita uusia kasvoja edustusjoukkueeseen. Jos vielä kuusikkoon jää muutamia kokeneita pelaajia, niin ensi kaudella Passarittarilla on todella mielenkiintoinen joukkue kasassa!

Vesa-koutsi kiittää viimeisen kerran naisten joukkueen osalta. Jäljelle jää enää C2-, B- ja naisten maakuntasarjan joukkue. :-)

Ke 24.2. Passarit-Tsemppi 82 3-1

 

Keskiviikkona kauden viimeiseen kotiotteluun Passarit saivat vastaan Pieksämäen Tsempin B-tytöistä koostuvan joukkueen. Vierasjoukkue tuli Mikkeliin ilman kahta tärkeää pelaaja ja he joutuivat laittamaan pelipaikat uusiksi. Tämä näkyi ottelun alussa. Varsinkin ensimmäisessä erässä lähes kaikki meidän verkon yli toimittamat pallot putosi vastustajan kenttään. 

Toinen erä jatkui lähes samoissa merkeissä. Lisäksi pallo tuntui pomppivan meille ja myös toinen erävoitto tuli melko helposti. 

Erän lopulla keskitorjujamme Veera satutti jo valmiiksi kipeää peukaloaan ja sen vuoksi muutin joukkueemme koostumusta jonkin verran kolmanteen erään. Veera tuli vaihtoon ja Tiina siirtyi hänen tilalleen keskelle Ainon ja Annan ollessa yleispelaajat. Ehkä muutokset sotkivat hieman joukkuepeliämme, sillä kolmannessa erässä kaikki tuntui olevan tuskaisen vaikeaa. Vastaavasti Tsemppi paransi puolustuspelaamistaan sekä monipuolisti hyökkäystään. Erä siis oikeutetusti vierasjoukkueelle.

Neljänteen erään vaihdoin takaisin meidän tuttuun kuusikkoon ja vahvan esityksen jälkeen veimme neljännen erän ja ansaitusti koko ottelun lukemin 3-1! Mukavaa oli lopettaa kauden kotiottelut selkeään voittoon.

Mitä jäi pelistä mieleen? Minski liikkui isolla säteellä ja pyöritti peliä monipuolisesti. Rakensimme lukuisia hyviä hyökkäyksiä, mutta vastustajan takakenttäpelaajat nostivat kovatkin lyöntimme kohtuullisen laadukkaasti takaisin peliin. Positiivista on kuulla joukkueen pelaajien keskenään ratkovan kentällä olevia ongelmia.

Perjantaina matkaamme Valkealaan kauden viimeiseen otteluun.  Kerran vielä ja kausi on sitten paketissa!

Vesa-koutsi kiittää kaikkia kotiotteluissa olleita kuluneesta kaudesta! Toivottavasti olette viihtyneet kotiotteluissamme ja ensi vuonna jatketaan samoissa merkeissä!

Su 21.2. JyLe-Passarit 0-3

 

Passarien naiset matkustivat sunnuntaina Jyväskylään JyLen vieraaksi. Ennakkoasetelmat olivat hieman huolestuttavat. Henna ja Aino olivat B-tyttöjen turnauksessa sekä libero-Hanna oli matkassa mukana hieman kuumeisena. Hujasen Henna otti onnistuneesti liberopaikan. 

Ensimmäinen erä meni hieman tunnustellessa. Onneksi nuori vastustajajoukkue hermoili antaen meille 9 pistettä. Tämän myötä pääsimme suht helppoon erävoittoon 25-18.

Toisen erän alkuun Minski syötti peräti kahdeksan kertaa peräkkäin ja vei meidät 9-2 johtoon. Tämän johdon turvin joukkueemme vei hymyillen erän lukemin 25-20. Erässä jouduimme oikeasti tekemään itse tarvittavat pisteet, koska kotijoukkue ei enää tehnyt juurikaan omia virheitä.

Viimeisessä erässä olimme koko ajan jäljessä. JyLe johti erää 24-22, mutta sitäkään ei kokenut joukkueemme säikähtänyt. Veimme erän lopulta 29-27! 

Mitä pelistä jäi mieleen? Veera ja Tiina takoivat meille kumpikin kymmenen pistettä. Lisäksi torjuntapisteitä tuli lukuisia. Meillä oli koko ottelun ajan rento ja positiivinen fiilis, minkä vuoksi jokainen pelaaja pystyi hyviin suorituksiin. 

Jos jotain negatiivista, niin syöttövirheitä meillä oli 12. Se on mielestäni vähän liikaa. Tosin olen rohkaissut pelaajia syöttämään vastustajalle haasteellisia syöttöjä...

Hieno voitto ja tästä on hyvä jatkaa. Keskiviikkona Lyseon salissa klo 18.30 vastaan asettuu Tsemppi. Odotettavissa on pykälää verran vaikeampi vastus. Yritetään pitää tässä kauden viimeisessä kotiottelussa tämä positiivinen vire, jotta kotiyleisölle jää hyvä kuva Passarien naisten joukkueesta kaudelta 2015-2016! Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

Vesa-koutsi

Su 14.2. Passarit-RiU VL 2-3

 

Ystävänpäivän sunnuntaina naisten edustusjoukkue kohtasi paikallisvastustajan Ristiinan Urheilijat. Tällä kaudella olimme heille hävinneet tylysti kolme kertaa lukemin 0-3, 1-3 ja 0-3. Kolme aikaisempaa keskinäistä ottelua olimme siis hävinneet todella tylysti. Seurajohtomme reagoi asiaan melko räväkästi. Puheenjohtaja Lasse, päävalmentaja Antti ja kakkosvalmentaja Vesa (allekirjoittanut) sovimme keskenään hyvässä yhteishengessä, että minä otan joukkueesta valmennusvastuun loppukaudeksi. Jotain uutta on hyvä keksiä...

Ei sekään käynyt helposti. Minulle nousi korkea kuume ja en pystynyt kuitenkaan vetämään keskiviikon treenejä. Torstaina kävin morjestamassa pelaajia ja kertomassa mielipiteitäni ja perjantaina treenattiin. Olin sopinut hieman yllättäviä asioita joukkueen taktiikkaan. Treenien jälkeen osa pelaajista oli toista mieltä kanssani asioista. Kuuntelin pelaajiani ja muutin joukkueen taktiikan heidän toivomusten mukaiseksi. Mielestäni tärkeintä on, että uuden valmentajavaihdoksen myötä kaikki mahdolliset jännitteet saadaan HETI pois. Jokaisen pelaajan pitää mahdollisimman nopeasti päästä omalle mukavuusalueelle, jotta itse pelaamiseen saadaa rentous ja sitä kautta paljon onnistumisia.

Itse ottelu alkoi komeasti. Pääsimme todella pahasti yllättämään RiU:n joukkueen. Tiesin, että vastustajan kenttäpuolustus seisoo takarajalla. Meidän hyökkääjät ottivat rohkeasti lyönnistä voiman pois sekä uskalsimme laittaa torjunnan taakse jujua. Lisäksi uskalsimme laittaa syöttöä tarkkaan harkittuihin paikkoihin (kiitos Lassen). Näillä muutoksilla veimme kaksi ensimmäistä erää todella komealla pelillä. Oli huvittavaa katsoa, kun vastustajan pelaajia lakosi parkettiin kuin sotatantereella miehiä konsanaan. Vaikka vierasjoukkue sai pallon poimittua ylös, niin heidän hyökkäykseen lähtö vaikeutui huomattavasti, mikä näkyi lukuisina helppoina virheina sekä helppoina pallontoimituksina meidän puolelle. 

RiU:n valmentaja Mika on todellinen taktikko ja hän näkee pelin todella hyvin. Hän osasi muuttaa oman kuusikkonsa meidän hyökkäykselle sopivaksi. Lisäksi vastustaja siirsi selkeästi joukkueensa puolustamista lähemmäksi verkkoa. Meidän tarkoitus oli vastaavasti toimittaa palloa reilummalla kädellä vastassa olleita takapelaajia kohti. Lisäksi meille oli ehdottoman tärkeää ottaa vastustajan passari pelistä pois laittamalla ensimmäinen pallo hänelle. Kuitenkin väsymyksen myötä ajattelu pelatessa hämärtyy ja sovitut asiat unohtuvat. Lisäksi virheiden määrä luonnollisesti lisääntyy. Mielestäni meidän pelaajat edelleenkin tekivät fiksuja hyökkäysvalintoja, mutta valitettavasti tällöin kentän rajat olivat väärällä paikalla tai verkko oli satunnaisesti edessä.

Ristiina tuli sillasta hyvin peliin mukaan. He ottivat kolme seuraavaa erää vieden ottelun luvuin 3-2. Viimeisessä erässä meillä oli ottelupallo, mutta valitettavasti voittomme jäi kuitenkin harmittavan lähelle! Katkera tappio! Mielestäni me emme olleet missään vaiheessa huonoja. Joukkueemme pelaajista huokusi itsevarmuus ja voittamisen tahto. Emme vaan yksinkertaisesti saaneet palloa toimitettua hyvin liikkuneen vastustajan kenttään. 

Kiitos RiU:lle hyvästä pelistä ja onnittelut voitosta! Suuri kiitos paikalla olleelle yleisölle, toimihenkilöille ja tuomari Seppäsen Raimolle! Aivan älytön kiitos joukkueemme jäsenille! Pelaajilleni iso KIITOS! Tehän siellä olitte pääosassa ja oli kiva nähdä teidän NAUTTIVAN pelaamisesta! Näin jokaiselta pelaajaltani paljon todella laadukkaita suorituksia. YES! Rentous ja ilo pelaamisen oli löydetty! Vastustaja RiU ei ollut enää niin pelottava meille. 

Loistava lentopallotapahtuma on ohi. Nyt hetken huili ja sitten analysoimaan tarkemmin kehityksen kohteita. Niitä löytyy... aina. Olen hieman muuttanut "tämän laivan" kulkusuuntaa. Eikös se minun tehtävä ole? Tästä on todellakin hyvä jatkaa. 

Tänä(kin) päivänä opin paljon asioita lentopallosta, pelaajistani ja sosiaalipsykologiasta. Passarinaiset tulevat seuravaan peliin entistäkin paremmalla fiilikselle sekä entistäkin parempina! HALIBA!

Vesa-koutsi

Su 29.11. klo 13:00        Passarit - RiU VL 1 - 3 (22-25, 14-25, 29-27, 21-25)

 

Passarittarille kotitappio

Ottelun lähtökohdat olivat sellaiset, että ensimmäisellä kierroksella Ristiinassa jäimme täysin RiU:n jalkoihin. Meillä oli tuolloin suuria huolia pelaajatilanteen suhteen ja nyt me olimme niistä päässeet, joten odotettavissa oli huikea paikallispeli. Lyseon saliin oli tullut kohtuullisen hyvin katsojia ja mikä parasta, niin katsojat olivat melko äänekkäitä. Tämä siis loi hyvän tunnelman otteluun.

RiU karkasi ensimmäisessä erässä selkeään johtoon meidän joukkueen vielä virittäytyessä tunnelmaan. Ensimmäisessä erässä nähtiin puolin ja toisin mallikkaita hyökkäyksiä ja ottelu oli varsin hyvätasoinen. Erän loppukohden saimme otetta pelistä ja kävimme erän loppupuolella johtoasemassa ja erä eteni 22:een pisteeseen asti tasaisesti, mutta RiU kuitenkin vei ensimmäisen erän.

Toinen erä joukkueeltamme luokaton, ehkä tätä siivitti ensimmäisen erän tiukka häviö RiU:lle sekä uskomaton tuuri RiU:n hyökkäyksissä. Jopa ”rättilyönnitkin” pomppivat meidän kenttään. Meiltä ei onnistunut oikeastaan mikään, jopa 5 syöttäjää peräkkäin syöttivät virheen. Loppuerään saimme kasattua peliämme ja kohotimme henkeä kolmanteen erään.  Varmaankin Leinosen Mikalla on vastaavasti paljonkin kirjoitettavaa oman joukkueensa pelistä toisessa erässä?

Toisen erän lopun hyvä henki jäi päälle kolmanteen erään. Kolmannesta erästä kehkeytyikin varsinainen jännitysnäytelmä. Se näkyi myös pelaajien otteissa lukuisina virheinä. Laskujeni mukaan RiU antoi meille kyseisessä erässä yhdeksän pistettä, mutta varmasti mekin annoimme saman verran takaisin. Virheistä huolimatta erässä nähtiin todella komeita ja pitkiä palloralleja. Molempien joukkueiden puolustuspeli oli hyvää, lyöntirohkeus hieman varovaista, minkä vuoksi palloa ei saatu tapettua kenttään. Erän loppu oli huikea! Puolin ja toisin saimme eräpalloja ja aikalisät käytettiin. Lisäksi meidän yleispelaaja Anna satutti polvensa ratkaisuhetkillä ja hänet kannettiin vaihtoon. Aikaisemmin myös RiU:n pelaajan kohtalo oli sama. Toivottavasti vammat eivät ole vakavia! Saimme taisteltua erävoiton ja yksi tärkeimpiä pelaajia siihen oli Ellan hyvä hyökkäyspanos! Tietysti siihen tarvittiin myös Minskin hyviä passeja.

Rankka kolmas erä alkoi selkeästi hyydyttämään vastustajaa ja me olimme neljännessä erässä selkeästi niskan päällä. RiU:n hyökkääjien Katjan ja Veeran lyöntiterä alkoi tylsymään, joten me saimme huomattavasti paremmin palloa peliin ja veimme peliä. Neljäs erä näytti tulevan meille. Johdimme erää 20-18 ja ratkaisupallot olivat käsillä. Valitettavasti vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittu Katja Kantanen onnistui syöttöruudussa. Olisiko erä kääntynyt meille jos leveäksi syötetty pallo olisi tuomittu meille pisteeksi, tilanne oli kuitenkin tässä vaiheessa 20-22. Tämän jälkeen pelaajien nostorohkeus hiipui ja ottelupallotilanteessa nostimmekin syötön suoraan vastapalloksi vastustajalle, jonka Louhivuoren Veera iski passarittarien kenttään ja samalla päätti ottelun.
Näin RiU rimpuili itsensä neljännen erän ja koko ottelun voittoon.

Hieman jäi harmittamaan katkera tappio. Joukkueen tavoite ylemmän sarjan jatkopaikasta jäi saavuttamatta. Kovasti harmittaa se, että luontoäiti ei ole syksyn aikana ollut puolellamme, sillä olemme kärsineet kovasti loukkaantumisista ja sairasteluista. Useassa pelissä meillä on ollut ”eloonjäämiskamppailua” kapean materiaalin vuoksi. Urheilu on tämmöistä. Aina ei voi voittaa ja tavoitteita ei aina saavuteta. Jokainen joukkueen jäsen on tehnyt parhaansa ja tässä nyt ollaan. Elämä ja pelit jatkuvat. Viikon päästä vastassa Salpis ja sitten pääsemme joululomalle!

Vesa-Koutsi kiittää tapahtumassa olijoita! Oli hieno tapahtuma! Tällaisessa jännitysnäytelmässä on ilo olla mukana!

    

 

 

Su 15.11. klo 15:00        Passarit - KaVe  1 - 3  (14-25 21-25 28-26 14-25)

 

Passarittaret kokivat kauden ensimmäisen kotitappion

Sunnuntaina Lyseon saliin saapui vieraaksi sarjajohtaja KaVe Karhulasta. Edellinen kohtaaminen hävittiin luvuin 3-0, joten ajatuksissa oli maksaa kalavelkoja takaisin. Aamuharjoituksissa oli hyvä vire ja näimme lukuisia hyviä suorituksia ja joukkueesta paistoi itseluottamus ja voitonnälkä. Elinaa lukuunottamatta joukkueemme oli kasassa, tosin lähes kaikki pelaajat ovat jossain määrin loukkaantuneina. Annan ja Minskin polvet eivät vielä ole täydessä kunnossa, Hennat sormivaivaisia, Aino edelleen olkapään takia lyöntikiellossa sekä Tiinalla hieman jalkavaivoja. Kyllä meitä melko rankalla kädellä koetellaan loukkaantumisten takia, mutta myös loukkaantumiset ja pikkuvammat kuuluvat urheiluun. Ei siis pidä sen vuoksi ryhtyä selittelemään.

Itse ottelussa vierasjoukkue vei ensimmäisen erän. Ottelun alussa meidän aloitukset nousivat hyvin passari-Annalle ja hän jakelikin hyvin palloja hyökkääjille. Emme vain saaneet tapettua palloja kenttään. Syynä siihen oli vierasjoukkueen hyvä torjunta- ja puolustuspeli. Tämän myötä pelaajien ilmeet vakavoituivat ja hyökkäysrohkeuteen vaadittava tahtotila alkoi hiipumaan. Vastaavasti vierasjoukkueella kävi päinvastoin ottelun edetessä: he löivät palloa meidän kenttäpuolelle kovaa ja korkealta. Lisäksi heidän pelirohkeus, liike ja itseluottamus oli selkeästi meidän joukkuetta parempi!

Toiseen erään vaihdettiin Minski passariksi. Ensimmäinen ottelu Minskille, jos ei RiU-pelin yhtä puolikasta erää lasketa tähän tilastoon. Hän olikin joukkueemme parhaimmistoa! Minski syötti vaarallisesti, liikkui hyvällä sykkeellä ja pyöritti peliä mallikkaasti tehden vielä itse useita komeita pisteitä. Yksistään Minski sai vastustajan kenttäpuolustuksen varpailleen yllättävillä ratkaisuillaan. Yksi päivän parhaista asioista oli siis Minskin mukaantulo joukkueemme kapellimestariksi! Tämä tarkoitti sitä, että Anna vapautui yleispelaajan rooliin, mikä antoi Antille yhden taktisen vaihtoehdon lisää.

Kolmas erä näytti menevän myös vierasjoukkueelle ja näin ollen koko ottelu. Erän lopulla olimme viiden(?) pisteen takaa-ajomatkalla ja saimme hyvän hurmoksen päälle. Veeran, Minden ja Tiinan hyvien suoritusten myötä nousimme rinnalle ja lopulta ohi ja siis erävoittoon. Sillä kohtaa näytti siltä, että olimme nousseet sillasta ja nyt tämän hurmoksen myötä taistelemme tosissaan otteluvoitosta. Kuitenkin neljännessä erässä KaVe karkasi heti reiluun johtoon ja kadotimme uskon tekemiseen ja ei meistä enää ollut todelliseksi haastajaksi. KaVe vei ottelun täysin ansaitusti luvuin 3-1.

Pelit jatkuvat viikon päästä. Viikon aikana yritetään saada torjuntapeliä tiiviimmäksi sekä yritetään löytää kadonnut pelirohkeus jostain kiven kolosta. Olemme huomattavasti parempi joukkue kuin tänään kotiyleisölle esitimme. Jos meidän ”mustassa ferrarissa” on viisi vaihdetta ja ajetaan lähes koko ajan kolmosella, niin kaverit menevät valitettavasti ohi!!! Seuraavassa ottelussa laitetaan vitonen silmään ja vauhti on sitten hurjaa! Tämä tarkoittaa sitä, että joudutte köyttämään Antin ja allekirjoittaneen penkkiin kiinni, koska ja ei me”poijat” sitä vauhtia pystytä katselemaan penkin päästä! Eikö niin passarittaret?

 

 

Su 1.11. klo 13:00          Passarit - Salpis  3 - 1  (19-25, 25-13, 25-22, 25-17)

 

Passarit kotivoittoon


Passarinaiset jatkoivat kotivottoittojen sarjaa. Tällä kertaa Salpis kaatui eräluvuin 3- 1 Runebergin aukion kentällä. Vierasjoukkue sai hyvän vauhdin otteluun viemällä ensimmäisen erän. Periaatteessa emme pelanneet huonosti, mutta vastustaja oli jokaisella osa-alueella meitä hieman tarkempi.

Toisesta erästä alkaen saimme syöttöihin tarkkuutta ja voimaa, mikä tarkoitti sitä, että vierasjoukkue tarjosi meille toistakymmentä virheiden myötä johtanutta pistettä. Karkasimme erässä 9-3 johtoon ja erä näytti kääntyvän selkeästi meille. Yllättäen passarimme Anna muljautti pahannäköisesti polvensa ja vaihdoimme hakkurimme Ellan passarin paikalle. Tämä sotki melkoisesti meidän (siihen asti) rauhallista peliä. Onneksi Passarittaret pystyivät keskenään sopimaan pelitaktiikan yllättävän tilanteen vuoksi, kun samaan aikaan Antti teippaili Annan polvea. Saimme Annan erän loppuun passarin paikalle ja jatkoimme varmoin ottein erävoittoon.

Kolmas ja neljäs erä voitettiin oikeastaan ”vain” perusvarmalla pelaamisella. Aloitus nousin melko hyvin kuppiin ja Anna jakoi monipuolisesti hyökkäyksiä. Hyökkääjät pystyivät hyökkäämään melko monipuolisesti, mikä tuotti Salpiksen pelaajille vaikeuksia puolustaa palloja. Lisäksi torjuntapelimme oli tänään hyvää. Keskitorjujamme Veera ja Minde tuntuivat olevan koko ajan vastustajan lyöntien edessä. Kun torjunnassa oli aina mukana laitapelaaja, niin meillä oli joka kerta neljä kättä verkolla torjumassa vastustajan lyöntejä. Tämä teki meidän kenttäpuolustuksen melko helpoksi. Libero-Hanna sanoikin pelin jälkeen olleensa melko tylsistynyt ”katselemaan” kavereiden peliä itse siihen juurikaan osallistumatta.

Yksi pelin tärkeimpiä onnistujia Annan ohella oli flow-tilaan päässyt keskitorjuja Minde. Kylläpä Minde oli aina siellä missä tapahtui! Kuten jo edellä mainitsin, niin Minden kädet oli hienosti verkon päällä ottamassa lyöntejä vastaan, mutta lisäksi Minde paukutti komeasti palloa lattiaan ja teki meille tärkeitä pisteitä. Kun Minde sai henkilökohtaisilla onnistumisilla itsensä hyvään pelifiilikseen, niin se myös tarttui kanssapelaajiin ja koko joukkueen hurmos oli valmis. Tässä oli todella hyvä esimerkki siitä, kuinka yksittäinen pelaaja voi sytyttää koko joukkueen.

Ensi viikonloppuna on huili. Nyt voimme ottaa ansaitusti hieman rennommin. Oikeastaan huili tulee hyvään aikaan, sillä passarit Anna ja Minski sekä libero Hanna voivat parannella polviaan ja Aino olkapäätään. Lisäksi Ella pääsee treenaamaan joukkueen mukana ja hän saa lisää aikaa päästä joukkueeseen yhä paremmin sisään. Kahden viikon päästä KaVe saapuu Mikkeliin. Katseet siis sinne!

 

 

 

Su 25.10. klo 18:00          RiU-Passarit  3 - 0  (25-19, 25-13, 25-17)

 

RiU antoi oppitunnin Passarittarille

 

Tänään oli ottelu, jota oli odotettu pitkään. Vastakkain oli kaksi joukkuetta, joissa oli keskenään tuttuja. Verkon eri puolilla oli entisiä pelikavereita toisiaan vastaan sekä pelaajia entistä valmentajaa vastaan. Joillekin pelaajille tämä käy, toisille ei. Lisäksi kotijoukkue on onnistunut haalimaan itselleen vahvan kotiyleisen tuen, mikä tarkoittaa vastaavaa kuin he saisivat pelata seitsemällä pelaajalla vierasjoukkuetta vastaan. Mielestäni tunnelma oli salissa loistava ja yleisö lähellä, joten itse ainakin olisin innolla kirmannut kentälle taistelemaan joukkueen puolesta.

Heti ottelun alusta lähtien kotijoukkue RiU vei peliä meidän vastaanoton hieman hapuillessa. Me emme päässeet tämän vuoksi rauhallisesti hyökkäämään. Tällä kaudella ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Passari-Minski pyöritti hyvin peliä tehden itsekin hyviä hyökkäyspisteitä. Alkujännityksen jälkeen pelimme näytti suuntautuvan tasapäiseen taisteluun Ristiinan hornankattilassa. Ensimmäisen erän loppupuolella Minskin polvi kuitenkin petti ja erän loppuun Antti joutui vaihtamaan Ainon passarin paikalle. Tällöin joukkueemme rytmi hajosi, ehkä syynä oli huoli passarimme jalan kunnosta. RiU vei siis ensimmäisen erän ja sai henkisen yliotteen meistä.

Toiseen erään passariksi asettui Anna, Tiina siirtyi yleispelaajaksi, ulkomailta joukkueeseen saapunut Ella tuli hakkuriksi ja flunssatoipilas Veera asettui keskitorjujaksi. Minde jatkoi keskitorjujana ja Henna H yleispelaajana. Muutokset olivat jälkeenpäin ajatellen oman joukkueemme kannalta liian haastavat. Toisessa erässä emme saaneet rytmistä kiinni ja pelihuumori katosi yksittäisiä onnistumisia lukuunottamatta.

Toisessa erässä yksi valopilkku oli nuoren Henna Kokkosen debyytti yleispelaajan paikalla. Henna uskalsi rohkeasti ottaa vastuuta ja suoriutui tehtävästään hyvin. Harmi, kun Aino loukkasi perjantain harjoituksissa olkapäänsä ja häntä ei voitu käyttää myöskään kentällä. En tiedä olisiko nuoruuden into ollut joukkueemme herättävä tekijä? Se jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Kolmas erä aloitettiin sillä, mihin toinen erä lopetettiin. Tilanne hieman rauhoittui, mutta kotijoukkueen taktinen pelaaminen oli pykälän verran parempaa sekä hurmostila oli sellainen, että RiUn voitontahdon horjuttajaksi meistä ei tänään ollut. Oman joukkueen hyökkäyspeli oli kaiken kaikkiaan liian yksipuolista ja helposti luettavissa, joten RiU:n pelaajien oli kohtuullisen helppo puolustaa meidän hyökkäykset.

Turpaan tuli, sille ei voi mitään. Huomenna on päivä uusi ja kaikesta huolimatta elämä jatkuu. Paha maku on suussa, mutta kyllä se siitä häviää. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.

 

 

Su 18.10. klo 15:00          Passarit - Kajo  3 - 0  (25-14, 25-10, 25-19)

 

Passarinaiset avasi kauden kotiottelut voitolla.

Passarien ensimmäiseen kotiotteluun vajaan sadan katselijan eteen vastustajaksi saapui molemmat ottelunsa hävinnyt Valkealan Kajo. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue ei ollut kovinkaan vieraskorea, sillä Passarit voitti reilussa tunnissa ottelun komeasti 3-0. 

Lähtökohdat otteluun olivat hieman paremmat kuin edellisen viikon sarja-avaukseen. Viikolla olimme saaneet harjoitella hyvin ja saimme Minden takaisin kokoonpanoon keskitorjujan paikalle. Tänään Antti valitsi kokoonpanon niin, että Anna pelasi passarina, Tiina ja Henna yleispelaajat, Minde ja Veera keskitorjujat sekä Elina hakkuri. Sillä siis lähdettiin hakemaan kauden ensimmäistä voittoa.

Ennen ottelua kaikki näytti hyvälle: joukkueesta paistoi hyvä keskittyminen, jokaisen pelaajan silmistä huokui itseluottamus omaan tekemiseen, pelaajat tsemppasivat toisiaan ja antoivat toisilleen viime hetken neuvoja. Aivan loistavaa valmistautumista! Suuri kiitos myös talkooväelle, sillä Antti ja pelaajat saivat nyt keskittyä tärkeimpään eli itse otteluun. Suuri kiitos C-junioritytöille Neealle ja Inkalle, kun he uskaltautuivat rajatuomariksi päätuomari Ismo Näkin avuksi.

Saimme hyvän alun otteluun ja ensimmäisistä palloista lähtien voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Joukkueemme teki pisteitä laajalla rintamalla. Ottelun alussa Henna oli meidän pistetehtailija, Veeran ollessa hyvin talkoissa mukana. Lisäksi Anna syötti peräti viisi ässää! Muutenkin meidän joukkueen syöttöpeli oli huomattavasti vastustajaa tehokkaampi! Laadukkailla syötöillä tuhosimme vastustajan vastaanoton ja sitä myöten heidän hyökkäykset olivat usein tehottomia.

Ottelun edetessä Tiina ja Minde saivat itsensä lämpimäksi ja alkoivat vuorostaan takomaan meille pisteitä. Kyllä kotiyleisö näki tänään useita komeita hyökkäyksiä Passarien toimesta. Meidän joukkueesta jokainen teki vuorollaan teknisesti komeita suorituksia ja tulos oli sen mukainen. Suuri kiitos kuuluu myös takakenttäpelaajille, sillä pallot nousivat hyvällä prosentilla ”kuppiin”, josta Annan oli helppo jaella palloja hyökkääjille. Enpä muista libero-Hannan tehneen yhtään virhettä. Viimeisessä erässä Aino tuli Elinan tilalle hakkurin paikalle. Passari-Anna luotti junioriin ja tarjoili ”namuja” Ainolle, joka paukutti hyvällä itseluottamuksella komeita pisteitä.

Mitä ottelusta jäi mieleen? Kyllä meillä kokonaisuus näyttää hyvälle. Pikkuhiljaa jokainen alkaa löytämään oman tehtävänsä kentällä ja vieruskaverin toiminta-alue on selvillä, niin peliin on rauhallisuuden myötä tullut laadukasta hyökkäyksen rakentelua. Meillä on laajalla rintamalla hyviä hyökkäyksen päättäjiä, mikä erittäin hyvä asia! Lisäksi meillä pelintaso ei vaihdellut erien välillä eikä myöskään erän aikana. Heikon suorituksen jälkeen kasasimme itsemme ja olimme taas taistelussa mukana. Eiköhän meidän joukkue hitsaudu entistä paremmin kauden aikana yhteen. Aika on siis meidän puolella.

Itse pidin epämääräistä tilastoa kuinka pisteet tänään ansaittiin. Tiina 16, Henna 9, Anna 9, Veera 6, Minde 5, Aino 5 ja Elina 2. Vastustaja antoi meille omilla virheillään loput eli 23. Ensi viikon sunnuntaina onkin Ristiinassa mielenkiintoinen paikallispeli, kun menemme RiU:n vieraaksi. Toivotaan, että saadaan Minski ja Henna sinne pelikuntoon, jotta saadaan kuusikkoon enemmän vaihtoehtoja.

 

Pe 9.10. klo 19.00          KaVe - Passarit  3 - 0  (25-21, 29-27, 30-28)

 

Passarien naiset pääsivät vihdoinkin tositoimiin. Perjantai-iltana matkasimme Kotkaan KaVen vieraaksi. Joukkueemme on hyvin treenannut heinäkuusta lähtien ja odotukset olivat korkealla. Kuitenkin "suuremmat voimat" ovat olleet nyt pahasti meitä vastaan. Ella on maailmanmatkalla, Minskillä polvivaiva, Minde työesteinen ja Henna pyöräytti nilkan viimeistelytreeneissä. Lisäksi Hanna saatiin juuri ja juuri sairastuvalta kentälle. Lähtökohdat otteluun näyttivät siis heppoisilta.

Ilta osoitti, että tiimissämme ei ole luovuttajatyyppejä. Antti oli päässyt vakoilemaan edellisenä viikonloppuna Ristiinassa KaVen heikkouksia/vahvuuksia ja tiesimme mitä oli vastassa.

Kentällä Anna otti passarin paikan, Hanna libero, Tiina ja Henna H yleispelaajat, Elina hakkuri sekä Veera ja Aino keskitorjujat. Kova paikka nuorelle ensikertalaiselle Ainolle: ensi kerta naisten ottelussa ja "oudolla" pelipaikalla.

Ottelu alkoi hermostuneesti. Syötöt karkailivat pitkäksi, nostossa oli vaikeuksia ja käsi tärisi lyödessä. Näinhän se vaan sarja-avauksessa on! Sille ei vaan mahda mitään.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin pääsimme peliin mukaan. Joukkuepelimme parani koko ajan jännityksen häviämisen myötä sekä Antin hyvien ohjeistusten ansiosta. Hermostuneisuus näkyi, eka erä oltiin koko ajan jäljessä ja hävittiin erä 25-21 lukemin. Mutta joukkueesta paistoi itsevarmuus.

Kaksi seuraavaa erää oli aivan jotain muuta. Toisessa erässä veimme peliä ja olimme koko ajan keulilla, parhaimmillaan taisi olla 5 pistettä johdolla. Peli kulki, hymy oli kaikkien huulilla ja erät näyttivät kääntyvän meille. Kunnes 20 pistettä ylitettyämme vastustaja vaan tuli rinnalle ja ohi. Vastustaja ei näyttänyt missään vaiheessa luovuttamisen merkkejä ja pelasivat pallot tuomarin pillin vihellykseen asti. Erä päättyi tiukan 31 minuutin pelin jälkeen 29-27. Kolmas erä noudatti hyvin pitkälti toisen erän kaavaa. Ainut poikkeus oli että välillä erää johti kotijoukkue ja välillä passarit. Erä päättyi tiukan taistelun jälkeen KaVelle 30-28.

Olisimme ansainneet erävoiton tai kaksi tai jopa kolme, mutta tänään eivät olleet taivaankappaleet meille kohdillaan. Näimme tänään komeita palloralleja, hienoa naislentopalloa kokonaisessaan! Oli aivan mahtavaa olla joukkueessa mukana!

Vaikka tappio tuli luvuin 3-0, niin ei tässä paniikkinappulaa paineta. Otetaan lukuisat positiiviset asiat seuraavaan peliin. Lisäksi löysimme muutaman pienen ongelman joukkuepelissämme. Jote niitä treenataan seuraavaan peliin ja yritetään saadaan sairastupa tyhjäksi, niin hyvä tulee! Bujaka!